Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι είναι ήδη πιασμένοι

Αποτέλεσμα εικόνας για Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσοΟι συγκρίσεις σου φέρνουν δυσαρέσκεια; Το να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους μπορεί να μας κάνει πολύ δυστυχισμένος. Ένας φιλος μου είπε κάποτε, «Η σύγκριση είναι ο κλέφτης της χαράς».

Αυτό είναι κάτι που μου έμεινε. Αγωνίζονται μία πάνω και μια κάτω με την χαμηλή αυτοεκτίμηση μου για ολόκληρη τη ζωή μου, και σχεδόν συνεχώς συγκρίνω τον εαυτό μου σε άλλους ανθρώπους.

Τους βλέπω πιο ωραίους από μένα, σε καλύτερη φόρμα, πιο ευτυχισμένους, με καλύτερη ζωή, πιο πλούσιους, με καλύτερα ρούχα ... και ο κατάλογος συνεχίζεται. Αυτές οι συγκρίσεις δεν κάνουν τη ζωή μου καθόλου καλύτερη. Στην πραγματικότητα, με λυπούν και να εστιάζω ακόμη περισσότερο σε μένα.

Έπεσα πάνω σε μια φράση του Όσκαρ Ουάιλντ προ ημερών, που δεν είχα ακούσει εδώ και αρκετό καιρό: «Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι είναι ήδη πιασμένοι». Αυτή είναι μια καθημερινή πρόκληση για όσους από εμάς έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση, αλλά επικεντρωθείτε στα μέρη του εαυτού σας που σας αρέσουν. Εργαστείτε στο να αποδεχτείτε τον εαυτό σας για τα ελαττώματα τα οποία δεν ελέγχετε. Η ζωή θα ήταν απίστευτα βαρετή, αν ήμασταν όλοι το ίδιο. Να είστε αυτός ο οποίος φτιαχτήκατε να είστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου