Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Τι κάνουν όσοι είναι πάντα ήρεμοι

Πέντε τρόποι για να διατηρήσετε την ηρεμία σας

«Μην αφήνετε την συμπεριφορά των άλλων να καταστρέψει την εσωτερική σας γαλήνη» είχε πει κάποτε ο Δαλάι Λάμα. Για τις περισσότερες από εμάς, αυτή η δήλωση φαίνεται σαν κοινή λογική αλλά δύσκολα την εφαρμόζουμε γιατί είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επηρεαστούμε από τις ενέργειες και τις δυσάρεστες διαθέσεις των άλλων. Οπότε, όταν νιώσουμε ότι κάποιος πάει να ‘κλέψει’ την ηρεμία μας, υπάρχουν πέντε τρόποι που μπορείτε να μάθετε για να τη διατηρήσετε.

- Δείτε το άλλο άτομο ως κάποιον που υποφέρει και προσφέρετέ του συμπόνια από την καρδιά σας, στην δική του. Θυμηθείτε ότι όλοι οι άνθρωποι στο κόσμο αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα στη ζωή τους, είτε είναι μικρό ή μεγάλο.

- Δείτε τον εαυτό σας ως κάποιον που υποφέρει. Εσείς, όπως και όλοι μας, αντιδρούμε με τους γύρω μας και τις ενέργειές τους. Δείξτε συμπόνια στο εαυτό σας αλλά και στις δικές σας ατέλειες.

-Δείτε το άλλο πρόσωπο ως δάσκαλο στη ζωή σας που σας δίνει την ευκαιρία να καλλιεργήσετε την υπομονή, την ανοχή, και την ευαισθητοποίηση.

-Δείτε τον εαυτό σας ως δάσκαλο. Ίσως είστε στη ζωή του για να του διδάξετε την υπομονή και την ανοχή. ’λλωστε, δεν θα προτιμούσατε να του διδάξετε την αγάπη αντί για περισσότερο θυμό;

- Δείτε το εσωτερικό σας σαν μια άγκυρα. Βαθιά μέσα σας υπάρχει ένας ‘πυρήνας’ δύναμης και ηρεμίας. Όταν βρείτε μια στιγμή να συνδεθείτε με αυτό το κομμάτι μέσα σας, θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να αντιμετωπίσετε κάθε θύελλα που βρίσκεται γύρω σας. Χρησιμοποιήστε την αναπνοή ως οδηγό για να σας βοηθήσει να βρείτε το κέντρο σας. Κλείστε τα μάτια σας, αναπνεύστε βαθιά, και φανταστείτε την αναπνοή σας να ενδυναμώνει τον πυρήνα σας. Φανταστείτε τον να τρέχει κάθετα μέσα στο σώμα σας και κάτω στο έδαφος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου