Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Ποτέ δεν είναι αργά για να γίνεις καλύτερος

Κάνε κάτι. Μην μένεις αμέτοχος. Οι σκέψεις σου πρέπει να συμβαδίζουν με τις πράξεις σου. Χιλιάδες πράγματα συμβαίνουν γύρω μας, άσχημα, όμορφα και εμείς απλά τα κοιτάμε.

Επιτέλους άνθρωπε, κάνε τις σκέψεις σου πράξη! Δεν έχει σημασία αν κάνεις λάθος. Θα μάθεις μέσα απ’ αυτό. Κάνε αυτό που κρατά ζωντανό το χαμόγελο σου!

Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου και μάζεψε τα κομμάτια σου. Υποσχέσου πως δεν θα είσαι ποτέ ξανά αδιάφορος. Υποσχέσου πως θα αγαπάς τον εαυτό σου και θα τον φροντίζεις.

Σήκω άνθρωπε και πάρε τη ζωή στα χέρια σου, σε χρειάζεται. Ναι, η ζωή, ο κόσμος, σε χρειάζεται περισσότερο από ποτέ σήμερα. Άνοιξε μια στιγμή την τηλεόραση, βάλε ειδήσεις, δες όσα συμβαίνουν. Και μετά, υποσχέσου πως θα αγαπάς τη ζωή σου και θα την φροντίζεις. Και κυρίως, πως θα βοηθήσεις τον κόσμο αυτό να γίνει καλύτερος.

Πρόσεξε! Μην αρχίσεις τις δικαιολογίες. Ίσως εσύ μόνος να μην μπορείς να αποτρέψεις την καταστροφή, όμως αν εσύ επηρεάσεις άλλους να δράσουν κι αυτοί;

Τι σου στοιχίζει άλλωστε, να νοιάζεσαι τον κόσμο και τον εαυτό σου; Μόνο έτσι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Εμείς που παραπονιόμαστε ότι υπάρχουν πόλεμοι και καταστροφές, εμείς οι ίδιοι μένουμε πάντα αμέτοχοι.

Κι αν δεν μπορείς έμπρακτα να βοηθήσεις, τότε προσπάθησε τουλάχιστον να μοιραστείς με άλλους τις ιδέες σου και τα ιδανικά σου.

Μην το βάζεις κάτω ρε άνθρωπε. Μόνο εσύ μπορείς ν’ αλλάξεις τον κόσμο και να τον κάνεις όπως τον ονειρεύεσαι. Μην ακούς που λένε ότι είναι πια αργά. Ποτέ δεν είναι αργά να γίνουμε καλύτεροι. Ποτέ δεν είναι αργά να αγαπήσουμε. Άκου με, ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξουμε τον κόσμο μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου