Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Σωστό ή Λάθος;

Είσαι σίγουρος ότι ξέρεις να επιλέγεις κάθε χρονική στιγμή τη σωστή πορεία?

Στη ζωή μας, στη καθημερινότητα μας, στα κομβικά σημεία για την εξέλιξη μας, πάντα μας διακατέχει η αμφιβολία και η ανασφάλεια για το αν είναι σωστή ή λάθος η απόφαση που σκοπεύουμε να πάρουμε για τη συνεχεία τη ζωής μας.

Πόσοι από σας έχετε αντιληφθεί ποια είναι η πραγματική έννοια του σωστού και του λάθους?

Παρακάτω θα σας κάνω κάποιες ερωτήσεις. Απαντήστε σε όλες με ένα "ναι" η με ένα "όχι":

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η απάντηση ίσως να μην είναι και τόσο προφανής όσο φαίνεται.
Για να είναι κάποιος "καλός" χριστιανός πρέπει απαραιτήτως να δίνει το παρόν και να συνεισφέρει κάθε βδομάδα στην εκκλησία;
Η Ελίτ των πιο επιτυχημένων έφηβων είναι αυτή που αριστεύουν στις βαθμολογίες στο σχολείο;
Πετυχημένος και αξιόλογος είναι μόνο αυτός που βγάζει αρκετά χρήματα;
Καλός πολιτικός είναι αυτός που είναι ευχάριστος και λέει όμορφα λόγια στους πολίτες;
Καλός μουσικός είναι αυτός που έχει τις περισσότερες πωλήσεις και ακροάσεις της δουλειάς του;
Πρέπει να επιλέξεις και να ασχοληθείς με κάτι που το αρμόζει η ηθική της κοινωνίας, της γειτονιάς και του οικογενειακού σου περίγυρου;
Πρέπει να δίνεις αναφορά στους γονείς σου για ο,τι κάνεις;

Πιστεύω πως η απάντηση που έδωσες στις περισσότερες από τις παραπάνω ερωτήσεις είναι "όχι".

Και αν είναι έτσι, ρώτα τον εαυτό σου, χρησιμοποιείς τη λογική που απάντησες στις πιο πάνω ερωτήσεις ώστε να παίρνεις τις "σωστές" αποφάσεις σε κρίσιμα και κομβικά σημεία για την καθημερινότητα σου την εξέλιξη σου και το μέλλον σου?

Είναι απορίας άξιο πως ενώ όλοι διαφωνούν ριζικά με τα παραπάνω ερωτήματα, στην πραγματικότητα οι αποφάσεις που παίρνουν οι περισσότεροι για τις ζωές τους είναι σαν να συμφωνούν απολύτως με αυτά.

Ποια είναι η αιτία?

Δυστυχώς στην κοινωνία μας έχουν καθιερωθεί εδώ και δεκαετίες πάρα πολλά κοινωνικά, θρησκευτικά, επαγγελματικά και πολιτικά στερεότυπα. Είτε το θέλουμε είτε όχι η κοινωνία μας θεωρεί πως η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι "Σωστό". Ασχέτως με το αν διαφωνούμε κατά βάθος μ´αυτά οι περισσότερες αποφάσεις μας παίρνονται με γνώμονα αυτά τα κριτήρια. Θα ανησυχήσετε ιδιαίτερα όταν συνειδητοποιήσετε πως υπάρχουν και χιλιάδες άλλα τέτοια βλακώδη ερωτήματα που στις συνειδήσεις μας θεωρούμε πως είναι σωστά.

Άρα τι είναι το σωστό και τι το λάθος?

Η απάντηση δεν είναι ξεκάθαρη και ίσως και να μην υπάρχει. Μια προσεγγιστική απάντηση για αυτό το ερώτημα είναι, να παίρνεις αποφάσεις που σε οδηγούν στην προσωπική σου επιτυχία.

Πρέπει να ξέρεις τι πραγματικά θέλεις και να έχεις το ΘΑΡΡΟΣ όταν σου δίνεται η ευκαιρία να ρισκάρεις ανεξαρτήτως κάθε κόστους.

Την επόμενη φορά που θα βρεθείς σε δίλλημα για το τι πρέπει να κάνεις σκέψου λίγο πιο ώριμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου