Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

H NASA ετοιμάζεται να κατασκευάσει τα πρώτα διαμερίσματα ...για το διάστημα!

Τη σύμπραξη ιδιωτικών εταιρειών για την κατασκευή διαμερισμάτων για τους αστροναύτες που θα εξερευνήσουν τον Γαλαξία και άλλους πλανήτες, ζητά η NASA!

Μέχρι στιγμής, έχει έρθει σε επαφή με έξι εταιρείες που έχουν έδρα τις ΗΠΑ, για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη αυτών διαμερισμάτων στο βαθύ Διάστημα. Η σύμπραξη που ζητείται, είναι στο πλαίσιο του προγράμματος ερευνών στον τομέα των τεχνολογιών, NextStep-2.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2015, με στόχο να φέρει τους επιστήμονες και τις ιδιωτικές εταιρείες μαζί, για να αναπτύξουν την επόμενη γενιά τεχνολογιών εξερεύνησης του διαστήματος.

Η NASA προσέφυγε σε ιδιωτικές εταιρίες για να δημιουργηθούν στη Γη πρωτότυποι χώροι οικοτόπων, που μπορεί μια μέρα να γίνουν τα σπίτια για τους αστροναύτες, οι οποίοι θα είναι επιφορτισμένοι με τη διερεύνηση των εξωτερικών ορίων του ηλιακού μας συστήματος και πέρα από αυτό.

Το έργο είναι εξαιρετικά πολύπλοκο, δεδομένου ότι οι οικότοποι όχι μόνο θα πρέπει να κρατήσουν ζωντανούς τους αστροναύτες σε κάποιο αρκετά εχθρικό περιβάλλον, αλλά θα πρέπει επίσης να τους παρέχει αρκετές εγκαταστάσεις για την εκτέλεση πειραμάτων.

«Ένας αποτελεσματικός οικότοπος θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα χώρο διαμονής συν μια ολοκληρωμένη σειρά πολύπλοκων συστημάτων και συστατικών που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, περιβαλλοντικό έλεγχο και συστήματα υποστήριξης της ζωής, μετριασμό ακτινοβολίας, παρακολούθηση των τεχνολογιών πυρασφάλειας, και της υγείας του πληρώματος», δήλωσε ο αξιωματούχους της NASA.

Τα πρωτότυπα ενδιαιτήματα στο έδαφος θα επιτρέψουν στη NASA και τους συνεργάτες της να αξιολογήσουν όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για του διαστημικούς οικοτόπους. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό πως θα είναι ακριβώς ο σχεδιασμός του, όμως σύντομα η διαδικασία κατασκευής θα αρχίσει να παίρνει μορφή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου