Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Ayahuasca

Στις γλώσσες Quechua, η aya σημαίνει «πνεύμα, ψυχή», «πτώμα, νεκρό σώμα» και το waska σημαίνει «σχοινί» και «ξυλώδη αμπέλια». Το Ayahuasca χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό ως ένα πολύτιμο μαγευτικό μυστήριο. Οι άνθρωποι που δουλεύουν με ayahuasca, σε μη παραδοσιακά περιβάλλοντα, συχνά ευθυγραμμίζονται με τις φιλοσοφίες και τις κοσμολογίες που σχετίζονται με τον shamanism ayahuasca, όπως εφαρμόζεται μεταξύ των αυτόχθονων λαών όπως η Ουαρίνα, του Περουβιανού Αμαζονίου. Ενώ οι μη-γηγενείς χρήστες γνωρίζουν τις πνευματικές εφαρμογές του ayahuasca, μια λιγότερο γνωστή παραδοσιακή χρήση επικεντρώνεται στις φαρμακευτικές ιδιότητες του ayahuasca. Όταν χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς, το ayahuasca επηρεάζει την ανθρώπινη συνείδηση για λιγότερο από έξι ώρες, αρχίζοντας μισή ώρα μετά την κατανάλωση και κορυφώνεται μετά από δύο ώρες.

Οι ψυχεδελικές επιδράσεις του ayahuasca περιλαμβάνουν την οπτική και ακουστική διέγερση, την ανάμειξη των αισθήσεων και την ψυχολογική ενδοσκόπηση που μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλο ενθουσιασμό, φόβο, ευδαιμονία ή φωτισμό. Οι εκκαθαριστικές ιδιότητές του είναι σημαντικές (γνωστές ως la purga ή purge). Ο έντονος έμετος και η περιστασιακή διάρροια που προκαλεί μπορούν να καθαρίσουν το σώμα των σκουληκιών και άλλων τροπικών παρασίτων και τα ίδια τα αλκαλοειδή harmala έχουν αποδειχθεί ανθελμινθικά. Έτσι, η δράση αυτή είναι διττή, μια άμεση δράση στα παράσιτα αυτών των αλκαλοειδών Harmala (ειδικά harmine στην ayahuasca) δουλεύει για να σκοτώσει τα παράσιτα, και τα παράσιτα εκδιώκονται μέσω της αυξημένης εντερικής κινητικότητας που προκαλείται από αυτά τα αλκαλοειδή.

Οι Σαμάνοι και οι έμπειροι χρήστες του ayahuasca συμβουλεύουν να μην καταναλώνεται ayahuasca όταν δεν είναι παρόντες ένας ή αρκετοί καλά εκπαιδευμένοι σαμάνοι. Σε μερικές περιοχές, θεωρούνται brujos -Ισπανικά για «Μάγος» που μεταμφιέζονται ως πραγματικοί σαμάνοι και προσελκύουν τουρίστες να πιουν ayahuasca, παρουσία τους. Οι Σαμάνοι λένε ότι ένας από τους σκοπούς, είναι να κλέψουν την ενέργεια ή / και την δύναμη κάποιου, για την οποία γνωρίζουν ότι κάθε όν έχει περιορισμένο απόθεμα.

Οποιοι καταναλώνουν ayahuasca έχουν βαθιά πνευματικές εμπειρίες και αποκαλύψεις σχετικά με τον σκοπό τους στην γη, την αληθινή φύση του σύμπαντος καθώς και βαθιά γνώση για το πώς να είναι το καλύτερο πρόσωπο που μπορούν να γίνουν. Αυτό είναι μια αληθινή πνευματική αφύπνιση και που συχνά περιγράφεται ως αναγέννηση. Επιπλέον, αισθάνονται ότι έχουν πρόσβαση σε υψηλότερες πνευματικές διαστάσεις κι έρχονται σε επαφή με αόρατα πνευματικά ή υπερδιαστατικά όντα που μπορούν να λειτουργήσουν ως οδηγοί ή θεραπευτές, εχθροί ή παραπλανητές.

Ο συγγραφέας Don Jose Campos αναφέρει ότι οι χρήστες θα βιώσουν βαθιές θετικές αλλαγές στην ζωή μετά την κατανάλωση ayahuasca. Ο έμετος που ακολουθεί την κατάποση της ayahuasca είναι καθαριστικός και θεωρείται από πολλούς σαμάνους και έμπειρους χρήστες του ayahuasca ως βασικό μέρος της εμπειρίας, καθώς αντιπροσωπεύει την απελευθέρωση της αρνητικής ενέργειας και των συναισθημάτων που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της ζωής κάποιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου