Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Βρείτε φίλους που σας «ξεβολεύουν»

Εντάξει, αυτό εδώ μπορεί να αποδειχτεί δύσκολο και προκλητικό, ακόμη και να σας φανεί λίγο ενοχλητικό (και αν συμβεί αυτό, θα έχω κάνει καλά τη δουλειά μου). Επειδή η ανάπτυξή μας γίνεται με ιδέες και εμπειρίες που μας ζορίζουν. Και το μοναδικό που θέλω να κάνω είναι να σας βοηθήσω να αναπτυχθείτε (προς το μεγαλείο σας).

Η ιδέα επικεντρώνεται στη σημασία που έχει να σας περιβάλλουν άνθρωποι που σας αναγκάζουν να φύγετε από το «ΑΛΓ» σας: το Ασφαλές Λιμάνι των Γνωστών. Γιατί να χάνετε τον χρόνο σας στη δουλειά με ανθρώπους που αρκούνται στη μετριότητα; Γιατί να έχετε στην προσωπική ζωή σας φίλους που αρκούνται στην κοινοτοπία; Πραγματικά γινόμαστε ίδιοι μ’ εκείνους με τους οποίους πίνουμε μαζί τον καφέ μας. Πραγματικά γινόμαστε όπως οι σχέσεις μας.

Μια δυνατή σκέψη: Θα γίνετε πολύ όμοιοι με τους πέντε ανθρώπους με τους οποίους περνάτε μαζί τον περισσότερο χρόνο σας (ελπίζω να μη σας τρόμαξα). Επομένως, η πρόταση που έχω να σας κάνω είναι να προσκαλείτε στην επαγγελματική και στην προσωπική ζωή σας ανθρώπους που σας εμπνέουν. Που θα σας βοηθούν να ανεβείτε ψηλότερα. Που θα σας κάνουν πιο εξαιρετικούς/γνήσιους/αλησμόνητους (και γεμάτους αγάπη).

Που είναι ενστικτωδώς προσανατολισμένοι στην παγκόσμια κλάση. Και, το πιο σημαντικό απ’ όλα, που βλέπουν τον κόσμο μέσα από άλλα μάτια. Που θα σας προκαλέσουν. Που θα σας σπρώξουν. Και, μερικές φορές, που θα σας ενοχλήσουν (κι αν γίνει αυτό, σπουδαία). Η πρακτική αυτή θα σας υπηρετήσει καλά. Για να αναπτυχθείτε. Για να διεκδικήσετε. Για να εξελιχθείτε. Και για να μην είστε ποτέ ξανά ίδιοι.

Γιατί να χάνετε, λοιπόν, το χρόνο σας στη δουλειά με ανθρώπους που αρκούνται στη μετριότητα; Γιατί να έχετε στην προσωπική ζωή σας φίλους που αρκούνται στην κοινοτοπία;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου