Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Αλήθειες για τη ζωή

Διαβάστε την παρακάτω λίστα για να ανάψει η σπίθα των κινήτρων που χρειάζεστε για να αξιοποιήσετε καλύτερα τον χρόνο που διαθέτετε σε αυτόν τον πλανήτη.

Μερικές φορές χρειάζεται να κατευθυνθούμε στην καταιγίδα για να εκτιμήσουμε το φως και να έχουμε ένα ανανεωμένο πάθος για την ομορφιά της ζωής.

1. Θα πεθάνεις και δεν έχεις ιδέα πότε. Είναι πολύ πιο εύκολο να μιλάς για τον καιρό, τα αθλήματα και τις διασημότητες παρά τον φόβο σου για τον θάνατο.

Σταμάτα να προσποιείσαι ότι είσαι ανίκητος. Αναγνωρίστε το γεγονός της δικής σας θνησιμότητας και μετά αρχίστε να δομείτε τη ζωή σας με πιο ουσιαστικό τρόπο.

2. Όλοι όσοι αγαπάτε θα πεθάνουν και δεν ξέρετε πότε.

Αυτή η αλήθεια μπορεί να είναι θλιβερή στην αρχή, αλλά σας δίνει επίσης την άδεια να αποκαταστήσετε ουσιαστικές σχέσεις με σημαντικές προσωπικότητες της ζωής σας.

3. Ο υλικός σας πλούτος δεν θα σας κάνει καλύτερο ή πιο ευτυχισμένο άτομο.

Ακόμα κι αν είστε ένας από τους τυχερούς που πέτυχαν τα υλιστικά του όνειρα, τα χρήματα ενισχύουν μόνο αυτό που ήταν ήδη παρόν.

4. Η εμμονή σας με την εύρεση της ευτυχίας είναι αυτό που εμποδίζει την επίτευξή της.

Η ευτυχία είναι πάντα παρούσα στη ζωή σας – είναι απλώς ένα μικρό ζήτημα πως να συνδεθείτε μαζί της και να της επιτρέψετε να ρέει μέσα σας, κάτι που σας φαίνεται δύσκολο.

5. Η δωρεά χρημάτων κοστίζει λιγότερο από τη δωρεά του χρόνου.

Το να αφιερώσετε το χρόνο σας σε αγαπημένα σας πρόσωπα, είναι ένας τρόπος να αλλάξετε την αντίληψή σας και να δημιουργήσετε μια ανάμνηση για τον εαυτό σας και τους άλλους που θα κρατήσει για πάντα.

6. Δεν μπορείς να κάνεις τους πάντες χαρούμενους και αν το προσπαθήσεις, θα χάσεις τον εαυτό σου.

Σταματήστε να προσπαθείτε να ευχαριστείτε και αρχίστε να σέβεστε τις αξίες, τις αρχές και την αυτονομία σας.

7. Δεν μπορείς να είσαι τέλειος και το να αναγκάζεις τον εαυτό σου σε μη ρεαλιστικά πρότυπα, σας δημιουργεί βάσανα.

Πολλοί τελειομανείς έχουν αδυσώπητους εσωτερικούς κριτές και είναι γεμάτοι από τόση οργή και μίσος για τον εαυτό τους που τους διαλύει μέσα τους. Αντιμετωπίστε αυτήν την αρνητική φωνή, ενισχύστε τη διαίσθησή σας και αρχίστε να αμφισβητείτε τα μη ρεαλιστικά σας πρότυπα.

8. Οι σκέψεις σας είναι λιγότερο σημαντικές από τα συναισθήματά σας και τα συναισθήματά σας χρειάζονται αναγνώριση.

Το να σκέφτεστε διανοητικά τα προβλήματά σας δεν είναι τόσο χρήσιμο, όσο το να εκφράσετε τα συναισθήματα που δημιουργούν τις δυσκολίες σας εξαρχής.

9. Οι πράξεις σας μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια σας, επομένως πρέπει να θεωρείτε τον εαυτό σας υπεύθυνο για ορισμένα πράγματα.

Να είστε λοιπόν υπεύθυνοι και να κάνετε ενέργειες που αυξάνουν τη θετικότητα και την αγάπη.

10. Τα επιτεύγματα και οι επιτυχίες σας δεν θα έχουν καμμιά σημασία στο φέρετρο σας.

Όταν έρθει η ώρα να φύγετε από αυτήν την ζωή, δεν θα σκέφτεστε τον πλούτο, θα σκέφτεστε τις σχέσεις που έχετε κάνει — γι’ αυτό αρχίστε να ενεργείτε ανάλογα.

11. Το ταλέντο σας δεν σημαίνει τίποτα χωρίς συνεπή προσπάθεια και εξάσκηση.

Μερικοί από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους στον κόσμο δεν φεύγουν ποτέ από το υπόγειο των γονιών τους.

12. Τώρα είναι η μόνη στιγμή που έχει σημασία, οπότε σταματήστε να τη σπαταλάτε μηρυκάζοντας το παρελθόν ή σχεδιάζοντας το μέλλον.

Δεν μπορείτε να ελέγξετε το παρελθόν, και δεν μπορείτε να προβλέψετε το μέλλον, και η προσπάθεια να το κάνετε αυτό σας απομακρύνει μόνο από το ένα πράγμα που μπορείτε να ελέγξετε – το παρόν.

13. Κανείς δεν νοιάζεται πόσο δύσκολη είναι η ζωή σου και εσύ είσαι ο συγγραφέας της ιστορίας της ζωής σου.

Σταματήστε λοιπόν να ψάχνετε για ανθρώπους που θα σας συμπονέσουν και αρχίστε να δημιουργείτε την ιστορία ζωής που θέλετε να διαβάσετε.

14. Τα λόγια σας είναι πιο σημαντικά από τις σκέψεις σας, γι’ αυτό ξεκινήστε να εμπνέετε τους ανθρώπους.

Οι λέξεις έχουν τη δύναμη να καταπιέζουν, να πληγώνουν και να προκαλούν ντροπή, αλλά έχουν επίσης τη δύναμη να απελευθερώνουν και να εμπνέουν – αρχίστε να τις χρησιμοποιείτε πιο σοφά.

15. Το να επενδύεις ​​στον εαυτό σου δεν είναι εγωιστικό. Είναι ό,τι πιο αξιόλογο μπορείς να κάνεις.

Πρέπει να φορέσετε τη δική σας προσωπική μάσκα για να σώσετε τον εαυτό σας.

16. Σημασία δεν έχει τι συμβαίνει στον κόσμο, αλλά πώς αντιδράς.

Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας να ανταποκρίνεται με τρόπο που οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα.

17. Πρέπει να βελτιώσετε τις σχέσεις σας για να έχετε διαρκή ευτυχία.

Οι σχέσεις έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ευημερία και την ευτυχία σας από το εισόδημά σας ή το επάγγελμά σας, επομένως φροντίστε να δώσετε στις σχέσεις σας την προσοχή και τη δουλειά που της αξίζει.

18. Η απόλαυση είναι προσωρινή και φευγαλέα, οπότε σταματήστε να κυνηγάτε πυροτεχνήματα και ξεκινήστε να χτίζετε το δικό σας αστερισμό.

Μην αρκεστείτε σε μια τόνωση του εγώ για μια στιγμή, όταν μπορείτε να καθυστερήσετε την ικανοποίηση και να βιώσετε βαθύτερη εκπλήρωση στη ζωή σας.

19. Η φιλοδοξία σας δεν σημαίνει τίποτα χωρίς να την εκτελέσετε – ήρθε η ώρα να τη βάλετε να δουλέψει.

Αν θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο, τότε βγείτε εκεί έξω και κάντε το!

20. Ο χρόνος τελικά είναι το πιο πολύτιμο περιουσιακό σας στοιχείο–πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στον τρόπο που τον ξοδεύετε.

Έχετε τη δύναμη και την ευθύνη να αποφασίσετε τι θα κάνετε με τον χρόνο που έχετε, γι’ αυτό επιλέξτε να τον χρησιμοποιήσετε με σύνεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου