Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Αστρική Προβολή, Μόρα και Υπνική Παράλυση

Αστρική Προβολή, Μόρα και Υπνική Παράλυση: Τι συμβαίνει στα φωτεινά όνειρα που εμπεριέχουν μέσα τους κάτι «φωτεινότερο» από την συνήθη εμπειρία ενός φωτεινού ονειρέματος; Εκείνα που είναι σχεδόν αληθινά, αντικατοπτρίζοντας σχεδόν πλήρως το πραγματικό φυσικό περιβάλλον, φαίνεται πως αποκαλύπτουν την διεργασία της μετατόπισης της Συνειδητότητας από το Φυσικό σώμα σε ένα «λεπτοφυές» πεδίο.

Αυτή η υπόθεση εμπεριέχεται στις διδαχές της Θεοσοφικής Παράδοσης και των πιό σύγχρονων μορφών της, συμπεριλαμβάνοντας τον Robert Monroe καθώς και άλλους Συγγραφείς: Η Συνειδητότητα όντως αποχωρίζεται το σώμα αναφέρουν, κατά κάποιο τρόπο μετουσιωμένη σε αιθερική ή αστρική ουσία που σχηματίζεται από μία φίνα ύλη μεταξύ της φυσικής ύλης και της ενέργειας. Είναι μία πεποίθηση που προέρχεται από τους αρχαίους πολιτισμούς και τον Μυστικισμό της Ελλάδας, της Αιγύπτου καθώς και της ύστερης Ευρωπαϊκής Λαογραφίας με την μορφή ενός αποσπώμενου πνευματικού διπλού.

Η Λογοτεχνία και τα συγγράμματα για την Αστρική Προβολή διαθέτει αρκετά αξιόλογα βιβλία, και ίσως ένα από τα καλύτερα να είναι το κλασικό The Projection of the Astral Body του 1929 που έγραψαν οι Sylvan Muldoon και Hereward Carrington, μία εξαιρετική συνεργασία μεταξύ ενός ανθρώπου που είχε πολύ συχνές εμπειρίες Αστρικής Προβολής και ενός Ψυχικού ερευνητή που ταξινόμησε και κατέγραψε τις αστρικές εμπειρίες σε ένα θεωρητικό αλλά και επιστημονικό πλαίσιο. Φυσικά όμως υπάρχουν πολλά ακόμη (και πιο σύγχρονα) αξιόλογα βιβλία πάνω στο ζήτημα, με τον οδηγό του Robert Bruce “Astral Dynamics” να παρέχει χρήσιμες πρακτικές πληροφορίες για όποιον ενδιαφέρεται να εντρυφήσει στο ζήτημα της Αστρικής προβολής.

Φαίνεται λοιπόν πως κατά την (τυχαία ή όχι) διάρκεια αυτής της εξαιρετικής εμπειρίας αρκετοί βιώνουν το απεχθές αίσθημα της Υπνικής παράλυσης, μία άκρως τρομακτική εμπειρία που στοιχειώνει συχνά ακόμα και ανθρώπους που κατά τα άλλα έχουν μία φυσιολογική ζωή που δεν ερευνά την μεταφυσική πλευρά και εμπειρίες όπως τα αστρικά ταξίδια. Πως συνδέονται όμως η Εμπειρία του Φωτεινού Ονειρέματος και του Αστρικού Ταξιδιού με την Υπνική παράλυση;

Για να προχωρήσουμε παρακάτω θα πρέπει να γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι η Υπνική Παράλυση: Ο Όρος Υπνική παράλυση αναφέρεται στην αίσθηση της ανικανότητας της κίνησης του ανθρώπινου σώματος κατά την διάρκεια του ύπνου (Σε ένα στάδιο που αποκαλείται Υπναγωγικό) ή κατά την διάρκεια του ξυπνήματος (στο Υπνοπομπικό Στάδιο). Αν και αρκετοί άνθρωποι έχουν την αίσθηση πως αυτή η τρομακτική εμπειρία διαρκεί αρκετή ώρα, είναι γεγονός πως δεν κρατά παραπάνω από μερικά μόλις δευτερόλεπτα, που μοιάζουν όμως με αιωνιότητα. Η Υπνική Παράλυση, αν και δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο είναι αρκετά παρεξηγημένη. Άτομα που βιώνουν την εμπειρία περιγράφουν συνδυαστικά τον τρόμο που επέρχεται τις στιγμές εκείνες. Το φαινόμενο όμως είναι πρακτικά ακίνδυνο και δεν μπορεί να επιφέρει βλάβες στην υγεία του ανθρώπου. Η μόνη αρνητική επίδραση που μπορεί να συμβεί είναι ο ψυχολογικός αντίκτυπος που μπορεί να επέλθει από την άγνοια και τον φόβο ή τις διεργασίες που σχετίζονται με την εμπειρία της Υπνικής Παράλυσης, που προηγείται συνήθως της εμπειρίας που αποκτά το άτομο μέσα από την Αστρική Προβολή. Ένα φαινόμενο (Υπνική Παράλυση) που μπορεί να διεγείρει τον φόβο για τον θάνατο ή την φοβία ύπαρξης και στοιχειώματος από «Δαιμονικές Οντότητες».

Υπνική Παράλυση & Μόρα: Η Σύνδεση με την Αστρική Προβολή

H Αστρική Καταληψία (Η αίσθηση της Παράλυσης) εμφανίζεται όταν το άτομο κατανοεί πως το αστρικό του σώμα αποχωρίζεται ή επιστρέφει στο φυσικό σώμα, ή και κατά την διάρκεια που τα δύο σώματα παύουν να είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα. Σε αυτή την περίπτωση το άτομο αισθάνεται πως βρίσκεται μέσα στο σώμα όμως το Φυσικό σώμα δεν ανταποκρίνεται στις εντολές του Νου λόγω της απώλειας ευθυγράμμισης. Φαίνεται πως ο καλύτερος τρόπος για να εξομαλύνουμε αυτή την τρομακτική εμπειρία της Υπνικής Παράλυσης είναι να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που παρουσιάζεται μέσα από την έλλειψη ευθυγράμμισης των δύο σωμάτων για να απελευθερώσουμε πλήρως το αστρικό σώμα από το φυσικό, βιώνοντας την Αστρική Προβολή. Κάτι τέτοιο θα επιτρέψει στο άτομο να κατανοήσει μερικές πτυχές της Μη – Φυσικής Πραγματικότητας, παρέχοντας επίσης ένδειξης ύπαρξης ζωής πέρα από την ύπαρξη του Φυσικού Σώματος.

Αυτό το τρομερό αίσθημα της Υπνικής παράλυσης έχει απεικονιστεί (μεταφέροντας επίσης τους φόβους περί δαιμονικής κατάληψης) από το Ζωγραφικό έργο του 1781 “The Nightmare” από τον Gothic Ζωγράφο Fuseli που απεικόνισε ένα δαιμονικό άλογο που παρακολουθεί ένα incubus να κάθεται πλακώνοντας το στήθος μίας αβοήθητης γυναίκας. Στην Ελλάδα το φαινόμενο προσδίδεται στην εμφάνιση της Σκοτεινής Μόρας (Που συνδέεται με την εμπειρία της Υπνικής Παράλυσης μα διαθέτει και άλλες σκοτεινές προεκτάσεις, συνδεόμενοι με τις παραφυάδες που απορρέουν από τις πύλες των παράλληλων διαστάσεων και τους Σκιανθρώπους) αλλά πρόκειται για ένα παγκόσμιο γεγονός, παρακολουθώντας τις λαογραφικές παραδόσεις ανά τον κόσμο. Στην Τουρκία αποκαλείται «Το Σκοτεινό Πιεστήριο» στην Αφρική «Ο Διάβολος που καβαλά την πλάτη σου», «Kanashibari» στην Ιαπωνία, με τις αναφορές να συνεχίζουν σχεδόν σε όλα τα κράτη της υφηλίου.

Αστρική Προβολή & Αστρική Καταληψία

Ενώ ένας αριθμός περιπτώσεων Υπνικής παράλυσης σχετίζονται με την ασθένεια της Ναρκοληψίας (Μία νευρολογική κατάσταση κατά την οποία ο ασθενής πέφτει σε ύπνωση δίχως να το επιδιώξει), ένας σχετικά μεγάλος αριθμός παραμένει ανεξήγητος επιστημονικά. Είναι εκείνες οι περιπτώσεις που ενδιαφέρουν τους ερευνητές της Αστρικής Προβολής, και που έχουν εδραιώσει την πεποίθηση πως η Υπνική Παράλυση είναι μία εμπειρία που συχνά επέρχεται με τον διαχωρισμό του Αστρικού σώματος από το φυσικό.

Ο Τεχνικός όρος για αυτό το αίσθημα της ακινησίας που δεν σχετίζεται με την Παθολογική Καταληψία και συνδέεται με την Αστρική Προβολή ονομάζεται Αστρική Καταληψία. Η Αστρική Καταληψία είναι ένα φαινόμενο που έχει την δυνατότητα να καταλύσει τις υπεραισθητικές αντιλήψεις του ατόμου. Μερικοί άνθρωποι που βιώνουν συχνά αυτή την εμπειρία την έχουν χρησιμοποιήσει προς όφελός τους για να επιτύχουν την συνειδητή Αστρική Προβολή.

Μία παγκόσμια έρευνα σχετικά με την Αστρική Προβολή που διεξήχθη από την Διεθνή Ακαδημία Συνειδητότητας (IAC), ενός οργανισμού δηλαδή που εξειδικεύεται στο πεδίο των Εξωσωματικών εμπειριών και τις παραφυσικές εμπειρίες, αποκάλυψε πως το 52.57% των ατόμων που επιτυγχάνουν Αστρική Προβολή, βιώνουν ταυτόχρονα και Υπνική Παράλυση.

Κλείνοντας το άρθρο για αυτό το μεγάλο ζήτημα της σύνδεσης της Αστρικής προβολής με την Υπνική παράλυση αξίζει να σημειώσουμε πως οι περιπτώσεις εκείνες που σχετίζονται με την Ναρκοληψία αφορούν την πραγματική ανικανότητα κίνησης του Φυσικού Σώματος, ενώ στην Αστρική Καταληψία η παράλυση που βιώνεται δεν είναι πραγματική, μα μονάχα η αίσθηση της ανικανότητας κίνησης του Φυσικού Σώματος, στοιχείο που είναι χρήσιμο για εκείνους που βιώνουν το τρομερό συναίσθημα της Υπνικής Παράλυσης δίχως να έχουν διερευνήσει ακόμη τα αίτια εμφάνισής του…

1 σχόλιο :

  1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΝΩΣΤΙΚΙΣΤΕΣ .ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ , ΟΜΙΛΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΖΕΣΑΙ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΑΣΤΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή