Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Ο έρωτας είναι σαν τον κήπο: Θέλει συνεχή φροντίδα!

Τι ζητάμε όλοι στον ερωτικό τομέα; Να κάνουμε μια όμορφη σχέση με έναν άνθρωπο που να μας ταιριάζει. Είναι μια από τις βασικότερες ανθρώπινες ανάγκες.

Τι κρίμα όμως που, μόλις βρούμε το κατάλληλο ταίρι, οι περισσότεροι συνήθως επαναπαυόμαστε.
Η αλήθεια είναι ότι για να συνεχίσουμε να ζούμε μια όμορφη συντροφική ζωή, θα πρέπει κάθε μέρα να σκαλίζουμε και να φροντίζουμε (και οι δυο) το εύφορο χώμα, επάνω στο οποίο καλλιεργήθηκε η σχέση μας.
Γιατί ο έρωτας είναι σαν τον κήπο: Θέλει συνέχεια συντήρηση.
Τι χρειάζεται ο ερωτικός κήπος:
Να ξεριζώνονται τα ζιζάνια: Οι καθημερινές μικροπαρεξηγήσεις σιγά – σιγά συσσωρεύονται και οδηγούν σε δυσαρέσκεια. Γι΄ αυτό, μόλις πάει να φυτρώσει μια νέα παρεξήγηση, καλό είναι να ξεριζώνεται επί τόπου. Η καλή θέληση μάλιστα μαραίνει τις παρεξηγήσεις από τη ρίζα.
Να κλαδεύονται τα ξεραμένα κλαδιά, για να φυτρώσουν νέα: Η ζωή εξελίσσεται, οι άνθρωποι επίσης. Άρα παλιές συνήθειες και αντιλήψεις που έκαναν τον κύκλο τους και ολοκληρώθηκαν, θα πρέπει να φεύγουν από το προσκήνιο, για να δίνουν την ευκαιρία σε φρέσκιες ιδέες να αναπτυχθούν.
Να υπάρχει σωστή λίπανση και πότισμα: Μια σχέση είναι όπως μια γλάστρα. Αν μείνει απότιστη και χωρίς λίπασμα, θα ξεραθεί. Έτσι και η σχέση: Αν μείνει χωρίς αγάπη (που να εκδηλώνεται έμπρακτα) και χωρίς καθημερινό τρυφερό ενδιαφέρον, το παιχνίδι θα χαθεί.
Οι σπόροι να φυτεύονται την κατάλληλη εποχή: Δεν έχουμε όλοι ταυτόχρονα τους ίδιους ρυθμούς ούτε απολύτως κοινές επιθυμίες. Έτσι η απόκτηση ενός παιδιού, το ξεκίνημα μιας νέας δημιουργικής δραστηριότητας ή μια αλλαγή στο οικογενειακό περιβάλλον θα πρέπει να γίνονται την κατάλληλη στιγμή – η καλή πρόθεση και η εποικοδομητική συζήτηση φέρνουν τις σωστές αποφάσεις.
Να γίνεται τακτικός έλεγχος για έντομα και παράσιτα: Το κλειδί είναι το ζευγάρι να μην αφήνει τίποτα να δηλητηριάσει τη σχέση του – κυρίως παρασιτικές σκέψεις και απόψεις τρίτων. Γι΄ αυτό και θα πρέπει αμέσως να συζητά, μόλις εντοπίσει κάτι ανησυχητικό.
Να προφυλάσσονται τα φυτά από την παγωνιά και τον καύσωνα: Ό,τι έχει σπείρει το ζευγάρι στη ζωή του (αγάπη, αλληλοκατανόηση, ερωτική συνταύτιση) θα πρέπει να το διαφυλάττει και να το προστατεύει σε δύσκολους καιρούς και απρόβλεπτες περιστάσεις, ώστε να μην κλονιστεί ποτέ η σχέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου