Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Benson Ford: Το πλοίο που έριξε άγκυρα και μετατράπηκε σε πολυτελές σπίτι

Όποιος το δει, νομίζει ότι τον γελούν τα μάτια του.
Πως γίνεται ένα πλοίο να είναι ακουμπισμένο πάνω σε ένα λόφο; Όχι μόνο γίνεται, αλλά το περιβάλλει και μία θαυμάσια ιστορία.

Το Benson Ford άνηκε στη γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία και από το 1924 που ναυπηγήθηκε, μετέφερε σιδηρομεταλλεύματα για λογαριασμό της.

Αργότερα, ο ίδιος ο Χένρι Φορντ το ανασχεδίασε εσωτερικά, μετατρέποντάς το σε προσωπικό του σκάφος, εσωτερικά επενδεδυμένο με ξύλο καρυδιάς, στο οποίο φιλοξενούσε συχνά τον Τόμας Έντισον.

Το 1985, και αφού το Benson Ford, είχε μείνει σε αχρηστία για τέσσερα χρόνια, ο νέος ιδιοκτήτης τους το έκοψε στη μέση και με τη βοήθεια γερανού μετέφερε το πάνω μέρος του στην κορυφή ενός βράχου, θεωρώντας ότι θα το εκμεταλλευόταν εμπορικά ως ξενοδοχείο.

Η πολυπόθητη άδεια όμως δεν ήρθε ποτέ και αναγκάστηκε κι αυτός με τη σειρά του να το πουλήσει το 1992 στην οικογένεια Kaspar.

Πατέρας και υιός Kaspar το ανακαίνισαν με τη σειρά τους, ώστε το πλοίο να παρέχει όλες τις ανέσεις ενός πολυτελούς σπιτιού, όπως master κρεβατοκάμαρες, game room, γκαράζ, κουζίνα-έργο τέχνης και 4 μπάνια.

Και όλα αυτά, με θέα στη λίμνη, την οποία αγναντεύουν μέσα από τα φινιστρίνια και την κουπαστή του σπιτιού τους.

 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου