Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Οι λόγοι για τους οποίους κάποιοι δεν θα πάνε για δεύτερο ραντεβού

Πολλοί από εμάς βλέπουμε τα πρώτα ραντεβού ως μια δοκιμασία που πρέπει να περάσουμε με τον ταχύτερο, ανώδυνο δυνατό τρόπο. Δεν νιώθουμε καλά για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ντύνεσαι, να πας σε κάποιο μπαρ που δεν σου αρέσει, να έχεις την καλύτερη συμπεριφορά σου και να κάθεσαι να κουβεντιάζεις με σκοπό να γνωρίσεις τον άλλο. Και μετά να καυχηθείς για μερικά από τα επιτεύγματά σου, ενώ ελπίζεις ότι ήσασταν αρκετά εντυπωσιακοί για να ακολουθήσει και μια δεύτερη συνάντηση, ή ένα φιλί ή ένα “θα πρέπει να το ξανακάνουμε αυτό κάποια στιγμή”.

Αλλά τα πρώτα ραντεβού είναι σημαντικά. Κάθε σχέση χρειάζεται μια αρχή και συνήθως έρχεται με τη μορφή ενός πρώτου ραντεβού.

Και το ξέρουμε, είναι ένα από αυτά τα θέματα που κανείς δεν μπορεί ποτέ να σταματήσει να δίνει συμβουλές. Ο καθένας έχει τις δικές του μικρές συμβουλές και κόλπα, ή στρατηγικές και κανόνες για το τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάνετε. Ή θα υπάρξουν κρυφές δοκιμές, όπως το να ψάχνεις να δεις αν κρατάει ανοιχτές τις πόρτες, να υπολογίζεις αν αγοράζει ένα φτηνό πακέτο ή να ψάχνεις για πρώιμα σημάδια ότι μπορεί να σε παίζει.

Όμως, υπάρχουν κάθε είδους συμπεριφορές που μπορούν να μας σταματήσουν να θέλουμε ένα δεύτερο ραντεβού. Θέλω λοιπόν να ρωτήσω: Ποιά είναι αυτά τα μεγάλα προβλήματα που εμποδίζουν έναν άντρα να σας καλέσει για να συναντηθείτε ξανά; Οι δε λόγοι που αναφέρονται παρακάτω μπορούν να ισχύουν και για τα δύο φύλα.

Από την εμπειρία εδώ είναι τέσσερις μεγάλοι λόγοι που οι νέοι άντρες φοβούνται να πάνε στο δεύτερο μετά από ένα πρώτο ραντεβού.

1) «Ήταν πολύ βαρετή/σοβαρή»

Αυτό συμβαίνει συνήθως εάν η συνομιλία παραμείνει σε τυπικά θέματα, όπως η εργασία και ποτέ δεν τον κάνει πραγματικά να αισθανθεί οποιαδήποτε συναισθηματική σύνδεση. Συμβαίνει επίσης εάν στο πρώτο ραντεβού λείπουν όλα εκείνα τα διασκεδαστικά στοιχεία που προσθέτουν σεξουαλική ένταση – πειράγματα, αστεία, φλερτ, δείχνοντας την παιχνιδιάρικη, ατίθαση πλευρά σας. Είναι ιδιαίτερα εύκολο για τις γυναίκες που έχουν συνηθίσει να είναι κυρίαρχες στη δουλειά να πέσουν σε αυτήν την παγίδα «σοβαρού τρόπου» και μπορεί να χρειαστεί κάποια εξάσκηση για να ξεφύγουν από αυτό.

2) “Είναι ρηχή”

Παραδόξως, ίσως, οι άνδρες διαθέτουν ένα καλά επεξεργασμένο ραντάρ για γυναίκες που φαίνονται επιφανειακές ή ρηχές. (Σημείωση – εδώ μιλάμε για νέους υψηλής ποιότητας. Φυσικά, αυτοί οι άντρες που ψάχνουν μόνο ένα “πράγμα” μπορεί να είναι λιγότερο επιλεκτικοί). Ένα πρώτο ραντεβού για έναν άντρα είναι μια ευκαιρία να δούμε αν η γυναίκα με την οποία έχει ραντεβού έχει πρότυπα και ακεραιότητα. Αν απλά συμφωνεί με όλα όσα λέει ο άντρας ή δεν μπορεί να μιλήσει για κάτι βαθύτερο από αυτό που είχε για μεσημεριανό γεύμα σήμερα, είναι αρκετό για να διασφαλίσει ότι δεν θέλει να επαναλάβει την εμπειρία σύντομα.

3) «Ήταν πάρα πολύ δραματική»

Ένας άντρας θα το πει αυτό αν μια γυναίκα φουσκώσει τις πρώην της, ή τις κακές προηγούμενες σχέσεις της, ή αν φαίνεται να εκνευρίζεται εύκολα όταν τα μικρά πράγματα πάνε στραβά. Αυτές οι μικρές συμπεριφορές εκφράζουν «drama queen» (άτομο που έχει συχνά υπερβολικά συναισθηματικές παραστάσεις ή αντιδράσεις) για έναν άντρα και είναι ένας σπουδαίος λόγος που οι άντρες φοβούνται νωρίς.

4) «Ήταν τόσο αρνητική/καταθλιπτική»

Αυτό προφανώς ισχύει και για τα δύο φύλα. Τα πρώτα ραντεβού δεν πρέπει ποτέ να είναι ένα μέρος για να ξεσπάσουμε για τα προβλήματά μας και τις συναισθηματικές δυσκολίες.

Όπως είπαμε, αυτά δεν είναι όλα αποκλειστικά για το φύλο – ένας άντρας θα μπορούσε να είναι ένοχος για οποιοδήποτε από αυτά, όσο θα μπορούσε να είναι και μια γυναίκα. Το γεγονός είναι ότι όλοι μπορούμε να είμαστε καλύτεροι στο ραντεβού. Πιστεύω πραγματικά ότι η φάση γνωριμιών μπορεί να είναι η πιο συναρπαστική, περιπετειώδης, ενδιαφέρουσα στιγμή που θα έχετε ποτέ. Γνωρίζω μερικές γυναίκες που διασκεδάζουν τόσο πολύ που δεν θέλουν καν σχέση, απλά επειδή τους αρέσει να βάζουν ενέργεια και δημιουργικότητα για να κάνουν υπέροχα ραντεβού.

Ποια είναι λοιπόν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε αυτό το παραπάνω συναίσθημα;

α) Επιλέξτε μέρη για ραντεβού που εμπνέουν καλύτερη συνομιλία

Το ραντεβού πρέπει να είναι κάτι που μας ενθουσιάζει. Απλώς πηγαίνοντας στο ίδιο παλιό μπαρ και πίνοντας ποτά καθιστά δύσκολη την συναισθηματική σύνδεση. Δοκιμάστε μέρη που σας αναγκάζουν να μοιραστείτε μια εμπειρία μαζί – δοκιμάστε νέα μέρη, κάντε αυτή τη μικρή επιπλέον προσπάθεια για να δημιουργήσετε μια εξαιρετική εμπειρία. Κάντε κάτι που σας ενδιαφέρει και φέρτε τον στον κόσμο σας.

β) Καταλάβετε ποιος είναι, όχι μόνο τι κάνει

Στην πρώτη συνομιλία του ραντεβού, αφιερώστε λιγότερο χρόνο στα γεγονότα και περισσότερο χρόνο στην κατανόηση του ατόμου που βρίσκεται πίσω τους. Μοιραστείτε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας. Μιλήστε για το πού θα θέλατε να είστε στον κόσμο. Μιλήστε για τις βαθύτερες αξίες σας. Να είστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον.

γ) Κάντε προτεραιότητα τη διασκέδαση

Όπως έχουμε ήδη δει, οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν τα πρώτα ραντεβού σαν μια μακρά δοκιμασία. Πετάξτε όλα αυτά έξω από το παράθυρο και κλείστε ραντεβού για να διασκεδάσετε μαζί. Οι άνθρωποι θυμούνται τα συναισθήματα ενός πρώτου ραντεβού – τον ενθουσιασμό και την αίσθηση της περιπέτειας – αφήστε να διασκεδάσετε – παίξτε ανόητα παιχνίδια, πηγαίνετε να αναζητήσετε μια νέα περιοχή της πόλης σας που δεν είχατε ξαναπάει, πειράξτε ο ένας τον άλλον και συμπεριφερθείτε σαν τρελοί έφηβοι – κάντε τα ραντεβού σας συναρπαστικά.

Λοιπόν, το είδατε πιο πάνω, υπάρχουν τέσσερα πράγματα που τον φοβίζουν και τρία βήματα με την εγγύηση ότι θα σας καλέσει για το δεύτερο ραντεβού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου