Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Αξίζεις την αγάπη που προσπαθείς συνεχώς να προσφέρεις σε όλους τους άλλους

Αν κάποιος σου έδινε την ευκαιρία, θα ήσουν το φωτεινότερο αστέρι στον ουρανό του. Αν κάποιος απλά σου έδινε την ευκαιρία, θα ήσουν εκείνο το πάθος που καταλήγει εθιστικό, ακόρεστο• και η ικανότητά σου να φροντίζεις θα ήταν απεριόριστη.

Όμως, και θα το μάθεις με τον σκληρό τρόπο – δεν πρόκειται να εκτιμήσουν όλοι το γεγονός ότι υπάρχει ένας ολόκληρος γαλαξίας που ζει στην άκρη των χειλιών σου. Θα υπάρχουν άνθρωποι που θα απεχθάνονται την πικρή γεύση του καφέ στο ξύπνημά τους, εκείνοι που θα προτιμούν να είναι μόνοι τους όταν είναι άρρωστοι. Θα υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα θέλουν να κοιμούνται μαζί σου, άνθρωποι που θα μπερδέψουν τα συναισθήματα με την τρέλα, την ευαισθησία σου με την ανουσιότητα.

Θα υπάρξουν άνθρωποι που δεν θα μπορούν να αντέξουν όλη την αγάπη που είσαι ικανός/η να τους δώσεις. Θα παλεύουν με το μέγεθος της τρυφερότητάς σου• θα προσπαθήσουν να ανοίξουν όσο περισσότερο γίνεται την καρδιά σου, να σε πλάσουν μέχρι να ταιριάξεις στο είδος και στο μέγεθος των αναγκών τους.

Θα σου πουν ότι είσαι υπερβολικός – πολύ έντονος, μαλακός, και εσύ θα πρέπει να απομακρυνθείς. Θα πρέπει να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου πως όταν δεν χωράς στην αγκαλιά τους, δεν είναι επειδή είσαι πολύ μεγάλος, πολύ ελεύθερος, πολύ απελευθερωμένος, είναι επειδή δεν ήταν απλά γραφτό να σε κρατήσουν σε αυτή.

Αξίζεις την αγάπη που συνεχώς προσπαθείς να δώσεις σε όλους τους άλλους. Είσαι ένα σπάνιο είδος, λάμποντας σε έναν κόσμο που δεν καταλαβαίνει πάντα τι σημαίνει να αγαπάς έντονα.

Αξίζεις να βρεις κάποιον που δεν σου ζητά να μειώσεις την έντασή σου, που ενθουσιάζεται από το μέγεθος της προσφοράς και του πάθους που καίει μέσα σου. Αξίζεις να βρεις κάποιον που το μόνο που θα θέλει είναι να προσθέσει στη φωτιά σου, κάποιον που θα χρησιμοποιεί τη δική του καρδιά για να ενισχύει το πάθος σου, που θα θεριεύει τη φλόγα σου.

Μέχρι τότε, χρησιμοποίησε τον κόσμο σου ως προσάναμμα και τις εμπειρίες σου ως κάρβουνα. Μεγάλωσε την αγάπη σου και ποτέ μην κατευνάζεις το πάθος σου, ποτέ μη σβήσεις αυτό το φως.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου