Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

Πώς να καλυτερέψουμε την ερωτική μας ζωή

Ακόμη και στις μέρες μας οι άνθρωποι βρίσκουν τις συζητήσεις για το σεξ κάπως δύσκολες και πολλές φορές δυσανασχετούν να πουν την γνώμη τους ακόμη και στο σύντροφό τους. Υπάρχουν πολλά ταμπού και πολλοί μύθοι γύρω από τη σεξουαλική πράξη, που χειροτερεύουν περισσότερο την κατάσταση. Για τους άνδρες είναι σημαντικό το θέμα της απόδοσης, ενώ για τις γυναίκες είναι σημαντικό το πόσο εκτίθενται ψυχικά και σωματικά απέναντι στο σύντροφό τους. Ειδικότερα, οι γυναίκες είναι μεγαλωμένες σε ένα περιβάλλον που δεν τους επιτρέπει να εκφράζουν ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς τις σεξουαλικές τους επιθυμίες και αυτό τις μπλοκάρει ακόμη περισσότερο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να συζητήσουν τα προβλήματα που προκύπτουν από την κακή επικοινωνία στο σεξ, να νιώθουν θυμωμένες, απογοητευμένες και να κλείνονται στον εαυτό τους.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να προσθέσουμε πως οι μεγάλες προσδοκίες για το σεξκαι από τους δύο συντρόφους, είναι πλασματικές και προϊόν της λανθασμένης ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, όπως οι σχέσεις πρέπει να δουλεύονται καθημερινά, έτσι και το καλό σεξ, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα καλής συνεννόησης και προετοιμασίας.

Όλα αρχίζουν με μια γλυκιά κουβέντα, ας προσπαθήσουμε να ηρεμήσουμε, να αποβάλλουμε το άγχος της καθημερινότητας και να δούμε το σύντροφό μας όπως ήταν τον πρώτο καιρό που τον ερωτευτήκαμε.

Ας ακούσουμε ενεργητικά τον σύντροφό μας σε αυτά που έχει να μας προτείνει, κι ας μην είμαστε έτοιμοι να του επιτεθούμε. Μην χρησιμοποιούμε εκφράζεις και λέξεις που θα τον πληγώσουν. Καλύτερα να πούμε πως «εγώ νιώθω πως έχουμε απομακρυνθεί ως ζευγάρι στον ερωτικό τομέα» και ας αποφύγουμε «δεν με θέλεις ερωτικά πια, είσαι αδιάφορος». Επίσης, καθώς κάνουμε αυτή τη συζήτηση, θα μπορούσαμε να τον αγγίζουμε, να υπάρχει σωματική επαφή και να του υπενθυμίζουμε πως δεν είμαστε αντίπαλοι και πως αυτή η συζήτηση γίνεται για το καλό της σχέσης μας.

Ακόμη, μπορούμε να του κάνουμε κομπλιμέντα, για το ντύσιμό του, για την βοήθειά που μας προσφέρει μέσα στο σπίτι, να είμαστε πιο γλυκείς και ευγενικοί μαζί του. Επίσης, θα ωφελούσε να του κάνουμε μια ωραία έκπληξη, ένα δείπνο στο σπίτι χωρίς τα παιδιά, ή ακόμη να τον προσκαλέσουμε σε ραντεβού στο μέρος που γνωριστήκαμε.

Όλες οι σχέσεις θέλουν προσπάθεια και επιμονή, σίγουρα δεν γίνονται αλλαγές μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, αλλά μπορούμε να προσπαθήσουμε αρκεί να έχουμε θετική διάθεση, να μην είμαστε επικριτικοί, να μάθουμε να ακούμε τον συνομιλητή μας και να θυμόμαστε πως στον έρωτα δεν υπάρχει σωστό και λάθος, παρά μόνο ικανοποίηση κοινών επιθυμιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου