Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Γιατί επιλέγετε τη δυστυχία;

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν τη δυστυχία σκεπτόμενοι ως εξής: «Είναι άσχημη μέρα η σημερινή. Όλα πάνε στραβά». «Δεν πρόκειται να τα καταφέρω», «Είναι όλοι εναντίον μου». «Οι δουλειές δεν πάνε καλά και όλο και χειροτερεύουν». «Ποτέ δεν έχω τύχη», «Αυτός μπορεί, εγώ δεν μπορώ». Αν ξεκινάτε τη μέρα σας με αυτή τη στάση, τότε σίγουρα θα γίνετε πόλος έλξης όλων των αρνητικών καταστάσεων και θα είστε δυστυχισμένοι, Συνειδητοποιήστε ότι ο κόσμος στον οποίο ζείτε καθορίζεται από τις σκέψεις σας. Ο Μάρκος Αυρήλιος είπε: «Η ζωή ενός ανθρώπου είναι κατασκεύασμα των σκέψεών του». Ο Έμερσον, εξέχων Αμερικανός φιλόσοφος, είπε: «Κάθε άνθρωπος είναι αυτό που σκέφτεται όλη μέρα». Οι σκέψεις που συνήθως κυριαρχούν στο μυαλό μας, τείνουν να γίνουν πραγματικότητα.

Βεβαιωθείτε ότι δεν συνηθίζετε να κάνετε αρνητικές σκέψεις, σκέψεις ηττοπάθειας και μίσους ή σκέψεις που σας προκαλούν δυσάρεστα συναισθήματα. Να θυμίζετε πάντα στον εαυτό σας ότι όλες οι εμπειρίες σας αντιστοιχούν στη νοοτροπία σας.

Είδα σε ψυχιατρικά ιδρύματα πολλούς ανθρώπους που ήταν εκατομμυριούχοι, αλλά επέμεναν ότι ήταν πάμφτωχοι. Νοσηλεύονταν επειδή παρουσίαζαν ψυχωσικές, παρανοϊκές και μανιοκαταθλιπτικές τάσεις. Τα πλούτη από μόνα τους δεν πρόκειται να σας κάνουν ευτυχισμένους. Από την άλλη, σίγουρα δεν κάνουν κακό στην ευτυχία. Στις μέρες μας, οι άνθρωποι προσπαθούν να αγοράσουν την ευτυχία αποκτώντας ακριβές συσκευές, αυτοκίνητα, γιοτ, πολυτελείς κατοικίες με πισίνες και άλλα υλικά αγαθά, αλλά η ευτυχία δεν αγοράζεται και δεν αποκτάται με αυτό τον τρόπο.

Το βασίλειο της ευτυχίας βρίσκεται στις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Πάρα πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι απαιτείται κάτι σπουδαίο στη ζωή τους για να είναι ευτυχισμένοι. Λένε για παράδειγμα «Αν είχα εκλεγεί δήμαρχος, θα ήμουν ευτυχισμένος» ή «Αν γινόμουν πρόεδρος ή διευθυντής της εταιρείας, θα ήμουν ευτυχισμένος». Η δύναμη, η χαρά και η ευτυχία πηγάζουν από την ανακάλυψη του νόμου της θείας τάξης και της ορθής δράσης, που εδρεύει στο υποσυνείδητό μας, και από την εφαρμογή αυτών των αρχών σε όλες τις φάσεις της ζωής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου