Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Πότε βλέπουμε όνειρα ''αυστηρώς ακατάλληλα'';

Άλλες φορές είναι ''αυστηρώς ακατάλληλα''. Άλλες πάλι περίεργα, γεμάτα πλοκή και ένταση. Ο λόγος για τα σεξουαλικά όνειρα, τα οποία άλλοτε μας κρατούν ξάγρυπνους προσπαθώντας να εξηγήσουμε γιατί είδαμε αυτό το όνειρο και άλλοτε επειδή ξύπνησαν χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι επειδή τη νύχτα είδαν πως συμμετείχαν σε ερωτικές περιπτύξεις».

 Παρά το γεγονός ότι στο θέμα σεξ άνδρες και γυναίκες έχουν απελευθερωθεί έρευνα του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ, έδειξε ότι αυξάνεται κατακόρυφα το ποσοστό των ανδρών και γυναικών που βλέπουν σεξουαλικά όνειρα.

Ο καθηγητής Antonio Zadra από το πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ και η ομάδα του ερεύνησαν τα όνειρα 3600 αντρών και γυναικών, όπως τα είχαν καταγράψει στα ημερολόγια τους.

«Και τα δυο φύλα ονειρευόταν ότι έκαναν σεξ με γνωστά και άγνωστα πρόσωπα, έντονες με πρώην και νυν εραστές, αλλά και επαγγελματικούς συνεργάτες!
Μάλιστα τα περισσότερα από τα σεξουαλικά μας όνειρα γινόταν σε δημόσιους χώρους, γραφεία και ξενοδοχεία.

Ένα ακόμη πιπεράτο εύρημα που προέκυψε από την ίδια έρευνα ήταν ότι τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες ονειρευόταν να κάνουν σεξ με διάσημα πρόσωπα. Σταρ του κινηματογράφου, του τραγουδιού, του ποδοσφαίρου, της τηλεόρασης, πρωταγωνιστούν σε πολλά όνειρα.

Μία από τις βασικές διαφορές που προέκυψε από την μελέτη των σεξουαλικών ονείρων είναι ότι οι άντρες τα θυμούνται ως μία θετική εμπειρία σε ποσοστό 44%, ενώ αντιθέτως οι γυναίκες δεν ξεπερνούν το 30 %! Ένα μάλιστα ποσοστό 4% και στα δύο φύλα, ομολογεί ότι βιώνει οργασμό κατά τη διάρκεια του ονείρου!

«Ο μόνος τρόπος να εντοπίσουμε εάν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, είναι να καταγράφουμε ό,τι βλέπουμε με λεπτομέρειες. Συνήθως ,ότι συμπεριλαμβάνει κίνδυνο και απαγόρευση, θεωρείται φυσιολογικό διότι ανέκαθεν το κρυφό διεγείρει τις αισθήσεις μας» ανέφερε ο καθηγητής Antonio Zadra. Και καταλήγει:

«Αν το όνειρο μας φαινόμενο τέτοιων ονείρων είναι συχνό και επαναλαμβανόμενο τότε θα πρέπει να δούμε καθαρά τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζουμε στις ερωτικές μας σχέσεις. Από εκεί πηγάζουν όλα και αν δεν λυθεί ο γόρδιος δεσμός, δεν υπάρχει φυσιολογική ερωτική ζωή».

Συνήθως έχει άμεση σχέση με τις φαντασιώσεις μας. Πολλές φορές το υποσυνείδητο μας μιλά με το δικό του τρόπο.Μας δείχνει τις βαθιές επιθυμίες που ίσως ντρεπόμαστε να εξομολογηθούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου