Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Πήγαινε κόντρα σε όλους κι όλα για να ξαναβρεις την ψυχή σου

Σχετική εικόναΣήμερα θα μιλήσουμε για σένα άνθρωπε!
Θα μιλήσουμε για την κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο και για τα ταραγμένα μυαλά που επικρατούν γύρω μας.

Κοινωνικά και ψυχικά ένας άρρωστος κόσμος του σήμερα. Επικρατεί παντού ο φόβος, ο τρόμος, το άγχος, η στεναχώρια και η νευρικότητα.

Βλέπεις ο κόσμος (ξ)έχασε την ελπίδα και το χαμόγελο και διάλεξε στα τυφλά άλλους φίλους για παρηγοριά.

Περπατάς στο δρόμο και βλέπεις τους διαβάτες να περνούν σκεφτικοί, μα το κεφάλι πάντα σκυφτό, τα μάτια πάντα χαμηλά. Προσπαθείς να νιώσεις τον καθένα ξεχωριστά προσπαθώντας να καταλάβεις τι συμβαίνει και τι είναι αυτό που τον βασανίζει. Ανθρωπιά!

Για κάποιους παραμένει άγνωστη η λέξη, μα και στους περισσότερους ελάχιστη έμεινε.
Κλειστές οι ψυχές των ανθρώπων, άθελά τους, σέρνονται έρμαια όλων όσων κατάφεραν να τους πείσουν πως αυτό είναι!

“Άνθρωποι”…τους νόμιζαν για δυνατούς, μα στάθηκαν αδύναμοι. Άνθρωπε, ήρθε η ώρα να καταλάβεις πως το πιο ισχυρό όπλο πάνω στη γη το έχεις εσύ και είναι το μυαλό σου! Σκέψου απλά και μη δειλιάζεις! Η ψυχή σου σε κρατάει ζωντανό, το κορμί σου την κρύβει, την σκεπάζει, την προστατεύει.

Σήκωσε ανάστημα άνθρωπε! Ξύπνα και βγες από τη λήθη! Κόντρα πήγαινε μ ’ακούς; Κόντρα σε όλα εκείνα που προσπαθούν να σου περάσουν. Αυτοί μελέτησαν πριν από σένα, μα να θυμάσαι πως ακόμη προλαβαίνεις και μπορείς να τους νικήσεις, γιατί απλά το έκαναν χωρίς εσένα. Αν είμαστε εμείς τα πιόνια σε μια παρτίδα σκάκι, που δεν επιλέξαμε, μην σε τρομάζει ο βασιλιάς, είμαστε περισσότεροι και κρατάμε μια ελπίδα βασίλισσα ακόμη. Και θα κερδίσουμε, θα δεις!

Διώξε τη μιζέρια και την ανασφάλειά σου. Διώξε ό,τι σε βασανίζει. Προχώρα και συνέχισε να δημιουργείς και να γίνεσαι καλύτερος όσο ζεις. Όσο θα είσαι ζωντανός θα μάθεις να παλεύεις, να πολεμάς, να μην σταματάς ποτέ και να μην σε σταματάει τίποτε. Γίνε ατσάλι και φωτιά και διέλυσε ό,τι σε εμποδίζει, ό,τι σε δηλητηριάζει.!

Θα τα καταφέρεις…το πιστεύω! Μάθε να ζεις με ό,τι σου παρέχει η ζωή. Είσαι πιο δυνατός από όσο φαντάζεσαι.

Μα πάνω απ΄ όλα μάθε να είσαι ελεύθερος!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου