Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Η επιθυμία είναι η ταχύτερη θεραπεία για την απόγνωση

Είναι φυσικό να νιώθεις χαμένος και μπερδεμένος. Είναι φυσικό να μην ξέρεις τι θέλεις. Όταν συναντήσεις το σωστό άτομο, το σωστό μέρος, τη σωστή δουλειά, θα το καταλάβεις αμέσως. Συνέχισε να ψάχνεις.

Υπάρχει μόνο ένα σωστό πράγμα που μπορείς να κάνεις και είναι αυτό που πιστεύεις πως είναι σωστό. Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε την άποψη των άλλων. Έχουν το δικαίωμα στην ανάπτυξη και την αυτογνωσία τους, τόσο όσο κι εσύ.

Το κακό είναι μια ευκαιρία για την εμφάνιση του καλού. Αυτός είναι ο κύκλος. Κάθε ηλιοβασίλεμα σηματοδοτεί τη σιγουριά της ανατολής. Εάν υπάρχει κακό, τότε το καλό σίγουρα θα ακολουθήσει. Μπορείς να χαίρεσαι για την ευτυχία των άλλων, ακόμη και αν πληγώνεσαι για την απουσία της δικής σου.

Η επιθυμία είναι η δίψα της ψυχής να μετατρέψει τις σκέψεις σε εμπειρίες. Η επιθυμία θέτει τη ζωή σου σε ενεργό δράση για την πραγματοποίησή της. Η επιθυμία είναι η ταχύτερη θεραπεία για την απόγνωση. Τόλμησε να την ονειρευτείς όταν βρίσκεσαι σε απόγνωση και σαν τον φοίνικα θα αναγεννηθείς από τις στάχτες.

Το μόνο πράγμα που είναι χειρότερο από το να κρίνεις τον άλλον είναι να κρίνεις το τι θα σκεφτούν οι άλλοι για σένα. Και τα δύο είναι ασήμαντα.

Δεν υπάρχει όριο σε αυτά που θέλεις. Η επιθυμία δεν έχει κανόνες ούτε όρια.

Το να συγκρίνεις την αξία σου με αυτό που οι άλλοι έχουν ή δεν έχουν ή θέλουν να αποκτήσουν είναι ένας σίγουρος τρόπος, για να αισθανθείς μικρός. Η φύση δεν ζει με βάση τη σύγκριση, ζει με βάση τη συμπόνια.

Παρασύρουμε τον εαυτό μας να πιστεύει πως είμαστε χαμένοι. Εάν όμως αναγκάσεις τον εαυτό σου να βρει τον σκοπό του και δεν του αφήσεις καμιά άλλη επιλογή παρά να τον βρει, θα τον ανακαλύψεις μόνος σου.

Η μοίρα σου είναι ο δρόμος σου, δεν περιμένεις να προχωρήσουν οι άλλοι πρώτα. Είσαι ο μόνος που μπορεί να αναλάβει την πρωτοβουλία για το δικό του πεπρωμένο. Τόλμησέ το.

Το να εξετάζεις την τωρινή κατάστασή σου με τα σημερινά δεδομένα, είναι σοφό. Αλλά το να συγχέεις τη σημερινή κατάστασή σου με τις λύπες και τις ατυχίες του παρελθόντος, είναι ανόητα αφελές.

Είναι μάταιο να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Είναι μάταιο να διαμαρτύρεσαι για τις περιστάσεις. Υπάρχει μόνο ένα μέρος που πρέπει να βρίσκεσαι και αυτό είναι «εδώ». Αυτό το μάθημα το μαθαίνεις καλά μόνο μια φορά κι αυτή είναι «τώρα». Ευπρέπεια κι αξιοπρέπεια είναι η απάντηση σε κάθε πόνο που υπάρχει. Όταν η αξιοπρέπεια κι η ευπρέπεια καθορίζουν την εμπειρία που έχεις αποκτήσει για τον κόσμο, δεν υπάρχει πόνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου