Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Η σωστή γυναίκα θα σας κάνει καλύτερο

Η κατεύθυνση της ζωής σας έχει να κάνει πολύ με το άτομο με το οποίο επιλέγετε να την περάσετε μαζί. Όμως, ένας από τους λόγους για τους οποίους τόσοι πολλοί άντρες αντιστέκονται στη δέσμευση, είναι επειδή φοβούνται μήπως χάσουν ένα κομμάτι του εαυτού τους.

Και ζητάνε να συνεχίσουν να είναι «κυνηγοί» της ζωής. Με την ανεξαρτησία που έρχεται μαζί με την ανύπαντρη ζωή. Με την ελευθερία να κάνουν ό,τι θέλουν ή να ξοδεύουν τα χρήματά τους σε ό,τι θέλουν ή να κοιμούνται με όποια θέλουν.

Δεν ξέρουν όμως ότι η σωστή γυναίκα, μια καλή γυναίκα, θα βελτιώσει τη ζωή τους. Εδώ είναι μερικοί τρόποι που συμβαίνει:

1: Θα σας κρατήσει προσγειωμένο.

Το να έχεις υψηλούς στόχους και όνειρα είναι σημαντικό, το ίδιο είναι και να χαράξεις ένα ρεαλιστικό μονοπάτι για να φτάσεις εκεί. Αυτό έχει τις ρίζες του στα θεμέλια που χτίζετε για τον εαυτό σας. Η σταθερότητα και η ασφάλεια που χρησιμεύουν ως βάση για τα βήματα που θα κάνετε μέχρι να φτάσετε ψηλά, δεν γίνονται αν δεν έχετε εστιάσει στο παρόν.

Μια καλή γυναίκα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε ξεκάθαρη την προοπτική σας για το πού βρίσκεστε τώρα και πού θέλετε να πάτε. Η ορθολογική και ρεαλιστική άποψή της θα σας βοηθήσει να δείτε τα πράγματα καθαρά και να χαράξετε καλύτερα την πορεία σας προς τα εμπρός.

Αλλά χωρίς ένα κατάλληλο δίχτυ ασφαλείας από κάτω σου, που σας προσφέρει μία σωστή γυναίκα, υπάρχει ο κίνδυνος για μία μεγάλη πτώση αν χάσεις.

Βήμα προς βήμα, αυτός είναι ο δρόμος προς τα εμπρός.

2: Θα σε αγαπήσει για αυτό που πραγματικά είσαι.

Όταν νιώθετε αληθινά αγαπητοί και αποδεκτοί από κάποιον στη ζωή σας, υπάρχει η αίσθηση του να είστε ο πραγματικός εαυτός σας.

Σε λάθος σχέσεις, κρύβουμε πτυχές του εαυτού μας που μπορεί να μην νιώθουμε άνετα να τις μοιραστούμε ή να πιστεύουμε ότι θα μας κρίνουν. Ως αποτέλεσμα, δεν δείχνουμε ποτέ πραγματικά τον πλήρη εαυτό μας στον σύντροφό μας, κάτι που καταπνίγει την ικανότητα της σχέσης να αναπτυχθεί και να ανθίσει.

Μια καλή γυναίκα λοιπόν θα αγκαλιάσει τις ιδιορρυθμίες σας και τα ελαττώματα σας (όπως κάνετε με τις δικές της), που θα σας επιτρέψουν σιγά σιγά να τις μειώσετε.

3: Θα σου ανοίξει το μυαλό σε νέα πράγματα.

Οι άντρες είναι από τον Άρη και οι γυναίκες από την Αφροδίτη, τελικά.

Η πραγματικότητα είναι ότι η γυναικεία εμπειρία είναι πολύ, πολύ διαφορετική από αυτή των ανδρών.

Αντιμετωπίζονται διαφορετικά από την ημέρα που γεννήθηκαν (έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ως κοινωνία από αυτή την άποψη), κάτι που διαμορφώνει την άποψή τους για τον κόσμο διαφορετικά από τη δική μας.

Η ζωή τις διδάσκει επίσης διαφορετικά μαθήματα από αυτά που μαθαίνουν οι άντρες και τις δίνει μοναδικές προοπτικές για το πώς να ζουν, πώς να συμπεριφέρονται στους άλλους και πώς να εμφανίζονται με αυτοπεποίθηση.

Η βιολογική μας πραγματικότητα και οι δομές του εγκεφάλου μας διαφέρουν επίσης. Η βιολογική εξέλιξη έχει διαμορφώσει άνδρες και γυναίκες με μοναδικούς τρόπους χάρη στις δεξιότητες επιβίωσης που χρειαζόμασταν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Σύμφωνα με τον Δρ. Luann Brizendine, οι γυναίκες είναι καλύτερες στον εντοπισμό του κινδύνου, στην ανάγνωση των εκφράσεων του προσώπου και στην πρόβλεψη του πόνου (μεταξύ των μυριάδων άλλων διαφορών μεταξύ μας που περιγράφει το βιβλίο).

Όταν γνωρίζουμε ο ένας τις υπερδυνάμεις του άλλου, μπορούμε να μάθουμε από αυτές αντί να τις αποφεύγουμε.

4: Θα σας εμπνεύσει να πιέσετε τον εαυτό σας περισσότερο.

Η υπευθυνότητα είναι ένα ισχυρό πράγμα και βοηθά στην πρόοδο. Η παρουσία της στη ζωή σου θα αλλάξει τη δυναμική για αυτό το οποίο ζεις.

Δεν αφορά μόνο εσάς πια.

Έχει να κάνει με τη δημιουργία μιας κοινής ζωής. Δουλεύοντας ως ομάδα. Μοιραστείτε τις ίδιες αξίες και εργάζεστε προς τους ίδιους στόχους.

Αυτό θα σας δώσει την αφορμή να ανεβάσετε στροφές, την ένταση και να πιεστείτε ακόμη περισσότερο από ό,τι κάνατε.

5: Θα σας δώσει ειλικρινή σχόλια.

Σε ορισμένους άντρες αρέσει να βγαίνουν ραντεβού με γυναίκες που δεν τους προκαλούν ποτέ. Απλώς συμβαδίζουν με τα πάντα, ή ποτέ δεν μιλούν για τον εαυτό τους.

Αλλά θέλετε να είστε με κάποιον που έχει τις δικές της απόψεις, τις δικές της θέσεις, το δικό της στυλ προσέγγισης της ζωής και του κόσμου γύρω της.

Αυτός ο τύπος ανθρώπου δεν πρόκειται να σας πει αυτό που θέλετε να ακούσετε – θα σας πει αυτό που πρέπει να ακούσετε.

Μερικές φορές θα σας νευριάσει, μερικές φορές θα σας εξοργίσει.

Αλλά τότε, όταν είστε μόνοι και δεν χρειάζεται να το παραδεχτείτε σε κανέναν άλλο, θα ξέρετε ότι είχε δίκιο για αυτό που είπε, ακόμα κι αν μισούσες να το ακούς.

Αυτό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια πιο ειλικρινή και αφιλτράριστη άποψη για τον εαυτό σας και να κάνετε τις αλλαγές που χρειάζεστε για να αναπτυχθείτε και να εξελιχθείτε περαιτέρω.

6: Θα ανανεώσει την ενέργειά σου.

Φανταστείτε να έχετε την υποστήριξη και τη δέσμευση μιας γυναίκας για την οποία είστε ενθουσιασμένοι και παθιασμένοι με τη ζωή σας…αυτός ο ενθουσιασμός μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε τα πράγματα με μία φρέσκια ματιά.

Όλα γίνονται συναρπαστικά με διαφορετικούς τρόπους — να μοιράζεστε νέες εμπειρίες μαζί, να ταξιδεύετε, να δοκιμάζετε νέα εστιατόρια, ακόμα και να κολλάτε σε μια νέα σειρά για την οποία μπορείτε να μιλήσετε και οι δύο μαζί.

Η παραγωγικότητά σας μπορεί να αυξηθεί καθώς κοιτάτε το μέλλον και βλέπετε νέες δυνατότητες. Αυτό θα ανάψει το πάθος σας για να επιδιώξετε τους στόχους σας με ακόμη μεγαλύτερη ειλικρίνεια, επειδή τώρα δεν χτίζετε απλώς ένα μέλλον για τον εαυτό σας, αλλά εργάζεστε μαζί με έναν συμπαίκτη για να χτίσετε μαζί μία νέα ζωή.

7: Θα σας ενθουσιάσει με το που θα γυρίσετε το βράδυ στο σπίτι.

Μερικές φορές χρειάζεσαι μόλις γυρίσεις κάποιον να εκτονωθείς, να τον ακούσεις ή απλά να καθίσεις και να δειπνήσεις μαζί του.

Μια καλή γυναίκα θα σας ενθαρρύνει και θα σας στηρίξει μετά τις δύσκολες ώρες σας και θα γιορτάσει μαζί σας στις νικητήριες μέρες σας.

Καθώς μεγαλώνετε και οι δύο μαζί και γιορτάζετε ο ένας τις νίκες του άλλου μαζί, γίνονται ακόμα πιο συναρπαστικές λόγω της ενέργειας που τις περιβάλλει.

Και, οι δύσκολες μέρες είναι πιο εύκολο να τις αντέξετε γιατί ξέρετε ότι έχετε ένα σύστημα της στήριξης του άλλου όταν το χρειάζεστε.

8: Θα σε βοηθήσει να ζήσεις περισσότερο. Κυριολεκτικά.

Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι οι παντρεμένοι άνδρες ζουν περισσότερο από τους άνδρες που δεν έχουν παντρευτεί ποτέ ή έχουν τελειώσει τον γάμο τους. Αυτό θα μπορούσε να μετατραπεί σε έναν πιο χαλαρό τρόπο ζωής, όταν έχει λιγότερα πάρτι και ανάληψη λιγότερων κινδύνων.

Όταν είμαστε σε μια σχέση, εμείς, ως άντρες, θα πρέπει να νοιαζόμαστε περισσότερο για τον εαυτό μας από πριν, επειδή οι άνθρωποι βασίζονται σε εμάς ακόμη περισσότερο από πριν. Μία σύντροφος ή μία σύζυγος, ίσως και παιδιά… υπάρχουν πολλοί περισσότεροι παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψη στη λήψη των αποφάσεών μας από ό,τι όταν ζούμε μια ξέγνοιαστη και ανύπαντρη ζωή.

Ένας άλλος λόγος για την αύξηση της μακροζωίας είναι ότι μια καλή γυναίκα θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τη μοναξιά. Μια μελέτη σε ηλικιωμένους πολίτες σε διάστημα 10 ετών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες που βιώνουν μοναξιά είχαν 30% περισσότερες πιθανότητες να την μεταδώσουν από τους άνδρες που δεν είχαν.

Εάν η σχέση σας είναι ευτυχισμένη και υγιής, δεν θα θέλατε την υγεία και την ευημερία για να την απολαύσετε όσο το δυνατόν περισσότερο;

9: Θα σου δώσει αφορμή να νοιάζεσαι για κάποιον άλλον.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι σχέσεις δεν είναι να παίρνουν και να δίνουν. Κυρίως αυτό.

Ως άνδρες, είμαστε έτοιμοι να προστατεύσουμε και να παρέχουμε βοήθεια σε αυτούς που αγαπάμε.

Ο παππούς μου μεγάλωσε στη γενιά όπου «οι άντρες έπρεπε να είναι άντρες», αλλά η ηλικία του αποκάλυπτε μια πολύ πιο συμπονετική και απαλή πλευρά, την οποία εξέφραζε συχνά προς τη γιαγιά μου όταν χρειαζόταν τη βοήθειά του.

Ήταν περήφανος που τη νοιαζόταν όπως κάνει κάθε καλός άντρας για τη γυναίκα στη ζωή του. Επιπλέον, η φροντίδα για τους άλλους αποδεικνύεται ότι έχει θετικά οφέλη για την υγεία και για τον ίδιο τον «φροντιστή».

Όλοι περνάμε από πολλές φάσεις στη ζωή και το να γνωρίζουμε ότι το άτομο δίπλα μας θα είναι εκεί δίπλα αν τον χρειαστούμε, τα κάνει όλα πολύ πιο εύκολα.

10: Θα σας παρακινήσει να αλλάξετε.

Εάν είστε αρκετά τυχεροί να τραβήξετε το ενδιαφέρον μιας καλής γυναίκας και στη συνέχεια να αφοσιωθεί πραγματικά σε σας, κρατάτε ένα κομμάτι θησαυρού που πολλοί άνθρωποι μόνο ονειρεύονται.

Έχω ακούσει πολλές ιστορίες ανδρών που είχαν την ευκαιρία να χτίσουν μια σχέση με μια γυναίκα που θα τους υποστήριζε, αλλά το έσκασαν. Αρνήθηκαν να αλλάξουν τους τοξικούς τρόπους τους, ή συνέχισαν να ζουν τον ίδιο τρόπο ζωής του «παίκτη» ή αρνήθηκαν να σηκωθούν για να ανταποκριθούν στα πρότυπα της.

Και όλα κατέρρευσαν.

Εάν έχετε συνείδηση ​​και επίγνωση των πλεονεκτημάτων που αναφέρονται εδώ, θα το δείτε ως μια ευκαιρία να ενισχύσετε και να κερδίσετε την παρουσία της στη ζωή σας.

Ναι – πρέπει να αξίζει και τη δική σας.

Και αν είστε πρόθυμοι να αφήσετε το δικό σας εγώ στην άκρη και να ανοίξετε το μυαλό σας σε νέα μαθήματα, νέες προοπτικές και νέες απόψεις — δεν υπάρχει όριο σε αυτό που θα μπορέσετε να επιτύχετε… γιατί θα το πετύχετε μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου