Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Για να ζητάς ή να απαιτείς, θα πρέπει να ξέρεις και τι θες

Μεγάλο πράγμα στη ζωή να τα έχεις βρει με τον εαυτό σου. Να έχεις επιλέξει με σοφία και συνείδηση τι πραγματικά θέλεις από εκείνη, να μην κουράζεσαι και να μην κουράζεις, να μην κάνεις κύκλους γύρω από τον εαυτό σου και να μην περιπλανιέσαι άσκοπα σε άλλες ζωές τριγύρω, να μην ευτελίζεσαι στα μάτια των ανθρώπων και να μην υποδουλώνεσαι σε πάθη και παρορμητισμούς. Να τραβάς γραμμές στη ζωή σου, δρόμους χαραγμένους από εσένα, με αρχή, στάσεις και τέρμα. Με αποτέλεσμα, αντίκρισμα και αντίκτυπο για την ζωή σου και για τις ζωές που θα χρειαστεί να καθοδηγήσεις.

Να είσαι κυρίαρχος του εαυτού σου και της προσωπικότητας σου. Ξέρεις, είσαι μοναδικός και οφείλεις αυτή σου τη μοναδικότητα να την δουλέψεις και να την εξελίξεις μέχρι την τελευταία σου πνοή. Πάντα να σε “δουλεύεις” και να πλάθεις το μέσα σου με τρόπο τέτοιο, που σε κάθε ανατολή του ηλίου να σε κοιτάς στον καθρέπτη και η πρώτη σου σκέψη να είναι “συνεχίζουμε…” Να συνεχίζεις με τον εαυτό σου χέρι χέρι, να του υποδεικνύεις τα λάθη του, να τα αποδέχεστε και ύστερα να τα διορθώνετε από κοινού, στο βαθμό που δύναται να συμβεί, και ας μην τελειοποιηθούν σε μια στιγμή και ας χρειαστεί χρόνος για την αλλαγή.

Να ξεκαθαρίσεις μέσα σου το τι ζητάς. Από εσένα και από τους ανθρώπους που θα επιλέξεις να σε περιτριγυρίζουν. Αρχικά θα το ξεκαθαρίσεις με εσένα, τα θέλω σου, τα όρια σου και τις “γραμμές” σου και ύστερα τα ζητούμενα. Και να μην κάνεις καμία έκπτωση σ’ αυτά, ποτέ και για κανένα λόγο. Αυτά είσαι εσύ. Αυτά είναι εσύ!

Όσο για τα απαιτούμενα, που με εμφατικό τρόπο πάντοτε σου τόνιζαν πως δεν θα πρέπει να έχεις από τους ανθρώπους, μάθε πως σε κορόιδεψαν με δήθεν επιχειρήματα και με πλαστά τεκμήρια.

Σαφώς και θα έχεις απαιτούμενα και δεν θα κάνεις πίσω γι’ αυτά, να μην συμβιβάζεται με ψωροκόμματα και με σταγόνες απ’ τις θάλασσες σου, που ονειρεύτηκες για σένα!

Όλα εκείνα όμως προϋποθέτουν σοβαρή δουλειά, εμβάθυνση στο εγώ σου και ενδοσκόπηση στον εαυτό σου. Δουλειά χρονοβόρα και ψυχοφθόρα, που ποτέ δεν θα τελειώνει, πάντοτε κάτι θα επιδιορθώνεις και μία καινούρια σου ανάγκη θα χρειάζεται να χτίσεις. Για να φτάσεις όμως στο σημείο να έχεις απαιτούμενα από κάποιον, θα πρέπει οι σκέψεις σου, τα λόγια σου και οι πράξεις σου να συγχρονίζονται και να ‘ναι ακέραιες, αλύγιστες, αδιάτρητες..

Γιατί για να ζητάς ή να απαιτείς, θα πρέπει να ξέρεις και τι θες!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου