Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Πώς να έχετε μια κακή ημέρα

Μπορώ να βάλω και στοίχημα πως κανείς από εσάς δεν έχει ψάξει στο Google για το «πώς να έχει μια κακή μέρα». Αυτό είναι κάτι απόλυτα λογικό γιατί κανείς δεν θέλει να έχει μια κακή ημέρα. Μήπως όμως δεν επιδιώκουμε να μάθουμε πως είναι μια κακή ημέρα γιατί απλά το γνωρίζουμε πολύ καλά πώς να το κάνουμε;
Για μια κακή ημέρα χρειάζονται οι ακόλουθες 5 κινήσεις:

Σηκωθείτε από το κρεβάτι γεμάτος δυσθυμία και νεύρα από το ξυπνητήρι που χτυπά επίμονα και πείτε εκφράσεις όπως «ουφ… πάλι τα ίδια», «βαρέθηκα τη ζωή μου», κτλ, κτλ. Κλείστε το ξυπνητήρι και κοιμηθείτε άλλα 5 λεπτά…, 10…, μισή ωρίτσα ακόμη!!!

Πεταχτείτε μέσα στον πανικό και επαναλάβετε με ένταση την λέξη «Άργησα… ΑΡΓΗΣΑ!!!” (Μπορείτε να επαναλάβετε την λέξη όσες φορές θέλετε.)

Ενεργοποιήστε την τηλεόραση. Η πρωινή ενημέρωση είναι σημαντική. Μασήστε με βιασύνη το τοστ σας και καταπιείτε τον καφέ σας στο λεπτό. Έτσι το μυαλό σας, την ώρα που εσείς παίρνετε πρωινό θα παίρνει μια «ευχάριστη» εικόνα της επικαιρότητας από την τηλεόραση. Συνδυασμός, λοιπόν, τροφής για το στομάχι και για το μυαλό.

Αξιολογήστε τι έχετε να κάνετε. Θυμηθείτε τι αφήσατε σε εκκρεμότητα χθες και κλοτσήστε τις εκκρεμότητες του σήμερα για αύριο. Θυμώστε για τις υποχρεώσεις που έχετε.

Πριν βγείτε από το σπίτι κοιτάξτε τον εαυτό σας στο καθρέφτη και αισθανθείτε απογοήτευση για τις ρυτίδες που έχετε, για τις άσπρες τρίχες, για την κοιλίτσα σας, κτλ κτλ.

Μια μέρα που ξεκινάει σαν και αυτή θα είναι σίγουρα μια κακή ημέρα. Μπορείτε να σκεφτείτε πόσες ημέρες της ζωής σας ξεκινούν έτσι ακριβώς; Με αρνητικότητα, μηδενισμό και άρνηση προς κάθε τι καλό που θα κρύβει η μέρα.
Βάλτε τον εαυτό σας στην διαδικασία να προετοιμάσει μια θετική ημέρα. Προσπαθήστε να συνηθίσετε τις καλές συνήθειες που θα δούμε παρακάτω για να κυλάει πιο όμορφα και εύκολα η κάθε σας ημέρα.
Εξαρτάται από εσάς αν θέλετε να αλλάξετε όλα τα παραπάνω με κινήσεις σαν αυτές:

-Σηκωθείτε λίγα λεπτά νωρίτερα και όχι στο παρά πέντε.
-Κάντε μια μικρή άσκηση (π.χ. μια βόλτα στο κοντινό πάρκο ή λίγο ποδήλατο).
-Ακούστε ή διαβάστε κάτι που εμπνέει θετικές σκέψεις και ιδέες.
-Κάντε μια τρυφερή χειρονομία στον άνθρωπο που ζει μαζί σας ή πείτε σε κάποιον κοντινό σας άνθρωπο μια γλυκιά κουβέντα (έστω και μικρή).
-Χαμογελάστε στον εαυτό σας όταν κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Ευχαριστείτε τον εαυτό σας, αγαπήστε τον και δείξτε του σεβασμό.

Στη συνέχεια, όταν πια είστε πιο ήρεμος/η, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα ή δείτε τι εκκρεμότητες και υποχρεώσεις έχετε. Δημιουργήστε μια πρωινή «ρουτίνα» ευχάριστη και υποστηρικτική για εσάς. Αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε τις ημέρες σας καλύτερες.

Μπορείς να τυφλωθείς, αν βλέπεις όλες τις μέρες ίδιες.

Κάθε μέρα είναι διαφορετική, κάθε μέρα φέρνει ένα δικό της θαύμα.

Το ζήτημα είναι να δώσεις προσοχή στο θαύμα.

Πάουλο Κοέλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου