Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Η άρρωστη ψυχολογία του ανθρώπου


Φαίνεται πώς η μεγαλύτερη απειλή για αυτόν τον κόσμο δεν είναι ο θάνατος από έλλειψη τροφής και νερού, ούτε από κάποιον μακρινό αστεροειδή που θα εξαφανίσει ολόκληρη τη ζωή, ούτε από κάποιον θανατηφόρο ιό, ούτε από κάποια άλλη φυσική καταστροφή!
 
Οι πόλεμοι, οι παραδόσεις, οι θρησκείες, τα οργανωμένα εκπαιδευτήρια συμμόρφωσης και ανεκτικότητας, είναι υπεύθυνα για έναν άνθρωπο εσωτερικά πολύ άρρωστο και ανεύθυνο, αδιάφορο χωρίς ευαισθησία για το έδαφος που βαδίζει...
 
Στον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου κυριαρχεί η σύγκρουση, όπως σε ένα ηφαίστειο, που συνεχώς θα καίγεται εσωτερικά!
  
Είμαστε τόσο υγιείς στις ανακαλύψεις τεχνολογικών θαυμάτων αλλά τόσο βαθιά, εσωτερικά μολυσμένοι, στην ανακάλυψη της υγείας στο μικρόκοσμό μας.
 
Φαίνεται πως η σημερινή κοινωνία που συνεχώς μολύνει τον πυρήνα των ατόμων της, τα καθιστά ανίκανα για ορθές σκέψεις, ώστε να είναι ελεύθερες από τα πολιτικά,θρησκευτικά,κοινωνικά και ατομικά υποδείγματα.

Ο ψυχολογικός εγκλεισμός φέρνει τη βία, αποσύροντας κάθε δημιουργική ευαισθησία, και εκφυλίζοντας όλη τη κοινωνία σπρώχνοντάς τη στα σύμβολα και στις πίστεις, έτσι ώστε να είναι πάντα φοβισμένη και διαιρεμένη!
 
Η Μεγαλύτερη ασυνείδητη Απειλή που ακόμα ο Άνθρωπος δεν έχει κατανοήσει και δείχνει να αδιαφορεί μάλιστα επιδεικτικά, και σε αυτήν θα οφείλεται προφανώς η Εξαφάνισή του , είναι όχι οι φυσικές καταστροφές, αλλά η Άρρωστη ψυχολογική του κατάσταση, ο πυρήνας του, οτιδήποτε φτάνει ή φεύγει από εκεί είναι και αυτό μολυσμένο και καταδικασμένο στη μιζέρια, στη πονηριά, στην έλλειψη νοημοσύνης, που είναι ο Αληθινός Ναός της υγείας του Νου, φέρνοντας πάντα τη νέα ανθοφορία τις στιγμές που δεν το περιμένεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου