Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Τσάκρας: Η Ενεργειακή μας Δύναμη

Όσοι ενδιαφέρονται για την ευρύτερη πραγματικότητα στο κάθε τι που υπάρχει στον μυστηριακό κόσμο που ζούμε, όσοι αναζητούμε τον υπερβατικό μας εαυτό προσπαθώντας να διαπεράσουμε την καθημερινή τριβή της ρουτίνας με σκοπό να ανακαλύψουμε τα πνευματικά μυστικά που κρύβονται εκεί έξω θα πρέπει να εξοπλιστούν με τα τεράστια ενεργειακά αποθέματα που κρύβει ο ενεργειακός εαυτός μέσα τους. Ποιός είναι ο τρόπος όμως για να επιτευχθεί η αύξηση αυτής της ενέργειας; Ποιά είναι τα Τσάκρας, αυτά τα ενεργειακά κέντρα που αν ξεκλειδώσουν και απελευθερωθούν εξελίσσουν τον πνευματικό εαυτό και τον συντροφεύουν στις αστρικές του αναζητήσεις προμηθεύοντάς τον με την κατάλληλη ενεργειακή ροή;

Όλοι λίγο πολύ έχουμε ακούσει για αυτά τα ενεργειακά Loci στο Αιθερικό μας σώμα, τα Τσάκρας. Ποιά είναι αυτά όμως και ποιές είναι οι συγκεκριμένες ιδιότητες του καθενός; Ας δούμε παρακάτω:

Η Λέξη Τσάκρα (Chakra) είναι μία Σανσκριτική λέξη που στην ουσία σημαίνει ¨τροχός». Αυτά τα ενεργειακά κέντρα στο αστρικό μας σώμα ονομάζονται έτσι λόγω του κυκλικού σχήματος στα κέντρα που στροβιλίζονται και υπάρχουν στο αιθερικό μας σώμα, το μή φυσικό ενεργειακό σώμα που ενυπάρχει μέσα στο φυσικό σώμα μας. Υπάρχουν 7 βασικά Τσάκρας και εντοπίζονται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης και επεκτείνονται προς τα πάνω και κάτω από αυτή. Κάθε τσάκρα έχει τις δικές του ενεργειακές συγκεκριμένες δυνατότητες που ανταποκρίνονται στον καθαρισμό και την εξέλιξη της «ενέργειας», ξεκινώντας από τα βασικά τσάκρας ως τα ανώτερα δονητικά τσάκρας που εξαπλώνουν την πνευματική συνειδητότητα του ατόμου. Αυτά τα ενεργειακά κέντρα αντιπροσωπεύουν την ενεργειακή ολοκλήρωση μέσα από τις χρωματικές τους διαφοροποιήσεις. Έχουμε την δυνατότητα να τα μελετήσουμε και να ξεκλειδώσουμε το κάθε ένα από αυτά με σκοπό να τα ενοποιήσουμε ενισχύοντας έτσι την πνευματικότητά μας και την ενεργειακή μας δύναμη για τις «αστρικές» μας περιπλανήσεις.

Τα Τσάκρας σχηματίζονται στην σύνδεση τριών ενεργειακών πηγών που βρίσκονται στην Σπονδυλική Στήλη, με το κάθε ένα να βρίσκεται στην κάθε πλευρά του κεντρικού καναλιού του Shushumna. Τα Τσάκρας συλλέγουν Ζωτική ενέργεια (Prana) την μεταμορφώνουν και την μεταβιβάζουν σε ολόκληρο το αιθερικό σώμα. Το φυσικό μας σώμα δεν θα μπορούσε να υπάρχει δίχως αυτά διότι λειτουργούν ως πύλες για την ροή της ενέργειας και της ζωής στο φυσικό μας σώμα.

Κάθε Τσάκρα είναι συνδεδεμένο με ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος και ένα συγκεκριμένο όργανο που το προμηθεύει με την ενέργεια που απαιτείται για να λειτουργήσει. Επιπλέον αφού το κάθε φυσικό όργανο έχει και το αντίστοιχό του στο αιθερικό και αστρικό επίπεδο, το κάθε τσάκρα ανταποκρίνεται σε μία συγκεκριμένη πτυχή της ανθρώπινης συμπεριφοράς και εξέλιξης. Τα κυκλικά σπειροειδή κέντρα ενέργειας διαφέρουν σε μέγεθος και λειτουργικότητα από άτομο σε άτομο. Δονούνται σε διαφορετικά επίπεδα, κάτι που σχετίζεται με το επίπεδο συνειδητότητας του ατόμου και την ικανότητά του να ενσωματώνει τα χαρακτηριστικά των τσακρας στην καθημερινή του ζωή ή τις αστρικές εξερευνήσεις του. Τα κατώτερα Τσάκρας σχετίζονται με τις θεμελιώδεις ανάγκες και συναισθήματα διότι η ενέργεια δονείται σε χαμηλότερη συχνότητα και για αυτό είναι πυκνότερα από την φύση τους. Οι λεπτότερες ενεργειακές ροές των Ανώτερων Τσάκρας σχετίζονται με την ανώτερη πνευματική ιδιότητα του Αιθερικού σώματός μας.

Το ξεκλείδωμα της ροής της ενέργειας μέσα από τα Τσάκρας μας καθορίζει την πνευματική μας υγεία και ισορροπία. Η εκτενής γνώση αυτού του ενεργειακού συστήματος μας βοηθά στην απόκτηση της απαιτούμενης ενεργειακής ισορροπίας μα και της φυσικής ευεξίας. Όλα τα Συστήματα Διαλογισμού και η Γιόγκα αναζητούν αυτή την ισορροπία της ενέργειας αγνοποιώντας τα κατώτερα Τσάκρας οδηγώντας την ενέργεια προς τα άνω.

Για να επιτύχουμε την πλήρη ενεργειακή συνειδητότητα και την ενσυναίσθηση με την φυσική και Πνευματική μας φύση θα πρέπει οι πυκνότερες χαμηλές ενέργειες να εναρμονιστούν με τις λεπτότερες των Ανώτερων ενεργειακών κέντρων.

Κάθε ενεργειακό κέντρο έχει μία ολοκληρωμένη λειτουργικότητα για την δημιουργία της ενεργειακής ισορροπίας. Μέσα από την μελέτη του Πνευματικού εαυτού μπορούμε να επιτύχουμε την Πνευματική εξέλιξη και άρα να εξερευνήσουμε εκτενέστερα τα βαθύτερα μυστικά των πνευματικών κόσμων.

Οι ιδιότητες των Τσάκρας

Το πρώτο από τα επτά ενεργειακά κέντρα, το Muladhara είναι το πυκνότερο από όλα τα υπόλοιπα. Το κύριο χρώμα του συγκεκριμένου Τσάκρα είναι το Κόκκινο, που είναι και το εντονότερο χρώμα από όλα τα υπόλοιπα. Οι ερευνητές που θα μάθουν την σημασία του Κόκκινου Τσάκρα θα ανακαλύψουν και το δεύτερο, λιγότερο γνωστό χρώμα που βρίσκεται στο κέντρο αυτού του Τσάκρα.

Το δεύτερο από τα Τσάκρας ονομάζεται Svadhisthana και είναι πορτοκαλί χρώματος. Οι ενεργειακές ιδιότητες του Τσάκρα αυτού είναι η δημιουργικότητα και τα συναισθήματα.

Το Τσάκρα του Ηλιακού Πλέγματος, το Manipura κίτρινου χρώματος. Πρόκειται για το κέντρο του Πνευματικού εγώ μας που έχει το χρώμα του ήλιου και η πνευματική του ιδιότητα είναι η διάνοια.

Το τέταρτο Τσάκρα, αυτό της καρδίας που ονομάζεται Anahata είναι πράσινου χρώματος. Πρόκειται για το χρώμα της επούλωσης, της ισορροπίας και της Ηρεμίας. Το Τσάκρα αυτό επιφέρει την ολότητα του πνευματικού εαυτού και πρόκειται για την απόχρωση που ενυπάρχει στην ίδια την φύση.

Το Τσάκρα του Λαιμού, το Vishuddha είναι μπλε χρώματος. Είναι το ένα από τα τρία πρωταρχικά χρώματα. Οι ενεργειακές ιδιότητες του εν λόγω ενεργειακού κέντρου είναι η επικοινωνία και πρόκειται για το χρώμα που χρησιμοποιείται για να καταπραυνθεί η ψυχή και να επέλθει η πνευματική γαλήνη.

Το Τσάκρα Τρίτο μάτι, που ονομάζεται Ajna είναι το ενεργειακό κέντρο της 6ης αίσθησης και είναι μωβ χρώματος. Το ενεργειακό κέντρο του Τρίτου Ματιού απελευθερώνει την συνειδητότητα και φέρνει ενσυναίσθηση των ανώτερων αστρικών πεδίων, συνδέοντας τον Αιθερικό εαυτό με τον Πνευματικό κόσμο.

Τέλος, το Βασιλικό Τσάκρα, το Στέμμα που ονομάζεται Sahasrara είναι βιολετί χρώματος, χρώμα που συνδέεται με την Κοσμική Συνειδητότητα και Ενότητα. Είναι ένα ενωτικό Τσάκρα, το Τσάκρα της Ενοποίησης με το Όλον και την Συμπαντική Πνευματικότητα. Η Ενέργεια του Κέντρου αυτού είναι άκρως θεραπευτική και ολοκληρώνει τον ενεργειακό κύκλο των Loci του Αιθερικού Σώματός μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου