Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Η τέχνη του κοπλιμέντου

Γιατί το κοπλιμέντο είναι σημαντικό:

Γιατί κάνει τον άλλο να νιώθει όμορφα. Αυξάνει την αυτοπεποίθηση, ανεβάζει τη διάθεση.
Υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να της πεις πόσο γλυκειά είναι όταν έχει τις μαύρες της; Το βασικότερο: Ανοίγει ένα χαμόγελο σ'εκείνον που το δέχεται. Όπως λένε και οι Αμερικανοί «A little flattery goes a long way».

Οι κανόνες του κομπλιμέντου:

1) Ποτέ μην εναντιωθείς. Μπορεί να είναι στις μαύρες της ή να μη δέχεται εύκολα κομπλιμέντα, έτσι μπορεί το «το χαμόγελό σου μού φτιάχνει τη μέρα» να πέσει στο κενό. Δεν υπάρχει λόγος να εναντιωθείς. Ένα «εγώ πάντως έτσι νιώθω» είναι αρκετό για να παραμείνεις αξιοπρεπής και «μέσα στο παιχνίδι». Ακόμα κι αν δεν το δέχεται, θα καταλάβει πως αν μη τι άλλο εννοείς αυτά που λες.

2) Πόνταρε στην έκπληξη. Η επίδραση ενός κομπλιμέντου είναι δυο φορές πιο ισχυρή όταν συμβαίνει αναπάντεχα. Ένα μπουκέτο λουλούδια όταν δεν το περιμένει, ένα γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο χωρίς ιδιαίτερο λόγο, έχουν πολλαπλασιαστική επίδραση.

3) Εξελίξου. Ανάλογα με το πώς προχωρά η σχέση , πρέπει να προχωρά και το είδος του κομπλιμέντου. Μην παραμένεις σε αυτά που έλεγες στην αρχή. Όσο τη γνωρίζεις καλύτερα, τόσο θα πρέπει να εμπλουτίσεις το ρεπερτόριό σου με περισσότερο «εξειδικευμένα» κομπλιμέντα, κυρίως πάνω στην προσωπικότητά της.

4) Έχε θετική σκέψη. Είναι το μεγάλο όπλο σου προκειμένου να δημιουργήσεις καλό κλίμα. Πρόβαλλε την καλή πλευρά της ζωής. Όχι απαραίτητα τη διασκεδαστική (μια γυναίκα δε ζητά έναν άντρα απλά για να καλοπερνάει), αλλά την θετική πλευρά. Αισιοδοξία, διάθεση να ξεπερνάμε τις δυσκολίες, όνειρα για το μέλλον.

Όταν γεμίζουμε την ψυχή κάποιου με ωραίες εικόνες, τότε κάθε φορά που σε βλέπει, θα συνοδεύεσαι από ευχάριστους συνειρμούς. Κάποια στιγμή θα ακούσεις το μαγικό «είσαι ό,τι καλύτερο μέσα στην ημέρα μου» και θα είσαι πολύ κοντά στην επιτυχία...

Το κομπλιμέντο αποτελεί μια πατροπαράδοτη αντρική τέχνη. Κι όπως όλες οι τέχνες απαιτεί μαεστρία και ταλέντο και αναδεικνύει εν πολλοίς πολλές από τις ικανότητες του μυαλού σου. Εξάσκησέ το και θα γίνει ο δρόμος για να κατακτήσεις εκείνη που επιθυμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου