Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Κι αν είναι λάθος, το χρόνο άσε να το πει!

Αγάπη…
Μια λέξη που αυτομάτως μόλις την ακούς, σου προκαλεί τόσα διαφορετικά συναισθήματα. Για πολλούς αυτή η λέξη θυμίζει κάτι πολύ όμορφο, είτε μια ανάμνηση είτε ένα πρόσωπο, είτε ένα μέρος που τους δημιούργησε αυτό το συναίσθημα. Για άλλους πάλι, αυτή η λέξη δεν τους θυμίζει απολύτως τίποτα! Γιατί όμως; Γιατί είμαστε τόσοι λίγοι αυτοί που έχουμε αγαπήσει;

Δυστυχώς στις μέρες μας ο κόσμος φοβάται! Φοβάται να εκφράσει αυτά που πραγματικά θέλει! Φοβάται να πει σε κάποιον άλλον την λέξη: Σ’ αγαπάω! Μια λέξη τόσο δυνατή, που μπορεί να κάνει τον πιο σκληρό άνθρωπο να δακρύσει ακούγοντας την. Γιατί όταν πραγματικά αγαπάς τον άλλον, σημαίνει πως τον αγαπάς γι’ αυτό που είναι. Τι άλλο ψάχνουμε σε αυτήν την ζωή; Έναν άνθρωπο να μας αποδεχτεί και να μας αγαπάει γι’ αυτό που είμαστε.

Το θέμα όμως είναι να αγαπήσεις στα δύσκολα. Γιατί στα εύκολα όλοι είναι εκεί. Στα δύσκολα είναι οι ελάχιστοι, κι όταν αγαπάς πραγματικά δίνεσαι ολοκληρωτικά. Όσα εμπόδια κι αν υπάρξουν, ακόμη κι αν όλα έχουν καταστραφεί, αγαπάς τον άλλον γιατί είναι αυτό το άτομο.

Εάν το καλοσκεφτείς, κανένας δεν σε υποχρεώνει να προσπαθήσεις να ηρεμήσεις τον άλλον. Είναι το ένστικτο σου, χωρίς να στο ζητήσει κανείς, πριν καν εσύ ο ίδιος το σκεφτείς. Το να αγαπάς κάποιον όμως στα εύκολα και στο δύσκολα, δεν είναι τόσο απλό. Γι’ αυτό και πολλοί δεν μπορούν να το κάνουν. Λίγοι άνθρωποι μπορούν να βάλουν έναν άλλον άνθρωπο πάνω από τον εαυτό τους. Γιατί εκ φύσεως ο άνθρωπος είναι εγωιστής. Σκέφτεται τον εαυτό του κι ελάχιστες φορές θα ενδιαφερθεί για κάποιον άλλον.

Αυτή είναι η μαγεία της αγάπης και του έρωτα. Κάνεις πράγματα, τα οποία δεν περίμενες ποτέ να τα κάνεις, και χωρίς καν να τα σκεφτείς. Σου βγαίνουν αυθόρμητα, ασυναίσθητα. Μόνο εκεί καταλαβαίνεις ότι αγαπάς αληθινά. Βέβαια, την αγάπη μπορείς να την βρεις παντού. Δεν περιορίζεται μόνο μεταξύ των ανθρώπων. Έχει συμβεί σε όλους μας, να πας σε κάποιο μέρος και μόνο που θα το αντικρίσεις, να νιώσεις την καρδιά σου να φτερουγίζει. Εκεί καταλαβαίνεις ότι αυτό το μέρος το έχεις ερωτευτεί. Και στην τελική, αυτό είναι το νόημα της ζωής.

Τι συμβαίνει, όμως, όταν έχουμε αγαπήσει τα λάθος άτομα; Εκεί το πράγμα δυσκολεύει. Βέβαια, τι πάει να πει “λάθος” άτομα; Υπάρχουν λάθος άτομα; Ή υπάρχει το λάθος timing; Ταιριάζουμε με όλους; Σίγουρα όχι. Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και δεν υπάρχει περίπτωση να ταιριάξουμε με όλους, όσο κι αν το θέλουμε.

Γι’ αυτό στη ζωή υπάρχουν οι τυχεροί κι οι άτυχοι! Αυτοί που θα βρουν το άτομο με το οποίο θα ταιριάξουν από την αρχή κι οι άλλοι που ίσως να μην το βρουν ποτέ. Κι όσο κι αν το ψάχνουμε, όσο κι αν το θέλουμε, δεν πρόκειται να το βρούμε. Αυτά τα πράγματα έρχονται ξαφνικά, εκεί που δεν το περιμένεις. Κι αυτή είναι η μαγεία του.

Βρισκόμαστε λοιπόν στο σημείο που αναρωτιόμαστε αν θα βρούμε άραγε έναν άνθρωπο για εμάς. ‘Εναν άνθρωπο όλο δικό μας, να τον κοιτάζουμε στα μάτια και να ξέρουμε ότι δεν κοιτάζει καμία άλλη εκεί έξω με αυτόν τον τρόπο.

Παρ’ όλα αυτά, η ζωή είναι μικρή, γεμάτη εμπειρίες, ευκαιρίες και γεμάτη αγάπη. Άσε λοιπόν το ψάξιμο, απόλαυσε την κι άσε την αγάπη και τον έρωτα να σε βρούνε από μόνα τους. Πίστεψε με, θα σε βρουν στο πιο άκυρο μέρος, την πιο άκυρη στιγμή, με το πιο άκυρο άτομο, το οποίο δεν πίστεψες ποτέ ότι θα αγαπήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου