Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Να μην σε νοιάζει αν θα νικήσεις, να σου αρκεί να πολεμάς

Πιστεύω πως υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων. Αυτοί που επιλέγουν την ζώνη άνεσης, αυτοί που ακόμα δεν ξέρουν τι θέλουν, και αυτοί που ξέρουν. Παρόλα αυτά και οι τρεις κατηγορίες έχουν την επιλογή να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να είναι σίγουροι ότι είναι δυστυχισμένοι παρά να ρισκάρουν στην ευτυχία.

Αν δεν ξέρεις τι θέλεις είναι απολυτά φυσιολογικό! Ίσως είναι η δυσκολότερη πρόκληση που έχεις να αντιμετωπίσεις! Όλοι το παρουσιάζουν πολύ εύκολο αλλά κανένας δεν λέει από πόσα αδιέξοδα πέρασε και πόσα θέλω άλλαξε μέχρι να το βρει πραγματικά. Πάντα το τι δεν θέλουμε είναι πιο ξεκάθαρο στο μυαλό μας. Οπότε μια καλή αρχή είναι να ξεκινήσεις αντίστροφα. Όσο μεγαλώνει η λίστα τόσο θα πλησιάζεις στην άκρη του τούνελ. Όταν το βρεις θα το καταλάβεις, μια φλόγα θα καίει μέσα σου, γίνετε ένα με το παλμό σου.

Το όνειρο με πλάνο και στρατηγική γίνεται στόχος! Οπότε πάμε σε αυτούς που ξέρουν τι θέλουν και είναι στην ανηφόρα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει τέλος. Είναι πιο εύκολο να ανέβεις στην κορυφή πάρα να διατηρείς την θέση σου εκεί. Ότι αφήνεις σε αφήνει, ας μην γελιόμαστε. Στην πορεία θα χάσεις το δρόμο σου, θα αμφισβητήσεις τις ικανότητες σου, το κατορθώματα σου, μα πιο πολύ τον ίδιο σου τον εαυτό.

Εκεί που η ανηφόρα μοιάζει κατηφόρα, εκεί καλείσαι να αναγεννηθείς. Είναι η στιγμή που μεταμορφώνεσαι σε μια εκδοχή του εαυτού σου όπου πλέον η ορειβασία μοιάζει ευθύς δρόμος. Κανένας δεν θα καταλάβει πόσο πόνεσε η διαδικασία και να μην σε νοιάζει που δεν καταλαβαίνουν. Εσύ να συνεχίσεις ακαθέκτως, να μην σταματάς ποτέ για κανένα. Δεν έχει νόημα αν πας αργά η γρήγορα αρκεί να προχωράς.

Να θυμίζεις κάθε μέρα στον καθρέφτη σου το κίνητρο σου. Όταν το ξεχνάς να λες ευχαριστώ για όσα κατάφερες και μην πάψεις ποτέ να μάχεσαι για ότι αγαπάς και λαχτάρας. Η διαδρομή είναι απαιτητική όμως όταν ο σκοπός σου γίνεται μεγαλύτερος από το εγώ σου τότε τα θαύματα γίνονται.

Η επιτυχία στη ζωή είναι αποτέλεσμα ορθής κρίσης. Η ορθή κρίση είναι συνήθως αποτέλεσμα της εμπειρίας. Η εμπειρία είναι συνήθως αποτέλεσμα λανθασμένης κρίσης. Να μην σε νοιάζει αν θα νικήσεις, να σου αρκεί να πολεμάς. Γιατί δεν παίρνεις από την ζωή αυτό που θέλεις, αλλά αυτό που είσαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου