Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Τω αγνώστω στρατιώτη του Γαλιλαίου

«Ούτος έστιν Ιησούς ο προφήτης ο από Ναζαρέτ της Γαλιλαίας»!.. (Ματθ. 21,11). Το λένε τα ευαγγέλια, τα οποία είναι θεόπνευστα κι ότι και να λένε είναι αλήθεια.
Η ορθοδοξία, πλην των γνωστών αγίων, των οποίων τον βίο και την πολιτεία μαστόρεψε, φόρτωσε το εορτολόγιό της και μ’ ένα σωρό άγιους και αγίες, για τους οποίους ουδέν γνωρίζει, πλην των ονομάτων τους.
Μέχρι και τρεις άγνωστους άγιους που γιορτάζουν την ημέρα θα βρείτε! Άγιοι με τα τσουβάλια. Πότε, ποιοι και για ποιους λόγους τους αγιοποίησαν κανείς δεν το γνωρίζει! Φαίνεται ότι οι άγιοι έπρεπε να είναι χιλιάδες, ώστε να στεριωθεί η πίστη όσο γίνεται καλύτερα. Καμμια δεκαριά πέφτουν την ημέρα κατά μέσο όρο.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, έκανε και εισαγωγή αγίων απ’ όλα τα μέρη της υφηλίου – κυρίως από Ρωσία – αλλά και  οι ίδιοι οι χριστιανοί σκάρωσαν χιλιάδες αγίους, διώκοντάς  τους οι ίδιοι, όπως η περίπτωση ων 10.030 αγίων οι οποίοι υπήρξαν θύματα ορθόδοξου αρχιερέα!!!
Ιδού τα ντοκουμέντα:
Ο Ορθόδοξος Συναξαριστής είναι μια ευσεβεστάτη Ορθόδοξη χριστιανική ιστοσελίδα. Επισκεφθείτε την για να το διαπιστώσετε. Επομένως αποκλείεται να αναφέρει ψευδείς πληροφορίες για την ιστορία της Ορθοδοξίας. Και προ παντός πληροφορίες που καταρρακώνουν το ήθος της. Φαίνεται όμως ότι η συνείδησή τους δεν τους επέτρεψε να θάψουν μια τόσο καραμπινάτη είδηση. Να ξεγράψουν 10.000 άγιους από το συναξάρι τους. Τρέφουν ολοφάνερα οι άνθρωποι τον δέοντα σεβασμό προς όλους τους αγίους τους.
Γράφει λοιπόν για τους 10.000 κεκαυμένους από την πυρά του κτήνους Θεόφιλου αγίους:
Οι Άγιοι Μύριοι (10.000) Όσιοι της Νιτρίας θανατώθηκαν με φωτιά από τον επίσκοπο Αλεξανδρείας Θεόφιλο, επειδή αντιπαθούσε τον Ισίδωρο τον Πρεσβύτερο.
Οι Άγιοι αυτοί ασκητές, κατοικούσαν μέσα σε σπηλιές και καλύβες της Νιτρίας της Αιγύπτου, και κύριο έργο τους ήταν η τήρηση των εντολών του Θεού. Ζούσαν με νηστείες, αγρυπνίες, προσευχές και ήταν γύρω στις 10.000 στον αριθμό. Επειδή ο Άγιος Ισίδωρος, ο πρώτος απ” αυτούς, φιλονικούσε με τον επίσκοπο Αλεξανδρείας Θεόφιλο για ορισμένα εκκλησιαστικά ζητήματα, που ο Θεόφιλος έφερνε αντίρρηση, γι” αυτό ο Ισίδωρος, έχοντας πίσω του την υποστήριξη των πολλών μοναχών, ήλεγχε τον Θεόφιλο. Τότε ο Θεόφιλος, για να εκδικηθεί τον Ισίδωρο, έστειλε κρυφά δικούς του ανθρώπους και έκαψε ζωντανούς μέσα στις Σκήτες, όλους τους συγκεκριμένους Πατέρες.

***

Οι καθηγητές πανεπιστημίου, ειδικά οι των θεολογικών σχολών, οι οποίοι είναι θεράποντες όχι της επιστήμης αλλά του παπαδαριού και του Δεσποταριού, τίποτε δεν γνωρίζουν για το έγκλημα αυτό του Θεόφιλου.

Να, πώς το περιγράφει κάποιος απ’ αυτούς «…Από την εποχή αυτή ο αντιωριγενισμός του Θεόφιλου αποκτά νέες διαστάπεις. Διώκονται γενικά οι μοναχοί της Νιτρίας ως θαυμαστές του Ωριγένη, τον οποίο όφειλαν να αναθεματίσουν. Στο μεταξύ και ο πρεσβύτερος Ισίδωρος, έμπιστος μέχρι τότε συνεργάτης του, κατέφυγε διωκόμενος στην Νιτρία, στους λεγόμενους Μακρούς Αδελφούς, θαυμαστές του Ωριγένη…»

Τέτοιοι εγκληματίες και χειρότεροι, όπως ο Χρυσόστομος, ο Αθανάσιος, ο Κύριλλος Αλεξανδρείας κ.ά, ήταν οι Επίσκοποι οι οποίοι επέβαλαν με την τρομοκρατία τους τον χριστιανισμό, με την αρωγή φυσικά των αυτοκρατόρων του Βυζαντίου.

Πάνω στην θρησκευτική τους μανία δεν δίσταζαν, για ψύλλου πήδημα, να δολοφονούν ακόμη και ομόθρησκούς τους.

***************************
Περί των αγνώστων, την 26η Οκτωβρίου φερ’ ειπείν γιορτάζουν και οι εξής:
Ἡ Ἁγία Λεωντίνη ἡ Μάρτυς
Δὲν ἔχουμε λεπτομέρειες γιὰ τὸν βίο τῆς Ἁγίας.
Οἱ Ὅσιοι Λεόντιοι (δύο) οἱ ἐν Ἄθῳ
Δὲν ἔχουμε λεπτομέρειες γιὰ τὸν βίο τῶν Ὁσίων.
 Ἀνακομιδὴ Τιμίων Λειψάνων Νεομάρτυρος Γεωργίου τοῦ ἐν Ἰωαννίνοις (1971)
Δὲν ἔχουμε λεπτομέρειες γιὰ τὸ γεγονός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου