Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Στο «ωθήσατε» της ζωής σου, είσοδο να έχουν μόνο οι σημαντικοί

Στη ζωή μας έχει σημασία το ποιους συναναστρεφόμαστε, σε ποιους επιτρέπουμε να περάσουν το κατώφλι της ζωής μας. Ευτυχώς, δεν είναι όλοι ευπρόσδεκτοι. Ευτυχώς γιατί λίγοι άνθρωποι θα μας καταλάβουν στ’ αλήθεια, με λίγους θα επικοινωνήσουμε ουσιαστικά και βαθιά.

Δεν έχει σημασία ο αριθμός, το πλήθος, η ποσότητα, αλλά η ποιότητα. Αυτό τους ξεχωρίζει από διάφορους άλλους ανθρώπους. Ορισμένα δικά τους χαρακτηριστικά που «έρχονται» και ενώνονται σαν παζλ με τις δικές μας ωραίες αρετές, δημιουργώντας τους πιο όμορφους συνδυασμούς. Αυτοί οι άνθρωποι ξεχωρίζουν γιατί έχουν χαρακτηριστικά που όλοι θα ήθελαν.

Τους διακρίνει μια όρεξη για ζωή, μία επιθυμία να γευτούν τη ζωή με τα ωραία και τα άσχημα. Μία ζεστασιά, μία προθυμία να σου δώσουν μία αγκαλιά είτε τη ζητήσεις είτε όχι, και η αγκαλιά τους είναι η δύναμή τους και η δύναμή σου ταυτόχρονα. Ξεχωρίζουν γιατί έχουν μία κατανόηση σε όσα εκφράζεις και όσα σκέφτεσαι, αρνητικά ή θετικά, και είναι διαθέσιμοι να τα ακούσουν όλα, γιατί γνωρίζουν ήδη πως στη ζωή είναι παρόντα και τα δύο και δεν ακούν επιλεκτικά το ένα ή το άλλο.

Ξεχωρίζουν γιατί τελικά θέλουν πραγματικά να δώσουν χρόνο από τον χρόνο τους σε εσένα, πιστεύοντας πως αυτό είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν. Θέλουν να γίνεις εσύ η προτεραιότητά τους παρά το δικό τους φορτωμένο πρόγραμμα. Είναι άνθρωποι που μπορείς να βασιστείς πάνω τους. Είναι αυτοί που για χάρη σου θα γίνονταν, χωρίς δεύτερη σκέψη, τα βράχια για να πιαστείς και να προστατευτείς από τα κύματα.

Στα μάτια τους, στο χαμόγελό τους φαίνεται η αγάπη τους για εσένα, η διάθεση να μοιραστείτε χρόνο, στο νεύμα τους που σιωπηλά σου λένε «προχώρα κι άλλο, μπορείς», που σε ενθαρρύνουν να ονειρεύεσαι περισσότερο, γιατί στα όνειρά μας δεν χωράνε εκπτώσεις, που σε παρακινούν να φτάσεις ψηλότερα, που είναι οι πιο μεγάλοι και ένθερμοι θαυμαστές σου. Σε τέτοιους ανθρώπους να ανοίγουμε την πόρτα, να λέμε «παρακαλώ περάστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου