Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Το πρώτο βήμα προς την απελευθέρωση...

Το πρώτο βήμα προς την απελευθέρωση είναι το να γνωρίζετε ειλικρινά και πραγματικά ότι είστε δούλοι. Αν δεν το γνωρίζετε, δεν θα αναλάβετε δράση ώστε να κερδίσετε την ελευθερία.

Πώς θα το γνωρίζετε; Προσπαθήστε να παρατηρήσετε πόσο έλεγχο έχει το σώμα σας επάνω σας μέσα απ’ το σεξ, το φαγητό, τα ρούχα, το καταφύγιο, την ασθένεια.

Προσπαθήστε να δείτε πόσο έλεγχο έχει το συναισθηματικό σας σώμα πάνω σας μέσα από το φόβο, την κατάθλιψη, την ευτυχία, τη δυστυχία, την απληστία, τη ζήλια, το θυμό, την ευθιξία.

Κατόπιν δείτε πόση ισχύ έχει το νοητικό σας σώμα πάνω σας. Μπορείτε να διαφοροποιηθείτε ανάμεσα σε εσάς και στις σκέψεις σας, ανάμεσα στη γνώση και στις γνώμες; Πόσο μπορείτε ν’ αποταυτιστείτε από τις σκέψεις σας, τις αγωνίες σας και τις γνώμες των άλλων για εσάς;

Πόσες σκέψεις κατασκευάζετε; Με πόσες σκέψεις εξαπατάτε τον εαυτό σας; Πόσο ψεύδεστε; Πόσο εκμεταλλεύεστε τους άλλους;

Μέσα από τέτοια παρατήρηση σιγά σιγά μετακινείστε απ’ το φυσικό, στο συναισθηματικό, στο νοητικό πεδίο. Αλλά είναι αδύνατον να ελευθερώσετε τον εαυτό σας απ’ το νοητικό πεδίο αν πρώτα δεν ελευθερώσετε τον εαυτό σας από το φυσικό και συναισθηματικό πεδίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου