Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

O Elon Musk ετοιμάζει τις δοκιμές του Hyperloop

Το μέσο μεταφοράς Hyperloop που οραματίζεται ο Elon Musk ενδέχεται να γίνει πράξη συντομότερα από ότι υπολογίζαμε, καθώς ετοιμάζεται το πεδίο των δοκιμών του.
Σύμφωνα με την προσφιλή τακτική του, ο Elon Musk προέβη σε μια σειρά από tweets με βάση τα οποία, ήδη έχει ξεκινήσει η κατασκευή ενός πεδίου δοκιμών για το Hyperloop, πιθανότατα στο Τέξας.
Το σημείο δοκιμών θα είναι διαθέσιμο σε ερευνητικά κέντρα και φοιτητές για να μπορούν να κάνουν τα απαραίτητα tests της νέας υπηρεσίας μεταφοράς.
Ο Elon Musk σκέφτεται να καθιερώσει έναν ετήσιο διαγωνισμό Hyperloop pod racer, για να γίνουν πράξη καινοτόμες ιδέες πάνω στην πλατφόρμα.
Η πρώτη φορά που έγινε λόγος για το Hyperloop ήταν το καλοκαίρι του 2012, όταν ο Elon Musk αποκάλυψε σε μία πολυσέλιδη αναφορά, τις ιδέες του για ένα τρένο πολύ υψηλής ταχύτητας με πνευματικές αναρτήσεις, μέσα σε ειδικό σωλήνα μεταφοράς που θα επιτρέπει την ταχύτατη και ασφαλή μετακίνηση από ένα σημείο σε ένα άλλο.
hyperloop1-superJumbo
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Hyperloop, θα μπορεί να επιτυγχάνει ταχύτητες που θα φτάνουν στα 1200 Km/h και θα μπορεί να τοποθετηθεί τόσο πάνω όσο και μέσα στη Γη.
Είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο, όπως όλα όσα οραματίζεται ο Elon Musk, ο οποίος για μια ακόμα φορά μας δείχνει ότι ακόμα και το πιο φιλόδοξο σχέδιο μπορεί να γίνει πραγματικότητα με το σωστό σχεδιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου