Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Ο νους και το πνεύμα δεν γερνούν

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Ο άνθρωπος ο οποίος νομίζει ή πιστεύει ότι ο γήινος κύκλος ζωής – γέννηση, εφηβεία, νεανική ηλικία, ωριμότητα και γήρας – είναι το μόνο που υπάρχει, είναι πραγματικά αξιολύπητος. Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει άγκυρα, δεν έχει ελπίδα, δεν έχει όραμα και η ζωή γι΄αυτόν δεν έχει νόημα.
  
Αυτού του είδους η πίστη φέρνει αποτελμάτωση, κυνισμό, αίσθημα απογοήτευσης και απελπισίας που οδηγούν σε νεύρωση και διάφορες άλλες νοητικές διαταραχές. Αν δεν μπορείτε να παίξετε τένις με ευκινησία, ή να κολυμπήσετε όσο γρήγορα κολυμπά ο γιος σας, ή αν νιώθετε ότι το σώμα σας έχει βαρύνει, μην ξεχνάτε ότι η ζωή ανανεώνεται. Η προχωρημένη ηλικία έχει την ομορφιά της, τη σοφία της η οποία τη χαρακτηρίζει. Η γαλήνη, η αγάπη, η χαρά, η ομορφιά, η ευτυχία, η σοφία, η καλή θέληση και η κατανόηση είναι ιδιότητες που ποτέ δεν γερνούν και δεν πεθαίνουν.
 
Ο Ραλφ Ουόλντο Έμερσον, ποιητής και φιλόσοφος είπε: «Δεν μετράμε τα χρόνια ενός ανθρώπου παρά μόνο όταν αυτός δεν έχει τίποτε άλλο για να μετρήσουμε». Ο χαρακτήρας σας, η ποιότητα της σκέψης σας, η πίστη σας και οι πεποιθήσεις σας δεν υπόκεινται σε φθορά.
 
Τα γκρίζα σας μαλλιά είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Ποτέ μην εγκαταλείψετε τη δουλειά σας λέγοντας: «Είμαι συνταξιούχος, είμαι γέρος, ξόφλησα». Αυτό θα σήμαινε στασιμότητα και θάνατο. Μερικοί άνθρωποι είναι γέροι στα 30, ενώ άλλοι είναι νέοι στα 80. Ο νους είναι αρχιυγαντουργός, ο αρχιτέκτονας, ο σχεδιαστής και ο γλύπτης.
 
Η ηλικία είναι πλεονέκτημα. Τα γκρίζα μαλλιά σας, θα πρέπει να είναι σύμβολα μεγαλύτερης σοφίας, ικανότητας και κατανόησης. Αυτή είναι η ηλικία κατά την οποία μπορεί με τον καλύτερο τρόπο να χειριστεί προβλήματα, να πάρει αποφάσεις και να καθοδηγεί άλλους στο δρόμο των δημιουργικών ιδεών, με βάση την πείρα και τη γνώση.
 
Γερνάμε όταν χάνουμε το ενδιαφέρον μας για τη ζωή, όταν σταματάμε να ονειρευόμαστε, να διψάμε για καινούριες αλήθειες και να ψάχνουμε για την κατάκτηση καινούριων κόσμων. Όταν ο νους μας είναι ανοιχτός σε καινούριες ιδέες και νέα ενδιαφέροντα και όταν ανοίγουμε τις κουρτίνες και αφήνουμε να μπει μέσα το φως και η πνοή νέων αληθειών της ζωή και του κόσμου, θα είμαστε πάντα νέοι και γεμάτοι ζωτικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου