Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Η δύναμη του εσωτερικού ταξιδιού

Το εσωτερικό ταξίδι είναι ο λιγότερο ταξιδεμένος δρόμος και είναι για εκείνους που θέλουν να ξυπνήσουν στον πραγματικό κόσμο, έναν κόσμο γεμάτο με μεγάλες εμπειρίες και όμορφους ανθρώπους και που θέλουν να βρουν την ειρήνη μέσα τους που πολλοί θέλουν αλλά λίγοι έχουν.

Μπορεί να έχετε μια εσωτερική αίσθηση ότι προορίζεστε για περισσότερα από αυτά που κάνετε αυτή τη στιγμή. Είναι σαν να νιώθετε ότι κάτι δεν πάει καλά και θέλετε να ξεφύγετε από κάτι το οποίο δεν μπορείτε να εκφράσετε. Είναι σαν να ξέρετε ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ καλύτερα αλλά φαίνεται σαν να υπάρχει μια ομίχλη μπροστά σας. Όσο πιο σκληρά προσπαθείτε, τόσο πιο πυκνή γίνεται η ομίχλη. Είναι εκνευριστικό γιατί ξέρετε ότι υπάρχει ένα φως κάπου εκεί έξω.

Η κατανόηση είναι αυτή που αφορά το εσωτερικό ταξίδι.
Για εμένα είχε να κάνει με την κατανόηση του εαυτού μου, κάτι το οποίο κατά καιρούς μπορεί να μοιάζει παράδοξο. Συνήθιζα να είμαι στοργικός και καλός την μία στιγμή και την άλλη γινόμουν γκρινιάρης και κακοδιάθετος. Το να αρχίσω να κινούμαι πέρα από αυτή την ψευδαίσθηση, ήταν κάτι βαθύ και ουσιαστικό και βελτίωσε την ποιότητα της ζωής μου και της ζωής εκείνων δίπλα σε εμένα. Σε όλους τους τομείς, στον γάμο μου, στα παιδιά μου, στην ευημερία μου και την εσωτερική μου ειρήνη. Αυτό το ίδιο ταξίδι είναι διαθέσιμο και σε εσάς.

Πρέπει απλά να βρείτε το κουράγιο να απελευθερωθείτε. Να απελευθερωθείτε από τι; Από πολλά πράγματα, αλλά κυρίως προσδοκίες των άλλων για το ποιοι είστε. Από το πώς θα έπρεπε να ενεργείτε, από το πώς θα έπρεπε να σκέφτεστε, από αυτά που μας ταΐζουν τα μέσα ενημέρωσης, από αυτά που τρώμε και επηρεάζουν την υγεία μας, από το πώς είναι πραγματικά οι σχέσεις και το τι μας κάνει ευτυχισμένους. Από το πώς στα αλήθεια προχωράμε και λύνουμε διάφορα θέματα στις σχέσεις μας.

Κανείς δε διδάσκει το εσωτερικό ταξίδι στο σχολείο. Πολύ απλά δεν είναι μέρος του συστήματος ακόμα και αν θα έπρεπε. Κανείς δε σας μαθαίνει αυτές τις δεξιότητες. Πρέπει να πάτε και να τις βρείτε μόνοι σας.

Επομένως αν έχετε κουραστεί να σκοντάφτετε στο δρόμο σας με το να το κάνετε μόνοι σας και θέλετε να μάθετε περισσότερα, τότε απλά ακολουθήστε το καλά περπατημένο μονοπάτι που οι αρχαίοι πνευματικοί δάσκαλοι έχουν καθορίσει μέσα από αιώνες διδασκαλίας. Αυτό το μονοπάτι είναι εκείνο που οδηγεί στην Αφύπνιση. Της αυτογνωσίας και της ουσίας αυτού που είστε, της υπερπήδησης των ψεύτικων πεποιθήσεων και των ψεμάτων που λέτε στον εαυτό σας σχετικά με το πόσο σπουδαίοι είστε ή δεν είστε. Μόλις δείτε την αλήθεια, τότε όλα θα μπουν στη θέση τους και θα μάθετε πόσο σπουδαίοι είστε.

Πρέπει απλά να ανοίξετε τα μάτια σας και να δείτε τα πράγματα έτσι όπως είναι. Υπάρχει ένα μονοπάτι. Απλά ακολουθήστε το. Δε θα συμβεί μέσα σε μια νύχτα, αλλά το πρώτο βήμα είναι να αρχίσετε να προετοιμάζετε το μυαλό σας μέσω πράξεων, λόγων και πεποιθήσεων σε οτιδήποτε λέτε και σε αυτό που είστε. Έπειτα, όταν είστε έτοιμοι και θα έχετε κάνει αρκετή δουλειά για να ελευθερώσετε το μυαλό σας, θα συμβεί.

Η φώτιση. Αλλά όπως είπε ο Λάο Τσε: « Πριν την φώτιση κόψε ξύλα και κουβάλησε νερό. Μετά τη φώτιση κόψε ξύλα και κουβάλησε νερό».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου