Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Η εκροή καθορίζει την εισροή


Αν η σκέψη της έλλειψης – είτε πρόκειται για χρήματα ή για αναγνώριση ή για αγάπη – έχει γίνει μέρος του ποιος νομίζεις ότι είσαι , θα βιώνεις πάντα έλλειψη. Αντί να αναγνωρίζεις το καλό που υπάρχει ήδη μέσα σου, θα βιώνεις πάντα έλλειψη. Η αναγνώριση του καλού που υπάρχει ήδη στη ζωή σου είναι η βάση για κάθε αφθονία. Η πραγματικότητα είναι:
 
Ο ,τι πιστεύεις ότι σου στερεί ο κόσμος το στερείς εσύ από τον κόσμο. Το στερείς επειδή βαθιά μέσα σου πιστεύεις ότι είσαι μικρός και ότι δεν έχεις τίποτα να δώσεις. Δοκίμασε αυτό για μια δυο εβδομάδες και δες πως αλλάζει την πραγματικότητα σου: Ο ,τι πιστεύεις ότι σου στερούν οι άνθρωποι – έπαινο, εκτίμηση, βοήθεια, στοργική φροντίδα κλπ – δίνε το εσύ σ’ αυτούς. Δεν το έχεις; Κάνε απλώς σαν να το έχεις !!! 
 
 Έπειτα, λίγο αργότερα από τότε που άρχισες να δίνεις , θα αρχίσεις να λαβαίνεις. Δεν μπορείς να λάβεις αυτό που δε δίνεις. Η εκροή καθορίζει την εισροή. Ο ,τι νομίζεις ότι σου στερεί ο κόσμος το έχεις ήδη αλλά, αν δεν του επιτρέψεις ν’ αρχίσει να ρέει προς τα έξω, δεν θα ξέρεις καν ότι το έχεις.
Eckhart Tolle –Για μια  νέα ζωή 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου