Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Ένα διαστημόπλοιο θα ήθελε 200.000 χρόνια με την ταχύτητα φωτός για να διασχίσει τον Γαλαξία

Ο δίσκος του δικού μας Γαλαξία είναι μεγαλύτερος από όσο πιστεύαμε προηγουμένως. Μια νέα μελέτη δείχνει ότι θα χρειαστούν 200.000 χρόνια για ένα διαστημόπλοιο που ταξιδεύει με την ταχύτητα φωτός για να περάσει από όλο τον γαλαξία.
 
Ο αστρικός δίσκος του Γαλαξία μας είναι μεγαλύτερος από ότι προηγουμένως νομίζαμε, σύμφωνα με νέα μελέτη. Αυτός εκτείνεται τουλάχιστον στον εσωτερικό διάστικτο κύκλο σε αυτή την εικόνα και μπορεί να φτάνει ακόμη πιο μακριά.

Οι ερευνητές το ανακάλυψαν μετά την ανάλυση της αφθονίας των μετάλλων στα αστέρια, γνωστά και ως τα μεταλλικά χαρακτηριστικά τους. Όταν κοιτάζουμε πέρα ​​από το προηγούμενο όριο του δίσκου του Γαλαξία, οι επιστήμονες εκπλήσσονταν ότι είδαν αστέρια με συνθέσεις που μοιάζουν με εκείνες των άστρων του δίσκου του Γαλαξία.
 
Η νέα μελέτη εκτιμά το μέγεθος του δίσκου του Γαλαξία σε 200.000 έτη φωτός. Προηγούμενες μελέτες είχαν προτείνει ότι ο Γαλαξίας είναι μεταξύ 100.000 και 160.000 έτη φωτός . (Ένα έτος φωτός είναι περίπου 10 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα.)
 
Για να κάνουν πιο κατανοητό αυτό το εύρημα με τη θέση του δικού μας ήλιου, οι αστρονόμοι είπαν ότι τα νεοανακαλυφθέντα αστέρια του δίσκου είναι περίπου τρεις φορές μακρύτερα από ότι το κέντρο του γαλαξία από τον ήλιο μας. Είναι πιθανό να υπάρξουν ακόμα περισσότερα αστέρια του δίσκου περίπου τέσσερις φορές πιο μακριά, δήλωσε η ομάδα των αστρονόμων.
 
Οι ερευνητές έκαναν την ανακάλυψη τους μετά την ανάλυση δεδομένων από τα φάσματα των άστρων με τη βοήθεια των APOGEE και LAMOST, που τα συλλέγουν. Το φάσμα ενός αστεριού είναι η κατανομή του φωτός του σε διαφορετικά χρώματα. Αναλύοντας το πρότυπο των χρωμάτων, οι επιστήμονες μαθαίνουν ποια στοιχεία υπάρχουν μέσα στο αστέρι.
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες έχουν αναθεωρήσει τις παραμέτρους ενός γαλαξία. Μια πρόσφατη μελέτη του γαλαξία της Ανδρομέδας αποκάλυψε ότι αυτό το ουράνιο σώμα έχει στην πραγματικότητα περίπου την ίδια μάζα με τον Γαλαξία , αντί να είναι μεγαλύτερη. Αυτό επηρεάζει τις προβλέψεις των κινήσεων των δύο γαλαξιών καθώς κατευθύνονται προς μια αναπόφευκτη σύγκρουση σε 4 δισεκατομμύρια χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου