Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Τεράστιο συγκρότημα απορροφητήρων "ρουφά" διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και το μετατρέπει σε βενζίνη

Αυτή η μηχανή απορροφά διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα και το μετατρέπει σε βενζίνηΓια πολλούς μια μηχανή που απορροφά διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα και το μετατρέπει σε βενζίνη μοιάζει με όνειρο.

Όχι, όμως για την Carbon Engineering, μια ανεξάρτητη καναδική εταιρία με έδρα το Κάλγκαρι στην επαρχία της πόλης Αλμπέρτα, που σχεδιάζει μια τεράστια μηχανή, ικανή να απορροφήσει πολύ μεγάλες ποσότητες εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, σχεδόν όσο παράγεται από 300,000 αυτοκίνητα. Η εταιρία έχει ένα πρωτότυπο μηχάνημα στο Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι.

Μια τεράστια μηχανή, ικανή να απορροφά διοξείδιο του άνθρακα.
Η μηχανή λειτουργεί ως εξής: το διοξείδιο του άνθρακα που έχει απορροφηθεί, πάει μέσα σε ένα δοχείο με δυο άκρα. Ο αέρας ρέει μέσα από τα άκρα, ενώ το απορροφημένο και υγρό διοξείδιο του άνθρακα εισχωρεί από την κορυφή. Αυτά συγκεντρώνονται σε μια συσκευή στο τέλος του δοχείου.
Τα σφιχτά και κυματοειδή φύλλα από PVC μέσα στο δοχείο βοηθούν στην μετατροπή του διοξειδίου του άνθρακα σε ανθρακικό άλας. Το τελικό προϊόν είναι ένα υγρό που περιέχει ανθρακικό άλας, το οποίο θα διατεθεί με τις κατάλληλες μεθόδους.

Διάγραμμα για το πως λειτουργεί το σύστημα:
Αυτή η μηχανή απορροφά διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα και το μετατρέπει σε βενζίνη

Ο αέρας ρέει μέσα από τα 2 άκρα, ενώ το απορροφημένο διοξείδιο του άνθρακα εισχωρεί από την οροφή.

Αυτή η μηχανή απορροφά διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα και το μετατρέπει σε βενζίνη

Προς το παρόν, η μηχανή συγκεντρώνει πάνω από 100 κιλά διοξειδίου του άνθρακα σε καθημερινή βάση.

Αυτή η μηχανή απορροφά διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα και το μετατρέπει σε βενζίνη

Αφού η ιδέα του να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα δεν είναι εφικτή, η εναλλακτική λύσης της μηχανής που μετατρέπει το διοξείδιο του άνθρακα σε βενζίνη με την βοήθεια του υδρογόνου είναι πολύ χρήσιμη. Η Carbon Engineering κατέχει ήδη την τεχνολογία για κάτι τέτοιο.

Το μόνο που έχει να κάνει στο μελλον είναι να αυξήσει τον αριθμό των μηχανών, ώστε να αυξηθεί και η ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα που απορροφάτε. “Μπορούμε και πρέπει να μεταβούμε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με χαμηλές εκπομπές άνθρακα. Πάνω σε αυτό εργαζόμαστε, αλλά θα χρειαστεί χρόνος.

Με τον κατάλληλο σχεδιασμό και την κατάλληλη κλίμακα μπορούμε να ξεκινήσουμε από σήμερα κιόλας”, εξηγεί ο David Keith, πρόεδρος της εταιρίας Carbon Engineering.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου