Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Σήκω και λάμψε

6 το πρωί και το χέρι σου δεν βρίσκει τη δύναμη να σταματήσει το ξυπνητήρι, πριν αρχίσουν εκείνες οι φωνές στο κεφάλι να σου λένε ότι είναι πολύ νωρίς, πολύ σκοτεινά και κάνει πολύ κρύο για να σηκωθείς.

Οι πονεμένοι μύς σου έχουν επαναστατήσει μένοντας ξαπλωμένοι στο κρεβάτι, υποκρινόμενοι πως δεν ακούν το μυαλό σου που τους διατάζει να σηκωθούν.

Μια λεγεώνα φωνών σου επιτρέπει ουρλιάζοντας να πατήσεις το snooze και να ξαναγυρίσεις στη χώρα των ονείρων, αλλά δε ζητάς τη γνώμη της.

Η φωνή που έχεις διαλέξει να ακούς καλύπτει τις υπόλοιπες.

Είναι εκείνη που σου υπενθυμίζει το λόγο που ρύθμισες την αφύπνιση αυτή την συγκεκριμένη ώρα. Γι’ αυτό σήκω, ακούμπησε τα πόδια σου στο πάτωμα και μην κοιτάς πίσω γιατί έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας.

Kαλωσόρισες στον Τροχό.

Γιατί τί άλλο είναι κάθε μέρα παρά ένας τροχός που σπρώχνουμε, μια σειρά συγκρούσεων ανάμεσα στο σωστό και τον εύκολο δρόμο, 1ο.οοο ρεύματα που καταλήγουν στο δέλτα ενός ποταμού, προσκαλώντας σε να παρασυρθείς χωρίς να προβάλλεις αντίσταση.

Το θέμα είναι ότι έχεις ήδη επιλέξει: θα πας κόντρα στο ρεύμα. Κι όταν κάνεις αυτή την επιλογή, όταν αποφασίσεις να γυρίσεις την πλάτη σου σε όλα εκείνα που θεωρούνται πιο βολικά, πιο ασφαλή και αυτό που ονομάζουμε “κοινός νους”, τότε αυτή είναι η πρώτη μέρα. Από εδώ και πέρα, θα γίνεται όλο και δυσκολότερο.

Γι’ αυτό σιγουρέψου ότι είναι κάτι που θες πραγματικά. Ο εύκολος δρόμος θα είναι πάντα εκεί, έτοιμος να σε παρασύρει μόλις αφεθείς, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να γυρίσεις και να τον ακολουθήσεις.

Αλλά δεν θα το κάνεις, σωστά;

Με κάθε βήμα ακολουθεί και μια νέα απόφαση που καλείσαι να πάρεις.

Πλέον είσαι καθ’ οδόν.
Αλλά δεν πρέπει να ασχολείσαι με τον δρόμο που έχεις ήδη διανύσει, δεν είναι ώρα για μέτρημα. Γιατί είσαι σε μια μάχη εναντίον ενός αντιπάλου που δεν μπορείς να δεις.

Όμως τον νιώθεις σίγουρα στις φτέρνες σου, έτσι δεν είναι;
Αισθάνεσαι την ανάσα του στο λαιμό σου.

Ξέρεις τί είναι; Είσαι εσύ ο ίδιος…Οι φόβοι σου, οι αμφιβολίες και οι ανασφάλειές σου, ενωμένες σε μια πύρινη σφαίρα που κατευθύνεται πάνω σου από τον ουρανό.

Μα μη λιποψυχείς

Μπορεί να μην είναι εύκολο να την νικήσεις, αλλά σίγουρα δεν είναι και αόρατη.

Θυμήσου αυτός είναι ο Τροχός.

Η Βασιλική Μάχη ανάμεσα σε εσένα και το μυαλό σου, ανάμεσα στο σώμα σου και τον διάβολο στον ώμο σου που σου λέει πως είναι απλά ένα παιχνιδάκι, μια σπατάλη χρόνου, αφού οι αντίπαλοί σου είναι δυνατότεροι από εσένα.

Πνίξε την φωνή της αβεβαιότητας μέσα στον ήχο της καρδιάς σου.

Κάψε την αμφιβολία μέσα στην ίδια τη φωτιά που καίει μέσα σου.

Θυμήσου για τί παλεύεις.

Kαι μη ξεχνάς ποτέ πως η κεκτημένη ταχύτητα είναι μια αδυσώπητη ερωμένη. Με το παραμικρό λάθος, θα σου αλλάξει τη ζαριά…

Ψάχνει για το πιο τρωτό σημείο στο οπλοστάσιό σου, το πιο αμελητέο πραγματάκι για το οποίο παρέλειψες να ετοιμαστείς.

Οπότε όσο ο διάβολος σου κρύβει τις λεπτομέρειες, η ερώτηση παραμένει ίδια: “Αυτό είναι το καλύτερό σου; Είσαι σίγουρος;”

Κι όταν η απάντηση είναι “ναι”, τότε έχεις κάνει όλα όσα μπορείς για να ετοιμάσεις τον εαυτό σου για τη μάχη, τότε είναι η στιγμή που πρέπει να βγεις μπροστά, αντιμέτωπος του εαυτού σου, γιατί αυτός είναι ο εχθρός που κρύβεται μέσα σου.

Μόνο που τώρα πρέπει να εξωτερικεύσεις αυτή τη μάχη, σε μια αφιλόξενη γη.

Είσαι ένα λιοντάρι σε μια γη γεμάτη λιοντάρια…
…που κυνηγούν όλα την ίδια άπιαστη λεία, με μια απεγνωσμένη πείνα που φωνάζει ΝΙΚΗ και είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να σε κρατήσει ζωντανό.

Γι’ αυτό πίστεψε εκείνη τη φωνή που σου λέει πως μπορείς να τρέξεις γρηγορότερα ή πως μπορείς να ρίξεις λίγο πιο μακριά ή πως μπορείς να βουτήξεις λίγο βαθύτερα και πως, τελικά, για σένα οι νόμοι της φυσικής είναι απλές υποθέσεις.

Η τύχη είναι η τελευταία ευχή εκείνων που θέλουν να πιστέψουν ότι η νίκη μπορεί να προκύψει κατά λάθος. Ο ιδρώτας από την άλλη είναι για εκείνους που πιστεύουν ότι προκύπτει από επιλογή. Αποφάσισε τώρα, γιατί το πεπρωμένο δεν περιμένει κανέναν.
Κι όταν έρθει ο καιρός και χιλιάδες φωνές προσπαθούν να σε πείσουν πως δεν είσαι έτοιμος ακόμα, άκουσε καλύτερα εκείνη τη χαμηλόφωνη χροιά που σου λέει πως είσαι έτοιμος, είσαι προετοιμασμένος και όλα πια εξαρτώνται από εσένα.

Γι’ αυτό σήκω και λάμψε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου