Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Η απάντηση βρίσκεται στο ερωτηματικό

Πολύ συχνά ακούω ανθρώπους να μου λένε, «Φοβάμαι να αλλάξω την σχέση μου, τη δουλειά μου, την επικοινωνία με τους γονείς μου, τον τρόπο που βλέπω τον εαυτό μου, ακόμη και οι πιο μικρές αποφάσεις φαντάζουν δύσκολες όπως το φοβάμαι να μετακομίσω, να αλλάξω αυτοκίνητο…» και άλλα πολλά.

Η απάντηση μου σε όλα τα παραπάνω είναι σαφής: ‘’Κι όμως δεν φοβήθηκες να έρθεις εδώ και να τα μοιραστείς μαζί μου’’, κάτι πολύ σημαντικό. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι πολλές φορές είμαστε πολύ κοντά στην αλλαγή που επιθυμούμε, όμως ο φόβος μας, μας προτρέπει να εθελοτυφλούμε και να χανόμαστε μέσα στην δίνη της συνήθειας και ενός φαύλου κύκλου ενόχων, χαμηλής αυτοεκτίμησης, εσωτερικής ταλάντευσης, άγχους, θλίψης και τελικά μιας αίσθησης ότι βρισκόμαστε σε διαρκή αδιέξοδο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν απεγνωσμένα μία απάντηση που θα τους σπάσει αυτόν το φαύλο κύκλο και θα τους αλλάξει την ζωή, όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ο φαύλος κύκλος σπάει όταν έχουμε συνέπεια απέναντι στις ερωτήσεις που κάνουμε στον εαυτό μας, διότι οι ερωτήσεις είναι αυτές που δείχνουν τον φωτεινότερο δρόμο για εμάς σε όλα τα επίπεδα.

Είναι αξιοσημείωτο πόσο συχνά οι σκέψεις μας λειτουργούν ως φυγόκεντρες δυνάμεις από τον εαυτό μας, μας μπερδεύουν, μας σαμποτάρουν και τελικά ταράζουν την εσωτερική γαλήνη και ησυχία…

Το ερωτηματικό από την άλλη μας πηγαίνει κατευθείαν στην βάση που βρίσκεται μέσα μας και έτσι μας βοηθά να μην έχουμε την ψευδαίσθηση ότι τίποτα δεν αλλάζει, αντιθέτως τα ερωτηματικά μας οδηγούν σε μία νέα υγιή πεποίθηση πως όλα αλλάζουν όμορφα και ομαλά όπως άλλωστε κυλάει και η ζωή μας.

Η βαθιά γνώση του εαυτού είναι άθλημα δια βίου και αν δεν νιώθετε έτοιμοι και προετοιμασμένοι για να αγωνισθείτε, τότε ζητήστε βοήθεια από έναν φίλο, ο οποίος θα σας βοηθήσει να προπονηθείτε στα ερωτήματα που θα σας φέρουν τις απαντήσεις που ζητάτε στην ζωή σας.

Θέλετε λοιπόν να αλλάξετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου