Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Το να είσαι ήρωας σημαίνει να γράφεις εσύ το δικό σου μύθο

Χαμένοι μέσα στην αχανή ζούγκλα του Αμαζονίου, υπήρχε μια ομάδα σοφών των αυτόχθονων λαών της λατινικής Αμερικής. Οι «Φύλακες τη Γης», είχαν διασκορπιστεί προσπαθώντας να διασώσουν τη γνώση και τη σοφία των αρχαίων παραδόσεων, σύμφωνα με τις οποίες τα πάντα γύρω μας είναι φως… ένα φως που μπορούμε να κατανοήσουμε μέσα από τις «4 ενοράσεις».

Οι 4 Ενοράσεις:

Η Ατραπός του Ήρωα

Το να είσαι ήρωας σημαίνει να γράφεις εσύ το δικό σου μύθο. Να πάψεις να είσαι θύμα του τι συνέβη στο παρελθόν και να γράψεις τη δική σου ιστορία.

Η Ατραπός του Φωτεινού Πολεμιστή

Το να είσαι φωτεινός πολεμιστής σημαίνει πως αναγνωρίζεις το φόβο αλλά δεν επιτρέπεις να σε καθοδηγεί.

Η Ατραπός του Οραματιστή

Το να είναι κανείς οραματιστής σημαίνει να «περπατά απαλά» στη Γη και να ονειρεύεται το πεπρωμένο.

Η Ατραπός του Σοφού

Το να είσαι σοφός σημαίνει να βλέπεις γύρω σου μόνο την ομορφιά. Τα πάντα είναι μια προβολή του εσωτερικού μας τοπίου. Αν θέλετε να αλλάξετε κάτι που βρίσκεται έξω από σας, πρέπει πρώτα να το αλλάξετε μέσα σας.

Σύμφωνα με τις προφητείες των σοφών της λατινικής Αμερικής, βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής, στο οποίο ένα νέο είδος ανθρώπων θα γεννηθεί. Πρόκειται για ένα «άλμα» που θα μας εξελίξει από Homo Sapiens σε Homo Louminous! (άνθρωπος του φωτός).

Για να αντιληφθούμε, λοιπόν, τα πάντα γύρω μας σε ένα υψηλότερο επίπεδο, χρειάζεται να καλλιεργήσουμε τις 4 Ενοράσεις ώστε να ανοίξουμε το δρόμο για να έρθει το νέο είδος ανθρώπου!

Alberto Villoldo, Οι Τέσσερις Ενοράσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου