Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

ΑΙΩΝΙΑ ΣΠΑΡΤΗ: Μετά από 21 αιώνες υποδούλωσης

Νέο φώς λούζει το Ταλετόν του σερνικού Ταϋγέτου και ο αέρας ψιθυρίζει διαφορετικά. Μετά από 20 αιώνες υποδούλωσης στην ξένη θρησκεία, οι Έλληνες ξανασηκώνουμε το κεφάλι και διεκδικούμε την εθνική μας ελευθερία και συνέχεια.

Συνέλληνα, Συλλάκωνα θα μας βρείς εκεί. Στα λεύτερα υψώματα που φιλοξένησαν και τους προγόνους μας, όταν για πολλούς αιώνες αντιστέκονταν λυσσαλέα στον φερτό και ξένο για τις δικές μας συνήθειες Χριστιανισμό. Από το ιερό Ταλετόν σου στέλνουμε το εθνεγερτικό μήνυμα: μην τους προσκυνάς άλλο πιά!

Σηκώνουμε τα λάβαρα της καθολικής ψυχικής αντίστασης, απαιτώντας την επιστροφή της ποίησης, της φαντασίας, της ιερότητας, των αιώνιων Θεών μας. Απαιτώντας την εγκατάλειψη των μονοδιάστατων αντιλήψεων των δουλικών σχέσεων που μας έχει επιβάλει το ξένο καθεστώς και την ανάληψη ενός νέου όσο και παλαιού ρόλου: υψώστε τα είδωλα, υψώστε τις ψυχές μας!

Αρκετά πια με την υποταγή μας στον ξένο θεό και στα ξένα ήθη. Δεν είμαστε δούλοι, ούτε οι πρόγονοί μας υπήρξαν ποτέ. Θα φανούμε αντάξιοί τους γιατί το απαιτούν οι Θεοί μας: μας δίδαξαν να θαυμάζουμε τους εαυτούς μας στο Θέατρο και τις Τέχνες, όπως οι ίδιοι θαυμάζουν τους εαυτούς τους στις ελεύθερες ανθρώπινες ψυχές.

Επιστροφή στο δρόμο των προγόνων, στο δρόμο των Θεών. Αυτός είναι ο δρόμος μας, κι ας πονάει στα πρώτα βήματά του.
 
Δεν φοβόμαστε τους καταπατητές των χωμάτων μας.
 
Είμαστε καλύτεροι από δαύτους. Ας μην το ξεχνάμε αυτό ποτέ.

1 σχόλιο :

  1. ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙΟΥΔΑΙΚΟ ΡΑΣΣΟΦΟΡΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή