Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Η ζωή είναι στ’ αλήθεια πολύ απλή, ό,τι δίνεις αυτό παίρνεις

Αυτό που πιστεύουμε για τον εαυτό μας γίνεται η πραγματικότητά μας. Πιστεύω πως ο κάθε άνθρωπος, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, είναι 100% υπεύθυνος για το καθετί που του συμβαίνει στη ζωή του, είτε καλό είτε κακό. Κάθε άνθρωπος δημιουργεί τις εμπειρίες του με τις σκέψεις και τις αισθήσεις του. Οι σκέψεις που κάνουμε και τα λόγια που προφέρουμε δημιουργούν τις εμπειρίες μας.
     
Δημιουργούμε τις καταστάσεις και ύστερα παραχωρούμε τη δύναμή μας στους άλλους, φορτώνοντας σ’ εκείνους την ευθύνη για τις απογοητεύσεις μας. Κανένας άνθρωπος, κανένας τόπος, κανένα πράγμα δεν ασκεί την παραμικρή δύναμη πάνω μας, γιατί είμαστε οι μοναδικοί κύριοι των σκέψεων μας. Δημιουργούμε τις εμπειρίες μας, την πραγματικότητά μας και οτιδήποτε περικλείεται σ’ αυτήν. Όταν δημιουργούμε ειρήνη, αρμονία και ισορροπία μέσα στο νου μας, τότε ειρήνη, αρμονία και ισορροπία θα συναντάμε παντού στη ζωή μας.
Ποιες από τις δύο φράσεις σου ταιριάζουν;
  • «Οι άνθρωποι προσπαθούν πάντα να με εξαπατήσουν».
  • «Όλοι οι άνθρωποι είναι πάντα πολύ φιλικοί».
Καθένα από αυτά τα πιστεύω οδηγεί σε εντελώς διαφορετικές εμπειρίες. Αυτό που πιστεύεις για τον εαυτό σου και τη ζωή δημιουργεί τη δική σου πραγματικότητα και τελικά συναντάς ανθρώπους που προσπαθούν να σε εξαπατήσουν, αν σου ταιριάζει η πρώτη φράση, ή ανθρώπους πολύ φιλικούς αν σου ταιριάζει η δεύτερη.
Μ’ άλλα λόγια, το υποσυνείδητό μας δέχεται ό,τι επιλέγουμε να πιστεύουμε. Αυτό σημαίνει πως εκείνο που πιστεύω για τον εαυτό μου και τη ζωή μου αποτελεί τη δική μου αλήθεια. Και έχουμε απεριόριστες επιλογές σκέψεων.
 
Η δύναμη του Σύμπαντος δε μας κρίνει και δε μας κριτικάρει ποτέ.
Απλώς μας δέχεται με τη δική μας αξία και ύστερα αντανακλά τις πεποιθήσεις μας στη ζωή μας. Αν θέλεις να πιστεύεις πως η ζωή είναι μοναξιά και πως κανείς δε σ’ αγαπά, τότε αυτό θα συναντάς πάντα στον κόσμο σου.
Αν όμως επιθυμείς να αποδιώξεις αυτή την πεποίθηση και να βεβαιώσεις τον εαυτό σου πως: «Η αγάπη βρίσκεται παντού και εγώ αξίζω να δίνω και να παίρνω αγάπη», τότε να επιμείνεις σ’ αυτή σου τη βεβαιότητα και να την επαναλαμβάνεις συχνά, ώστε να γίνει η δική σου αλήθεια. Τότε καινούριοι άνθρωποι γεμάτοι αγάπη θα μπουν στη ζωή σου, όσοι βρίσκονται ήδη γύρω σου θα σ’ αγαπήσουν περισσότερο κι εσύ θα δεις τον εαυτό σου να εκφράζεται με μεγαλύτερη αγάπη για τους άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου