Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Τί είναι η περιοχές FAO στα κατεψυγμένα ψάρια


Πρόκειται για τις αλιευτικές περιοχές με τις εξής σημάνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO)

Εάν όπως και εμένα σας αρέσουν τα ψάρια, είναι καλό να γνωρίζετε ότι τα αλιεύματα του Ειρηνικού Ωκεανού, λόγω Fukushima δεν θεωρούνται πλέον ασφαλή. Η μόλυνση με ραδιενέργεια στον Ειρηνικό είναι δίχως προηγούμενο...

Προσπαθείστε όσο είναι δυνατόν να αποφεύγετε αλιεύματα από τα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού.
 
Πρόκειται για τις αλιευτικές περιοχές με τις εξής σημάνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO):
FAO 61, FAO 67, FAO 71, FAO 77
και λιγότερο για τις FAO 81 και FAO 87.

FAO fishing zones


Η καλύτερη ιδέα είναι να επιλέγουμε ψάρια από την Αλιευτική ζώνη 37 της Μεσογείου που περιλαμβάνει και τις Ελληνικές Θάλασσες. Από εκεί και πέρα υπάρχει η υποκατηγορία 3.1 που δηλώνει οτι τα ψάρια είναι από το Αιγαίο. Ελληνικές θάλασσες περιλαμβάνει και η κατηγορία 2.2.

FAO Μεσογειος

Σε αυτό το post, δε θα μπω τώρα σε λεπτομέρειες σχετικά με το ποιες θάλασσες της Ελλάδας θεωρούνται πιο καθαρές.  Το σημαντικό αναφορικά με το θέμα της ραδιενέργειας είναι να αποφύγουμε τα ψάρια Ειρηνικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου