Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΤΟΥ

Οι θεολογικές ερμηνείες περί της δημιουργίας του σύμπαντος, ισχυρίζονται ότι κάθε δημιούργημα απαιτεί τον δημιουργό του. Καμμιά μάλιστα, απ’ όσο γνωρίζω, δεν αναφέρει δημιουργό θηλυκού γένους.

Στην ερώτηση ποιος έκανε τον θεό, απαντούν ότι ο θεός είναι αιτία του εαυτού του και επομένως δεν απαιτήθηκε γι’ αυτόν δημιουργός.
Αφού λοιπόν μπορεί κάτι να είναι αυτοδημιούργητο τότε γιατί να μην είναι αυτοδημιούργητο το ίδιο το σύμπαν;
Όμως ο θεός δεν εφευρέθηκε από τους ανθρώπους από πρωταρχική ανάγκη για να ερμηνεύσουν την δημιουργία του σύμπαντος. Αυτό προέκυψε εκ των υστέρων.
Ο φόβος των ανθρώπων απέναντι στα στοιχεία της φύσεως και η εκμετάλλευσή του από τα ιερατεία δημιούργησαν τους θεούς μέσα στα μυαλά των ανθρώπων. Κι όταν οι θεοί είναι δημιουργήματα των πρωτόγονων ανθρώπων, εξ ου και η τεράστια ποικιλία τους, τότε είναι αφέλεια και ανοησία η κάθε πίστη στην ύπαρξη θεού, και προ παντός η ύπαρξη θεού δημιουργού.
Μόνον άνθρωποι που δεν ασχολήθηκαν με την ιστορία του ανθρωπίνου είδους, μπορούν να πιστεύουν ακόμη σε θεούς «αληθινούς». Αυτός είναι ο λόγος που τα ιερατεία και οι κάθε είδους εξουσίες απεχθάνονται την διδασκαλία της αληθινής ιστορίας στην εκπαίδευση.
Σχετικές είναι οι φασαρίες που γίνονται τελευταία στη χώρα μας με τα βιβλία της ιστορίας. Και ελάχιστοι είναι αυτοί που προσέχουν ότι όλοι αυτοί που αντιδρούν, σε κάθε απόπειρα να διορθωθούν τα εν λόγω βιβλία, είναι το σκοταδιστικό παπαδαριό, οι θρησκόληπτες τάξεις των δασκάλων και των πολυτέκνων και οι κάθε είδους ιδεολόγοι δεξιοί  και αριστεροί, οι οποίοι επί πλέον είναι συνήθως και θρησκευόμενοι.
Όλοι αυτοί όμως έχουν ένα κοινό στοιχείο. Απέχουν από τις γνώσεις που παρέχουν οι επιστήμες. Ποιος είναι ο λόγος; Οι επιστήμες τους ξινίζουν τον τραχανά της πίστης και των ιδεοληψιών τους.
Τους εξανεμίζουν τους φανταστικούς κόσμους που έπλασαν μέσα στα κεφαλάκια τους.
Απόδειξη των παραπάνω διαπιστώσεων.
Οι άνθρωποι αυτοί προτιμούν, στα θέματα της ιστορίας και της κοσμολογίας, να πιστεύουν τις μπουρδολογίες των θεολόγων, οι οποίοι ιδέα δεν έχουν από φυσική, χημεία, μαθηματικά, αστρονομία, παλαιοντολογία, κοσμολογία, ζωολογία, γενετική, βιολογία…
και  δεκάρα δεν δίνουν ποτέ για τις ανακοινώσεις που κάνουν οι επιστήμονες που ασχολούνται με την θεραπεία των επιστημών αυτών.
Επιστήμονες οι οποίοι έχουν ρίξει τόνους ιδρώτα κι έχουν χύσει αίμα για να τεκμηριώσουν τα λεγόμενά τους. Που έχουν σκάψει για να δουν τα κάτω, κι έχουν πετάξει για να δουν τα επάνω. Που έχουν θέσει στους εαυτούς τους την εφαρμογή της αρετής της απόδειξης.
Ποια είναι η απόδειξη των Θεολόγων; Τίποτε παραπάνω από την τεράστια μαλακία που πέταξε ο Τερτυλλιανός:
«CREDO QUIA ABSURDUM!» (ΠΙΣΤΕΥΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ!).
Αυτό το καθυστερημένο ανθρώπινο βόδι, χαίρει της απολύτου εκτιμήσεως των απανταχού της γης οκνηρών πνευματικώς θρησκόληπτων ανθρώπων. Και οι άνθρωποι αυτοί έχουν την αναίδεια να απαιτούν να σεβόμαστε την πίστη τους, όταν ο άγιός τους ομολογεί ότι το τσερβέλο του το είχε  αδειάσει από μυαλό, στη θέση του οποίου τοποθέτησε τον παραλογισμό.
Όταν όμως ο παραλογιζόμενος ασθενήσει, τότε σπεύδει στους επιστήμονες γιατρούς, οι οποίοι αιώνες επί αιώνων, έβαλαν τα μυαλά τους να δουλεύουν κάτω από την επίβλεψη της χημείας, της φυσικής, της βιολογίας και της γενετικής, κάνοντας χιλιάδες επί χιλιάδων πειράματα και δοκιμές, θέτοντας πολλές φορές σε κίνδυνο την ίδια την ζωή τους  και οι οποίοι σώζουν και τους λογικούς και τους παράλογους ακριβώς με το ίδιο ενδιαφέρον.
Οι θεολόγοι γνωρίζουν καλύτερα για την δημιουργία του σύμπαντος, βλέποντας μόνο όσο φτάνει να δει το μάτι τους, και οι ερευνητές του διαστήματος, που έφτασαν το βλέμμα τους μέχρι τις εσχατιές του σύμπαντος, οι άνθρωποι αυτοί ιδέα δεν έχουν για το σύμπαν και τη δημιουργία του!!!
Έτσι συμπεραίνει το κρανίο που άδειασε από φαιά ουσία και παραγεμίστηκε με την θεϊκή σούπα του παραλογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου