Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Ο άνθρωπος πρέπει πάντα να ακολουθεί τα ίχνη της βαθύτερης φύσης του

Η ζωή βρίθει σχέσεων, φίλων, εργασίας, σχολείου, σχεδιασμού που αναπαράγονται ξανά και ξανά· γι’ αυτό, οι άνθρωποι χρειάζεται να είμαστε φιλόδοξοι, οπορτουνιστές και τυχεροί, για να καταφέρουμε να βιώσουμε την προσωπική επιτυχία ανάμεσα σε όλο αυτό το χάος γύρω μας. Επιπλέον όμως, οι άνθρωποι χρειαζόμαστε χρόνο που είναι αυθεντικά και μόνο για εμάς, ακόμα κι αν αυτό απαιτεί να εξαφανιστούμε από τους άλλους για μια σχετικά σύντομη χρονική περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι χρειαζόμαστε να έρθουμε σε επαφή με τις σκέψεις, τα συναισθήματά μας, ανεξαρτήτως του πόσο τρομακτική μπορεί να δείχνει για κάποιους αυτή η διαδικασία. Μόλις καταφέρετε και μάθετε αληθινά τον εαυτό σας -και παράλληλα το προς τα πού πορεύεστε στη ζωή- τότε θα είναι ευκολότερο να δείτε ποια άτομα πρέπει να έχουν προτεραιότητα στον χαώδη αυτό κόσμο (και βεβαίως να ανακαλύψετε ποια είναι εκείνα από τα οποία χρειάζεται να απομακρυνθείτε).

Και είναι ζωτικής σημασίας το να βάζετε τον εαυτό σας πάνω απ’ όλα και όλους ορισμένες φορές (τις περισσότερες θα τολμούσα να πω), γιατί αν δεν το κάνετε, δεν θα είστε στη συνέχεια ικανοί να βοηθήσετε τους φίλους σας, την οικογένεια και τους αγαπημένους σας με τον τρόπο που η περίσταση απαιτεί και εκείνοι χρειάζονται.

Εξάλλου, κανένα άλλο άτομο δεν μπορεί να γνωρίζει τι είναι καλύτερο για εσάς (εκτός από εσάς) και εσείς θα είστε εκείνοι που θα χρειαστεί να έρθετε αντιμέτωποι με τις συνέπειες των αποφάσεων και των πράξεων σας· συνεπώς, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι πάντα κάνετε αυτό που πιστεύετε ειλικρινά πως είναι το σωστό και το καλύτερο, ώστε οι επιλογές σας να είναι αποκλειστικά δικό σας προϊόν.

Για να παίρνετε όμως και συχνότερα τις καλύτερες αποφάσεις για εσάς, είναι ουσιαστικό να συνειδητοποιήσετε ότι τα συναισθήματα χωρίς «ιστορίες» είναι απλά αισθήσεις. Εντούτοις, οι αισθήσεις μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά βοηθητικές και ωφέλιμες, όπως όταν ας πούμε μια ενόχληση στο λαιμό σας παρακινεί να αναζητήσετε τη βοήθεια του νερού ή όταν οι τρίχες στο πίσω μέρος του λαιμού σας σηκώνονται, εσείς ανατριχιάζετε και σας προειδοποιούν ότι βρίσκεστε σε κίνδυνο. Αλλά ακόμα και γι’ αυτές τις περιπτώσεις, πολλές φορές χρειάζεται να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να έχουν συνείδηση αυτών των αισθήσεων, για να μπορούν και να τις αντιλαμβάνονται άμεσα.

Επιπροσθέτως, αυτές οι έμφυτες αισθήσεις μπορούν να συμβουλέψουν ένα διορατικό άνθρωπο για το πότε κάποιος άλλος τον εξαπατά ή τον εμποδίζει στη ζωή· η πίεση και η έντονη ζεστασιά στο στήθος είναι και τα δύο ισχυροί δείκτες μιας τέτοιας περίπτωσης. Ωστόσο, μερικές φορές χρειάζεται απλά να αποδεχτεί κανείς και να απελευθερωθεί από μια κατάσταση και ύστερα μπορεί εύκολα να ξεπεράσει και το άλλο άτομο, ώστε να βρει την ευτυχία.

Όλοι χρειάζεται να μάθουμε από νωρίς πώς να εκτιμάμε τους εαυτούς μας και πώς να φροντίζουμε για εμάς. Όπως προαναφέρθηκε, οι άνθρωποι δεν μπορούν να παρέχουν επαρκή ή σωστή στήριξη στους αγαπημένους τους αν πρώτα δε μάθουν να βοηθούν τον εαυτό τους επαρκώς και σωστά. Αλλά μόλις τελειοποιήσουν τις τεχνικές και εκμεταλλευτούν τα μαθήματα που παίρνουν, μπορούν να προσεγγίσουν μια πιο ευτυχισμένη και επιτυχημένη ζωή για τον εαυτό τους και για τους γύρω τους -και όλα αυτά επειδή αρχικά επέλεξαν τον εαυτό τους πριν απ’ όλους και για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου