Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Πλανήτης Γη: Η Ντίσνεϋλαντ των Θεών

DISNEYLAND OF THE GODS

Ο μεγάλος Φορτιανός ερευνητής, εξερευνητής και συγγραφέας, John Α. Keel (Τζων Κηλ, 1930 – 2009) μέσα από το έργο του είχε δώσει στο μεγάλο μυστήριο του κόσμου μας τον χαρακτηριστικό τίτλο: DisneyLand of the Gods: Η Ντίσνεϋλαντ των Θεών…

Από τότε αυτός ο χαρακτηριστικός τίτλος χρησιμοποιείται για να υπονοήσει το μεγάλο σενάριο του John Keel, το οποίο σύντομα υιοθετήθηκε από πολλούς συγγραφείς και ερευνητές.

Τι ήθελαν εδώ οι «θεοί από τον ουρανό» του μακρινού παρελθόντος; Γιατί έχουν κατασκευαστεί όλα αυτά τα μυστηριώδη κτίσματα που είναι αφιερωμένα σε αυτούς σε όλον τον πλανήτη;

Τι είναι ο κόσμος μας;

Λοιπόν, ο κόσμος μας δεν είναι παρά η «Ντίσνεϋλαντ των Θεών»: ας το δούμε έτσι: ένα θεματικό πάρκο αφιερωμένο στους Θεούς. Όπου οι Θεοί έρχονταν εδώ για να παίξουν ο καθένας όποιον ρόλο ήθελε, να διασκεδάσουν με τους ανθρώπους ή να τους βοηθήσουν, να κατασκευάσουν ό,τι ήθελαν, να πειραματιστούν, να παίξουν, να πολεμήσουν.

Μιλάμε, βέβαια, για ανώτερους εξωγήινους από άλλους πλανήτες ή για ανώτερα όντα από μια άλλη διάσταση ή ένα άλλο χωροχρονικό συνεχές ή έναν κόσμο παράλληλο με τη Γη, που εμφανίστηκαν εδώ σ’ εμάς ως Θεοί.

Ή, και, εναλλακτικά, μιλάμε για τα μέλη ενός πολύ ανώτερου χαμένου πολιτισμού του πολύ μακρινού παρελθόντος, τα οποία είτε επιβίωσαν μετά από μία μεγάλη καταστροφή, είτε ο κόσμος τους ήταν αποκομμένος/απομονωμένος/προστατευμένος από τον κόσμο των τελείως πρωτόγονων ανθρώπων, με τους οποίους αυτοί οι ανώτεροι άγνωστοι άρχισαν να αναμιγνύονται.

Όπως κι αν έχει το πράγμα, πρώτα απ’ όλα μιλάμε για τους Watchers: Αυτούς που μας Παρακολουθούν, με τα Παράξενα Ιπτάμενα Οχήματά τους, από την βαθύτατη αρχαιότητα μέχρι σήμερα…

Οι άνθρωποι λάτρεψαν όσο τίποτε άλλο αυτούς τους «Θεούς», αφιέρωσαν τα πάντα σε αυτούς, οτιδήποτε κατασκεύαζαν, έχτιζαν, ζωγράφιζαν. Ναούς, αγάλματα, βουνά, ποτάμια, κατασκευές, ζωγραφιές, μύθους, τραγούδια, τελετές, ήθη και έθιμα, ακόμη και ανθρώπους, τα πάντα αφιερωμένα στους θεούς, για να ευχαριστηθούν, για να δηλωθεί ότι τους ανήκουμε.

Ήταν τόσο μεγάλη η αγάπη και η αφοσίωση του ανθρώπου προς αυτούς τους Θεούς, που επί χιλιάδες χρόνια δεν έχουμε κανένα άλλο ίχνος πέρα από πράγματα που τους αφορούν, παντού, σε όλον τον κόσμο.

Και οι Θεοί τι έκαναν;

Από την μια μας δίδαξαν ό,τι μπορούσαν, βάζοντας τα θεμέλια του ανθρώπινου πολιτισμού, επενέβησαν ακόμη και στη γενετική μας αλυσίδα, μάς εξέλιξαν, και από την άλλη πειραματίστηκαν αδίστακτα μαζί μας, διασκέδασαν μαζί μας, μετέτρεψαν τον πλανήτη μας –με την δική μας βοήθεια– σε μια τεράστια «Ντίσνεϋλαντ», σε ένα μυστηριακό θεματικό πάρκο των Θεών, σε ένα τιτάνιο γρίφο, σε ένα παράξενο παιχνίδι για Θεούς.

Πολλά από τα ίχνη του υπάρχουν μέχρι σήμερα, άλλα είναι χαμένα, δεν ξέρουμε πόσα.

Ποιος και πότε θα λύσει το μεγάλο αίνιγμα των παράξενων Θεών του παρελθόντος;

Ποιος και πότε θα ατενίσει και θα λύσει το αποκρυμμένο μεγάλο μυστήριο του κόσμου μας;

Ποιος και πότε θα καταλάβει γιατί και πότε οι Θεοί επιστρέφουν;

Ποιος και πότε θα δοκιμάσει να απαντήσει στις μεγαλύτερες ερωτήσεις του κόσμου;

Μπορεί να είσαι εσύ. Τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου