Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Την άνοιξη αν δεν την βρεις τη φτιάχνεις

Αποτέλεσμα εικόνας για Την άνοιξη αν δεν την βρεις τη φτιάχνεις Πώς μπορώ να φτιάξω μια άνοιξη μες στον χειμώνα; Πώς μπορώ να βρω την χαρά στην καθημερινότητα μου; Να κάνω το μέτριο ικανοποιητικό; Το ικανοποιητικό, φανταστικό;

Ο χρόνος που έχουμε στην διάθεση μας είναι πεπερασμένος.

Αυτό σημαίνει, πρώτον ότι οφείλουμε στον εαυτό μας να τον σπαταλάμε με τον καλύτερο τρόπο. Δεύτερον, είναι αδύνατον να κάνω όλα όσα θέλω, αν θέλω πραγματικά να αναπτύξω κάτι πρέπει να το επιλέξω ανάμεσα σε πολλά άλλα. Ταλέντο ίσως έχουν αρκετοί, αλλά θα ξεχωρίσουν αυτοί που αποφάσισαν να προσθέσουν σκληρή δουλειά.

Εμείς ως κοινοί καθημερινοί άνθρωποι, που δεν στοχεύουμε σε κάποιο μετάλλιο, δε μας χρειάζεται απαραίτητα να συγκεντρωθούμε σε έναν σκοπό με τόση ένταση, αλλά θέλησα να κάνω ξεκάθαρο ότι μπορούμε πραγματικά να καταφέρουμε αυτό που επιθυμούμε με συγκέντρωση, αφιέρωση χρόνου και επενδύοντας κάποιο κόπο σε αυτό. Αν λοιπόν, υπάρχει κάτι που μας προβληματίζει και μας εμποδίζει να είμαστε χαρούμενοι μπορούμε να το ξεπεράσουμε αν αφιερωθούμε στη λύση του.

Αφού κάνουμε την επιλογή μας, για να έρθει η άνοιξη χρειαζόμαστε δημιουργικότητα!

Ξεκινώ, αναμοχλεύοντας τις εμπειρίες μου, ψάχνοντας τις πηγές από όπου μπορώ να βοηθηθώ, εμπνέομαι και αρχίζω να σκέφτομαι πως θα φτιάξω αυτήν την άνοιξη. Τι λείπει; Τι μπορώ να βελτιώσω άμεσα και με σχετικά μικρό κόπο; Και ποια στρατηγική θα επιλέξω για τους μακροπρόθεσμους στόχους; Πολλές φορές είμαστε απορροφημένοι από το πρόβλημα και έτσι αδυνατούμε να σκεφτούμε λύσεις. Αν πραγματικά αρχίσω να σκέφτομαι τη λύση και μόνο, αν συζητάω έχοντας στο νου μου τη λύση αντί για το πρόβλημα, ξεκλειδώνουμε τη σκέψη μας και οι ιδέες έρχονται σαν την καταιγίδα.

Σκεπτόμενοι τη λύση, είναι πιθανότερο να βρούμε την αποφασιστικότητα που μας λείπει για να δραστηριοποιηθούμε. Και αν τα κάνουμε όλα αυτά με επιτυχία, θα χαρούμε την άνοιξη; Μένει ένα τελευταίο βήμα από τη μεριά μας, να γιορτάσουμε την επιτυχία μας! Να εκτιμήσουμε ο,τι καταφέραμε και να το αποθηκεύσουμε μαζί με όλες εκείνες τις στιγμές που φανήκαμε δυνατοί. Γιατί αργά η γρήγορα θα χρειαστούμε τη δύναμη που κερδίσαμε από αυτήν τη στιγμή, για να ξεπεράσουμε κάποιο άλλο εμπόδιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου