Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Μάθετε πότε είναι ανεπανάληπτο το σεξ!

Το σεξ είναι από μόνο του μια… ενδιαφέρουσα εμπειρία. Παρόλα αυτά, υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια που μπορούν να δείξουν αν οι ερωτικές σας περιπτύξεις είναι πραγματικά επιτυχημένες ή αν χρειάζονται επειγόντως να διορθωθούν.
Μάθετε πότε είναι καλό το σεξ και πότε όχι.
ποικιλία και εκπλήξεις
Οι ειδικοί του Πανεπιστημίου A&M, στο Τέξας απεφάνθησαν ότι όπως και το φαγητό έτσι και η ερωτική ζωή θέλει το αλατοπίπερο της.Για το λόγο αυτό συστήνουν να βάλετε στην κρεβατοκάμαρα σας εκτός από συναίσθημα και φαντασία.
Φροντίστε λοιπόν να υπάρχει εναλλαγή όχι μόνο στις στάσεις που προτιμάτε να κάνετε σεξ αλλά και στα μέρη που συνηθίζετε να έχετε τις ερωτικές σας περιπτύξεις.
είναι θέμα χρόνου
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων η πρόωρη εκσπερμάτιση αποτελεί την πιο συνηθισμένη σεξουαλική δυσλειτουργία σε άντρες κάτω των 60 ετών, αφού απασχολεί ένας στους πέντε άντρες ενώ εμφανίζεται δε με την ίδια συχνότητα σε όλες τις ηλικίες. Όσοι άντρες αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα η σεξουαλική πράξη ολοκληρώνεται συνήθως σε 1-2 λεπτά.
Στην περίπτωση που αντιμετωπίζεται αυτό το πρόβλημα καλό είναι συμβουλεύουν οι ειδικοί να απευθυνθείτε σε κάποιο ειδικό και να αποφεύγονται τα αρνητικά σχόλια από την πλευρά των γυναικών τα οποία θα επιδεινώσουν και τις σχέσεις του ζευγαριού.
απαραίτητη η επιθυμία
Όπως αναφέρει το ΙΜΟΠ μέχρι πρότινος οι επιστήμονες πίστευαν ότι για να αισθανθεί μια γυναίκα σεξουαλική διέγερση, θα πρέπει πρώτα να αισθανθεί σεξουαλική επιθυμία. Ωστόσο μελέτη (Basson, 2003) έδειξε ότι η πλειονότητα των γυναικών που βρίσκονται σε σταθερή μακροχρόνια σχέση συνήθως προχωρούν σε σεξουαλική επαφή χωρίς να προϋπάρχει η σεξουαλική επιθυμία. Για την ακρίβεια, πολλές έρχονται σε επαφή αισθανόμενες σεξουαλικά ουδέτερα.
Ωστόσο, αφού εμπλακούν και δεχτούν επαρκή σεξουαλικά ερεθίσματα και εφόσον αισθανθούν κάποιου βαθμού σεξουαλική διέγερση, τότε πυροδοτείται η σεξουαλική τους επιθυμία.
Ενώ δεν είναι απαραίτητη η σεξουαλική επιθυμία των γυναικών για να συμμετέχουν σε σεξουαλική δραστηριότητα, η πρόθεση να συμμετέχουν είναι απαραίτητη.
Η πρόθεση ποικίλλει: μπορεί να σχετίζεται με τη σκέψη ότι θα ακολουθήσει σεξουαλική ευχαρίστηση, πως θα αισθανθεί εγγύτητα με το σύντροφό της ή ότι θα ικανοποιηθεί σεξουαλικά ο σύντροφος.
Επίσης, μπορεί να σχετίζεται με σκέψεις που δεν έχουν σεξουαλικό περιεχόμενο όπως, για παράδειγμα, ότι θα αποφύγει καβγά ή ότι εάν εμπλακεί, θα μπορέσει μετά να έχει την εύνοια του συντρόφου σε κάποιο άλλο ζήτημα.
πότε να ζητήστε βοήθεια
Όπως συστήνουν οι επιστήμονες του ΙΜΟΠ το ζευγάρι μπορεί να ζητήσει βοήθεια, αν βιώνει επαναλαμβανόμενες αποτυχημένες σεξουαλικές επαφές ή όταν υπάρχει σημαντική διαφωνία για τις σεξουαλικές πρακτικές.
Προβλήματα επίδοσης αφορούν σε δυσκολία επίτευξης ικανοποιητικής στύσης, μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, δυσκολία επίτευξης οργασμού, πρόωρη ή καθυστερημένη εκσπερμάτιση, πόνο κατά την επαφή ή στην περίπτωση όπου ένα ζευγάρι αισθάνεται ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τη σεξουαλική του ζωή.
Επειδή η σεξουαλική λειτουργία δεν επηρεάζεται μόνο από τη σχέση μας και από ψυχολογικούς παράγοντες αλλά και από οργανικούς παράγοντες, μία εκτίμηση θα πρέπει να είναι συνδυαστική.
το ιδανικό είναι ταυτόχρονα;
Ο ταυτόχρονος οργασμός είναι πραγματικά μια όμορφη εμπειρία, η οποία δημιουργεί μια αίσθηση απόλυτης σεξουαλικής «ισορροπίας» και ηδονής. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητος ούτε και υποχρεωτικός. Ο ταυτόχρονος οργασμός μπορεί να έρθει αβίαστα όταν το ζευγάρι βρει το δικό του ρυθμό. Ακόμα, όμως, κι αν αυτό δεν συμβεί, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ικανοποίηση και απόλαυση στο σεξ.
απογειώστε το έταιρο ήμιση 
Σύμφωνα με ερευνητικά δεδομένα, η αυτοπεποίθηση της γυναίκας φαίνεται να είναι στενά συνδεδεμένη με το πως βλέπει το σώμα της και κατά συνέπεια αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στην ερωτική της ζωή.
Πάντως οι ερευνητές υποστηρίζουν πως το εύρημα αυτό αναδεικνύει πόσο σημαντικά είναι τα θετικά σχόλια των συντρόφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου