Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Ο Μυστήριος Θεός: Αποκαλύπτοντας το Βάθος της Ύπαρξης

Στη γαλήνια αγκαλιά της Ολοκληρωμένης Εσωτερικής Σιωπής βρίσκεται το κλειδί για να αντιληφθούμε πραγματικά την ουσία αυτού που συμβαίνει γύρω μας. Αυτή η απόλυτη ακινησία, χωρίς καμία δραστηριότητα, δεν είναι μια μυστικιστική κατάσταση που επιτυγχάνεται μέσω μυστικών πρακτικών. Μάλλον, είναι μια συνειδητή απόφαση, μια εκδήλωση βούλησης. Για να καταλάβουμε, να ακούσουμε, να δούμε καθαρά, πρέπει να είμαστε ακίνητοι. Αυτή η απόφαση να είσαι ακόμα πηγάζει από το Βάθος του Είναι, αντιπροσωπεύοντας μια βαθιά στάση παρά μια δραστηριότητα σκέψης ή εγώ. Η διακοπή των εξωτερικών δραστηριοτήτων δεν σημαίνει την απουσία ζωής ή κίνησης αλλά μάλλον την απελευθέρωση της αντίληψης από προσωπικές παρεμβάσεις. Αυτή η κατάσταση, μόλις καθιερωθεί, αποκαλύπτει τη φύση της Αντικειμενικής Παρατήρησης.

Η ουσία της αντικειμενικής παρατήρησης

Όταν επιτυγχάνουμε αυτήν την Ολοκληρωμένη Εσωτερική Σιωπή, η αντίληψη ρέει απρόσκοπτα, χωρίς προσωπικό κέντρο ή οπτική. Δεν υπάρχει παρατηρητής. υπάρχουν μόνο φαινόμενα. Ωστόσο, τα φαινόμενα είναι παροδικά. έρχονται και φεύγουν. Η Ουσία της Κοσμικής Ύπαρξης δεν βρίσκεται σε αυτά τα φευγαλέα φαινόμενα αλλά στην Παρατήρηση που τα αγκαλιάζει όλα σε Μία Ενότητα. Αυτή η Παρατήρηση είναι μια κατάσταση-λειτουργία της συνείδησης που αναδύεται όταν οι προσωπικές δραστηριότητες, το εγώ και ο υποκειμενικός παρατηρητής διαλύονται. Σε αυτή την κατάσταση, το κοσμικό όνειρο σβήνει, γίνεται ένα αδιάφορο γεγονός.

Αυτός ο Παρατηρητής πίσω από την Παρατήρηση δεν έχει ιδιότητες. Είναι μια Άγνωστη Ουσία, ένα Κενό Αντίληψης, εντελώς ζωντανό και εκδηλωμένο, που ρέει με το ρεύμα της ζωής στη διαρκώς μεταβαλλόμενη στιγμή. Ωστόσο, παραμένει πέρα από κάθε δραστηριότητα και αντίληψη. Αυτή η Ουσία υπερβαίνει όλα τα φαινόμενα, επεκτείνοντας μέχρι το Τεράστιο Βάθος της Μυστήριας Ύπαρξής της. Οποιαδήποτε προσπάθεια να το κατανοήσουμε ως αντικείμενο εμπειρίας αποτυγχάνει. Αυτό που μένει είναι ένα βαθύ Αίσθημα Κενότητας. Απλά ΕΙΝΑΙ. Υπερβαίνει την ύπαρξη γιατί η ύπαρξη συνεπάγεται αντίληψη και ποιότητες. Αυτή η Ουσία, τόσο Μυστηριώδης, είναι το Απόλυτο Μηδέν, ταυτόχρονα η Πληρότητα της Ύπαρξης και το Μηδέν της αντίληψης. Αυτός ο Μυστηριώδης, που εκδηλώνεται στη Σιωπή, είναι ο Μυστηριώδης Θεός των ανθρώπων.

Η Παγίδα της Θεολογιστικής Εμπειρίας

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να αποκρυσταλλώνουν οποιαδήποτε εμπειρία ή μη, κατασκευάζοντας θεωρίες και θεολογίες. Από την Άμεση Εμπειρία της Σιωπής, απομονώνουν στοιχεία του Παρατηρητή, της Παρατήρησης και της Εμπειρίας, δημιουργώντας κατασκευές όπως Σατ-Τσιτ-Ανάντ, Πατέρας-Υιός-Πνεύμα και άλλα πνευματικά πλαίσια. Αυτά τα κατασκευάσματα τροφοδοτούν την πνευματική περιέργεια, αλλά συχνά χάνουν την ουσία της εμπειρίας.

Στην πραγματικότητα, η μόνη Αληθινή ουσία είναι το Βάθος της Ύπαρξης, το Απέραντο Άγνωστο που βρίσκεται κάτω από τα πάντα—κάθε ύπαρξη, κάθε εμπειρία, κάθε φαινόμενο. Αυτή είναι η Κοινή Ουσία των Πάντων, που βρίσκεται μέσα μας ως Αυτό που Είναι Ήδη και δεν μπορεί να κατασκευαστεί ή να πραγματοποιηθεί από κανέναν ανόητο παρατηρητή. Αυτή η Ουσία εκδηλώνεται όταν τα σύννεφα της προσωπικής βλακείας διαλύονται.

Το αληθινό μονοπάτι: Πέρα από την πρακτική και τη διαδικασία

Το Αληθινό Μονοπάτι δεν είναι μονοπάτι, πρακτική, διαδικασία ή επίτευγμα. Είναι απλά Κατανόηση, Απόφαση, Θέληση. Σε αυτή την κατανόηση, όλα αποκαθίστανται. Πάντα ήταν έτσι. Τίποτα δεν συνέβη ποτέ. απλά ονειρευόμασταν. Κρατήσαμε τον ονειροπόλο και τα αντικείμενά του ως κάτι πολύτιμο, αλλά η πραγματική πολυτιμότητα βρίσκεται εδώ και τώρα, όχι σε αυτό που συμβαίνει ή σε αυτό που πιστεύουμε ότι συμβαίνει.

Αγκαλιάζοντας τον Μυστήριο Θεό

Το να αγκαλιάζουμε τον Μυστήριο Θεό σημαίνει να αναγνωρίζουμε το βαθύ βάθος της ύπαρξής μας, μια ουσία που υπερβαίνει όλα τα φαινόμενα και τις αντιλήψεις. Αυτός ο Μυστήριος Θεός, που εκδηλώνεται στη Σιωπή, είναι πέρα από την κατανόηση, πέρα από τις κατασκευές του νου. Είναι το Απόλυτο Μηδέν, η Πληρότητα της Ύπαρξης, το Άπειρο Βάθος που βρίσκεται στον πυρήνα κάθε ύπαρξης.

Καθώς αφήνουμε τις ψευδαισθήσεις της σκέψης και του εγώ, ξυπνάμε σε αυτή τη βαθιά πραγματικότητα. Συνειδητοποιούμε ότι η αληθινή ελευθερία, η αληθινή λύτρωση, δεν βρίσκεται στο περιεχόμενο των σκέψεων ή των ονείρων μας, αλλά στην υπέρβαση της ίδιας της λειτουργίας της σκέψης. Το αληθινό είναι ήδη ελεύθερο. Είναι καθήκον μας να το αναγνωρίσουμε αυτό, να αφυπνιστούμε από το όνειρο της σκέψης και να αγκαλιάσουμε την απέραντη έκταση της Αλήθειας.

Συμπέρασμα: Η Αιώνια Αγκαλιά

Στην αγκαλιά της Ολοκληρωμένης Εσωτερικής Σιωπής, βρίσκουμε το κλειδί για να αντιληφθούμε την αληθινή φύση της ύπαρξης. Υπερβαίνουμε τις ψευδαισθήσεις της σκέψης και του εγώ, αφυπνιζόμενοι στο βαθύ βάθος του Μυστηρίου Θεού. Αυτή η ουσία, πέρα από όλα τα φαινόμενα και τις αντιλήψεις, είναι η αληθινή φύση της ύπαρξής μας. Είναι το Απόλυτο Μηδέν, η Πληρότητα της Ύπαρξης, το Άπειρο Βάθος που βρίσκεται στην καρδιά κάθε ύπαρξης. Σε αυτή τη συνειδητοποίηση, βρίσκουμε την αληθινή ελευθερία, την αληθινή ειρήνη και την απόλυτη ουσία της ίδιας της ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου