Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Μπορεί το σεξ να απαλύνει τον πόνο;

Νέα έρευνα δείχνει ότι το καλύτερο αναλγητικό είναι το σεξ!

Την επόμενη φορά που θα αισθανθείς το κεφάλι σου έτοιμο να σπάσει από τον πόνο μάλλον θα πρέπει να αφήσεις στην άκρη τα παυσίπονα και να πιάσεις τον αγαπημένο σου, καθώς σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cephalalgia , ο πονοκέφαλος μπορεί να περάσει κάνοντας σεξ.

Ερευνητές στο πανεπιστήμιο Μίνστερ στης Γερμανία εξέτασαν τις περιπτώσεις 800 ασθενών με ημικρανία και άλλων 200, οι οποίοι έπασχαν από μια σπάνια πάθηση (επηρεάζει το 1% του πληθυσμού) που αποτελείται από ξαφνικούς επώδυνους πονοκεφάλους. Ο κάθε συμμετέχων ρωτήθηκε για την σεξουαλική του ζωή και αποδείχθηκε πως υπήρχε σχέση με τον ρυθμό των συμπτωμάτων του. 

Τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά καθώς το 60% των συμμετεχόντων που έπασχαν από ημικρανίες ανέφεραν πως το σεξ συνέβαλε στην μείωση των συμπτωμάτων. Αυτά τα νέα είναι ιδιαίτερα καλά για τις γυναίκες καθώς το 70% των ανθρώπων που πάσχουν από ημικρανίες βρίσκεται στον γυναικείο πληθυσμό. Από την άλλη το 37% των ατόμων που έπασχε από το σύμπλεγμα πονοκεφάλων που αναφέραμε παραπάνω απάντησε πως επίσης είδε βελτίωση στα συμπτώματά του μετά από την σεξουαλική πράξη.

Σημασία δεν έχει η στάση, η ώρα ή οτιδήποτε άλλο, μας ενημερώνει η έρευνά απλά το θέμα είναι να επιτευχθεί ο οργασμός. Το 43% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως η βελτίωση εμφανίστηκε αμέσως μετά το τέλος του σεξ ενώ το 18% δήλωσε πως ένιωσε την μεγάλη αλλαγή ακριβώς εκείνη την στιγμή που γνώρισε τον μεγάλο οργασμό.

Ο λόγος για τον οποίο το σεξ βοηθά στην αντιμετώπιση των πονοκεφάλων είναι κάπως ασαφής. Παρόλα αυτά ο Donald Penzien, διευθυντής της κλινικής Κεφάλι και Πόνος στο ιατρικό κέντρο του πανεπιστημίου στο Μισισιπή, και καθηγητής στο τμήμα Ψυχολογίας, εξηγεί πως οι φυσικές ουσίες που απελευθερώνονται κατά την σεξουαλική πράξη όπως η ντοπαμίνη, οι ενδορφίνες και η σεροτονίνη αυξάνουν την ευχαρίστηση αλλά και μειώνουν την αίσθηση του πόνου.

Ο Penzien συνεχίζει λέγοντας πως τα οφέλη που επιφέρει το σεξ στην ίαση της κεφαλαλγίας είναι τόσο σημαντικά όσο και τα δυνατότερα φάρμακα που υπάρχουν αυτή την στιγμή!

Γι αυτό την επόμενη φορά που θα σε πιάσει πονοκέφαλος σκέψου να πράξεις λίγο διαφορετικά από το να πάρεις ένα παυσίπονο…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου