Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Καταπολεμήστε την κατάθλιψη

Η κατάθλιψη είναι ένα δύσκολο, αλλά ένα υπαρκτό και συνηθισμένο ψυχικό ζήτημα που επηρεάζει αρνητικά τη διάθεσή του ατόμου.

Ωστόσο, οι ψυχολόγοι προτείνουν μερικά tips που μπορούν να εμπνεύσουν μία γενικότερη θετική νοοτροπία, βοηθώντας το άτομο να βγει από το τέλμα...
H Μπεθ Μπέργκες είναι ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας, που ειδικεύεται στον εθισμό, τις διαταραχές άγχους, το στρες και την ψυχική ευεξία και ασχολείται με περιπτώσεις που σχετίζονται με τον αλκοολισμό, τη διαταραχή κοινωνικού άγχους, τη βουλιμία, τον αυτοτραυματισμό και τη διαταραχή προσωπικότητας.
Σχετικά με τους πάσχοντες από κατάθλιψη, η Μπέργκες προτείνει 10 απλά καθημερινά tips για να αλλάξουμε τη διάθεση μας και να καταπολεμήσουμε αυτό το πρόβλημα, κάνοντας την ζωή μας πιο εύκολη.
1 . Μην καταστροφολογείτε
Σταματήστε να σκέφτεστε το χειρότερο σενάριο και όλα τα πράγματα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να πάνε στραβά . Αντ 'αυτού κάντε ένα βήμα πίσω και ρίξτε μια ρεαλιστική ματιά στη ζωή. Τίποτα δεν είναι ποτέ το τέλος του κόσμου. Επίσης, πολλές φορές η κακή διάθεση επιδεινώνεται από το γεγονός ότι ασχολείστε πολύ με τον εαυτό σας και τα άσχημα συναισθήματα σας και δεν αναλαμβάνετε δράση για ότι σας απασχολεί. Αν νομίζετε ότι η κατάθλιψη σας τροφοδοτείται από ένα συγκεκριμένο συμβάν , βεβαιωθείτε ότι δεν μεγαλοποιείτε τα πράγματα. Μια συζήτηση με τους δικούς σας μπορεί να σας βγάλει από την ομίχλη.
2 . Εστιάστε στα θετικά
Συνειδητοποιήστε ότι η διάθεσή σας μπορεί να αυξάνει τα κακά πράγματα που σας συμβαίνουν στη ζωή , και μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας να επικεντρώνεται στα αρνητικά . Αντ 'αυτού, ψάξτε για το καλό σε κάθε κατάσταση, ακόμα κι αν είναι απλά ένα πάθημα που έγινε μάθημα ή μια ευκαιρία για να γίνετε πιο δυνατοί
3. Μην υπερ- αναλύετε
Το να ψάχνετε ακριβώς τι έχει πάει στραβά και να το σπάτε σε κομμάτια , σπάνια βοηθά . Αντί να τριγυρνάτε συνεχώς γύρω από το πρόβλημα και να κολλάτε στις λεπτομέρειες αρχίστε να σκέφτεστε τις πιθανές λύσεις .
4. Αγαπήστε τον εαυτό σας
Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται άσχημα, μερικές φορές μιλούν στον εαυτό τους άσχημα και τον τιμωρούν. Αυτό που χρειάζεστε είναι ένας φίλος, όχι ένας εχθρός. Βεβαιωθείτε ότι τα λόγια και οι πράξεις σας είναι ήπιες και ενθαρρυντικές. Επίσης να θυμάστε ότι δεν υπάρχουν μόνο άσπρες και μαύρες καταστάσεις. Αν κάτι έχει πάει στραβά, ή έχετε κάνει ένα λάθος , αυτό δεν σημαίνει ότι ολόκληρη η ζωή σας είναι καταδικασμένη , ή ότι δεν είστε καλός. Χαλαρώστε και εξετάστε μια πιο ισορροπημένη εκδοχή των γεγονότων.
5. Μην κολλάτε στο παρελθόν
Είναι εντελώς άσκοπο να ανησυχείτε για το παρελθόν , επειδή δεν μπορείτε να το αλλάξετε . Το καλύτερο πράγμα σχετικά με το παρελθόν είναι ακριβώς ότι πέρασε. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να προχωρήσει.
6. Μην προβληματίζεστε για το μέλλον
Η μόνη δύναμη που έχετε να αλλάξετε τα πράγματα είναι το παρόν, γι 'αυτό είναι χάσιμο χρόνου να ανησυχείτε για το μέλλον, ιδίως εφόσον δεν έχετε ιδέα πώς μπορεί να εξελιχθούν τα πράγματα. Αντ 'αυτού πάρτε θετικά μέτρα τώρα , έτσι ώστε να μπορείτε να χειριστείτε ότι και να σας φέρει η ζωή.
7. Προσποιηθείτε
Η επιστήμη δείχνει ότι ακόμη και αν δεν είστε ευτυχισμένοι, το να προσπαθείτε να χαμογελάσετε και να γίνετε ευχάριστοι, απελευθερώνει θετικές χημικές ουσίες στον εγκέφαλο σας.
8. Σταματήστε να φέρεστε σαν θύμα
Όταν αισθάνεστε πεσμένος, είναι εύκολο να να πιστέψετε ότι τα άσχημα πράγματα συμβαίνουν εξαιτίας σας. Μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να πιστέψει ότι είστε θύμα. Έχετε τη δύναμη να επιλέξετε το πώς θα αντιδράσετε στα προβλήματα - και αυτό είναι το πιο ισχυρό πράγμα από όλα.
9. Γυμναστείτε
Είναι σχεδόν αδύνατο να κολλήσετε στην κακή διάθεση όταν κάνετε τζόκινγκ ή τραμπολίνο, γιατί η φυσιολογία σας δεν θα το επιτρέψει. Προσπαθήστε να κουνηθείτε έστω και λίγο και θα δείτε πόσο θα αλλάξει η διάθεση σας .
10. Μην απομονωθείτε
Μπορεί να είστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε ό, τι οι άλλοι άνθρωποι λένε όταν είστε πεσμένος, αλλά να θυμάστε ότι το να κλειστείτε στον εαυτό σας θα σας κάνει να νιώσετε χειρότερα. Βγείτε για ένα γρήγορο καφέ, ή να πάρετε καθαρό αέρα και θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα. Επίσης βοηθήστε άλλους ανθρώπους. Ετσι ξεχνάτε για λίγο τα δικά σας συναισθήματα και προβλήματα.
11. Nα είστε ευγνώμονες
Είναι πολύ δύσκολο να σας πάρει από κάτω, όταν γράψετε μια μεγάλη λίστα με όλα τα πράγματα που αγαπάτε στη ζωή σας. Δεν είναι τόσο μια νοητική άσκηση, όσο η συνειδητοποίηση του πόσο τυχεροί πραγματικά είστε, παρά τις δύσκολες στιγμές που περνάτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου