Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Οι ευκαιρίες πάντα και παντού θα υπάρχουν αρκεί να τις δούμε

Στη ζωή υπάρχουν οι δάσκαλοι της οδήγησης για να μας δείξουν το τρόπο να οδηγούμε το αυτοκίνητο για να μην έχουμε ατυχήματα αλλά και για να μη σκοτωθούμε. Είναι η διδασκαλία αυτή που μας βοηθάει να βγούμε έξω από το «θα πάθεις για να μάθεις» ..... είναι μία διδασκαλία ανάποδη.... μαθαίνουμε για να μην πάθουμε. Αυτή την εργασία κάνει και η αυτοβελτίωση. Να μάθουμε για να μην πάθουμε ή για να πάθουμε όσα λιγότερα γίνεται.

 Κάποιοι άνθρωποι πριν από μας «έπαθαν» και αναζήτησαν τρόπους που βελτιώνουν τη ζωή. Όμως ο τρόπος για να μετατραπεί σε εκπαίδευση μπορεί να γίνει μόνο από τον κάθε άνθρωπο ατομικά.
Οι ευκαιρίες πάντα και παντού θα υπάρχουν αρκεί να τις δούμε.

Να γίνουμε εμείς οι οδηγοί της ζωής μας, με τον καλύτερο τρόπο. Τα προβλήματα ποτέ δεν σταματούν, πάντα θα υπάρχουν, αυτό που αλλάζει μέσα από την αυτοβελτίωση είναι η δική μας θέση/στάση που κρατάμε μετά από τη γνώση του είμαι.

 Κανείς άλλος πέρα από μας δεν μπορεί να κάνει αυτά τα μαθήματα να ολοκληρώνονται, να βελτιώνονται, να παγιώνονται εκτός από μας τους ίδιους.

 Όσο καθυστερείς κλειδώνεις, όταν όμως πάρεις την ευκαιρία στα χέρια σου, αρχίζεις και αποκτάς χώρο και κάποια στιγμή έχεις όλο το χώρο και τον χρόνο με τους δικούς ρυθμούς μέσα στην καθημερινότητα με όλα της τα δρώμενα, χωρίς αυτά πια να έχουν τίτλους καλό – κακό, αλλά μόνο μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου